Bu ev size emanet

Güncelleme Tarihi:

Bu ev size emanet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 00:00

5 yaşındaki Ömer Can Tokalak, ana kalp damarı üzerindeki tümör nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Kliniği’nde tedavi görüyor.

Haberin Devamı

Anne Serap Tokalak, “Aralık ayından beri Düzce’den  gelip gidiyoruz. Tedavi süreci zaten zor ve stresli. Ama burada kendimizi ev ortamında hissediyoruz. Eşim hafta sonu ziyaretimize geldiğinde yanımızda kalıyor” diyor.

Kanser sadece bir yetişkin hastalığı değil. Türkiye’de her yıl yaklaşık 3 bin çocuğa kanser tanısı konuyor. Çocukluk çağı kanserleri en sık 0-5 ve 10-15 yaşları arasında ortaya çıkıyor; tedavisi uzun sürüyor.
Tedavi için İstanbul’a sevk edilen çocuklara hastanede çoğu zaman anneleri refakat ediyor ancak kalacak yeri olmayan babalar ya da kardeşler sefil oluyor. Kimi hastane bahçesinde bir sandalye üzerinde uyuyor kimi birkaç saat çocuğuyla özlem giderip  yaşadığı şehre geri dönüyor.
KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) geçen yıl bu sefalete ve özleme bir nebze olsun son vermek için geçen yıl Cerrahpaşa’da ‘Aile Evi’ni açtı. 14 oda, 26 yatak bulunan evde başka şehirlerden aileler doktor gözetiminde çocukları ile birlikte  ‘ev ortamında’ misafir ediliyor, psikolojik destek alıyor.
KAÇUV’un sayısını artırmak istediği bu evin giderleri, sponsor kişi veya kurumlar tarafından karşılanıyor.  Temizlik malzemesinden çarşafa kadar bir evin ihtiyacı olabilecek her şeyi KAÇUV’a bağışlayabilirsiniz.           (212) 291 31 10 - www.kacuv.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!