Bu filmi Macarlar da sevdi

Güncelleme Tarihi:

Bu filmi Macarlar da sevdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 13:50

Barış Pirhasan'ın yönetmenliğini üstlendiği O da Beni Seviyor adlı film, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gösterdildi. Szinbad Sineması`nda gösterilen filme sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Filmi izlemeye gelen sanat severler salonda yer bulamayınca, Macar ortak yapımcısı Janos Rozsa, sinemadaki diğer salonu da açtırdı.

Haberin Devamı

 Galaya katılanlar arasında Türkiye`nin Macaristan Büyükelçisi Ender Arat da vardı.  O da Beni Seviyor filmi, Macaristan`da bir hafta gösterimde kalacak.Â

Lale Mansur, Ece Ekşi ve Luk Piyes`in başrollerini paylaştıkları film, 13 Aralık`ta Almanya çapında da gösterime girecek.  

Film, 1973 yılında Malatya`da okula giden 12 yaşındaki Esma adlı bir kızın, karnesinde zayıf aldığı için kırsal kesimde yaşayan ailesinin yanına gönderilmesini ve burada yaşadığı aşkı konu alıyor.  

O da Beni Seviyor  38. Antalya Altın Portakal Film Festivali`nde 3 ödül almıştı.  Filmin yönetmeni Barış Pirhasan, 1985 yılında senaryosunu yazdığı Adı Vasfiye adlı filmde yönetmen Atıf Yılmaz`ın yanında reji asistanlığı yapmıştı.
  
Ä°ngiltere`de 3 yıl yönetmenlik eÄŸitimi alan Pirhasan, 1990 yılında Küçük Balıklar Ãœzerine Bir Masal adlı filminde ilk yönetmenlik sınavını vermiÅŸti. O da Beni Seviyor, Pirhasan`ın 3. filmi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!