Bu da bayat balık gibi kokma hastalığı

Güncelleme Tarihi:

Bu da bayat balık gibi kokma hastalığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 00:00

Dünyada sadece 600 kişide bulunduğu belirtilen bir hastalık, insanların "bayat balık gibi" kokmasına ve çevreden dışlanmalarına yol açıyor. ABC televizyonunun haberinde, soyadı verilmeyen Camille adlı kadının öyküsü anlatıldı.

Eski bir model ve yüksek lisans sahibi bir öğretmen olan Camille "bayat balık" gibi kokuyor. Yıllarca çözemediği bu hastalık, Camille’yi intiharın eşiğine kadar götürdü. Camille, hastalığını, "ağır, yoğun ve derin bir balık kokusu" diye tanımladı. Sorununu anlayabilmesi Camille’nin 30 yılını aldı. Yıllarca doktor doktor dolaşan Camille, sonuçta Philadelphia’da Dr. George Petri’de aradığı cevapları buldu. Genetik bir bozukluk olan "bayat balık konusu," vücudun salgıladığı "trimethylaine" adlı enzimden kaynaklanıyor. Dünyada sadece 600 kişide bu hastalık var. Enzim, TMA maddesini artırıyor ve bu da bayat balık kokusu yaratıyor.

Bu hastalıkla ilgili TMAU Vakfı kurucusu Sandy de aynı hastalıkla mücadele ediyor. Sandy, "Lağım gibi kokuyordum" dedi. Sekiz ayrı ve gereksiz ameliyat geçiren ve çok para harcayan Sandy, Camille’nin Dr. Petri’yi bulmasında yardımcı oldu. Sandy, "TMAU Vakfı ile bu sorun hakkındaki araştırmaların önünü açmaya çalışıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!