Bu bizim ilk kısa kollu albümümüz

Güncelleme Tarihi:

Bu bizim ilk kısa kollu albümümüz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

Gece Yolcuları, dördüncü albümü “GC2010”u piyasaya sürdü. Daha önce yaz aylarında albüm çıkarmadıklarını belirten ve “ılk kez kısa kollu bir albüm yaptık” diyen Ediz ılhan ile Uğur Aslantürkoğlu, ilk klibi “Bir Bilsen” şarkısına çekti. Klipte gruba dünyaca ünlü Kanadalı manken Zoe Duchesne eşlik etti.

Haberin Devamı

Modaya uydunuz, albüm yerine siz de maxi single çıkardınız. Neden?    

- Ediz İlhan: şirketimiz TMC artık fiziki albüm yapmak istemiyordu açıkçası. Türkiye’de dijital satışlar fiziki satışları geçmek üzere çünkü... Biz de uzun süredir single yapmak niyetindeydik. Elimizde bir albüm çıkarmaya yetecek kadar parça vardı ama biz 20 tanesi içinden “Bir Bilsen” ve “Dönülmüyor” seçtik.  

- Uğur Aslantürkoğlu: “Elimizde bir albüm tutmadan yapamayız” dedik. Önceleri iki parça iki parça çıkarıp sonra koleksiyonerler için albüm basma düşüncemiz vardı ama dayanamadık. Klip çektiğimiz “Bir Bilsen” aslında tipik bir Gece Yolcuları şarkısı... Çok enerjik. “Dönülmüyor” ise yüzü güleç ve umutlu baladlarımızdan biri...  

Albüm basmama nedeni olarak maliyeti gösteriyorsunuz, peki maxi single da maliyetli iş değil mi?

- U.A: Evet ama asıl konu o değil. Biz yılda bir iki şarkıyı düzenli aralıklarla çıkarmanın enerjimizi yüksek tutacağını düşünüyoruz. Dediğimiz gibi elimizde albüm tutmadan olmazdı.

- E.ı: Maxi single yapmak daha enerjik ve gerçek... şarkılarınız güncel kalıyor. Yorucu olduğunu da söyleyebilirim.

Albümle güncellikten mi uzaklaşıyorsunuz yani?

- U.A: Her insanın, her şeyin değiştiği gibi zaman içinde grup da değişiyor. Bazen şarkıyı yazdığınız dönemdeki hislerle söylediğiniz dönemdeki hisler aynı olmayabiliyor. Bu anlamda kendimizi güncel tutmak istedik.

YAZ AYLARINDA ÇOK ÇATAPAT ALBÜM OLUYOR

Artık hep maxi single mı yapacaksınız?


- E.ı: Bu albümdeki geri dönüşlere göre devam edeceğiz ama sanırım yolumuz bu artık.

- U.A: Diğer arkadaşlarımız da yakında bu hareketi destekleyecektir. Çünkü 13 şarkılık bir albüme üç klip çekebiliyorsunuz ve güvendiğiniz bazı şarkılarınız kitleyle buluşamayabiliyor. Bu yüzden de maxi single’ı etkin bir tanıtım aracı olarak görüyoruz.

- E.ı: Artık zaman daha hızlı akıyor. ınsanlar 30 dakikalık albüme zaman ayırmayabiliyor, buna karşın iki şarkılık maxi single’a kolayca kanalize oluyorlar.

Yaz albümü mü yaptınız sonuç olarak?

- U.A: Bu zamana kadar hiç kısa kollu albüm yapmamıştık. Hepsi uzun kolluydu, yani sonbahar ve kış albümleriydi. Rock, pop rock ve alternatif rock’tan çoğu arkadaşımız yazın albüm çıkarmayı istemez çünkü çok fazla çatapat albüm oluyor etrafta. Bu dönemde genelde konser yapmayı tercih ediyoruz. Ama oturup düşündük, “Bir yaz albümü yapmadan ölüp gideceğiz” dedik ve çıkış tarihi olarak yaz aylarını tercih ettik.

AĞABEYLERİN ÇOĞUNU SİLİP SÜPÜRDÜK!

Daha önce cover şarkılarınız oluyordu, bu albümde olmaması beni şaşırttı açıkçası.

- E.ı: Televizyon programımızın 26 bölümünde toplam 30 cover yapmışız. Biri de NTV’nin yılbaşı programında Emrah ile yaptığımızdı. Çok iyi tepkiler geldi. Konserlerde çalıyoruz hâlâ ama albüme koymak istemedik. Zaten cover yapan çok grup var. Biri bir şey yaparken gidip onu tekrarlamak içimizden gelmiyor.

TRT ve TV8’de program yaptınız. Devamı gelecek mi?

- E.ı: Bu ara turnedeyiz. Belki bu projeyi ileride sahne üzerine çekebiliriz.

Üniversite konserlerine en çok çıkan gruplardan birisiniz. Gittiğiniz festivallerde ne vadediyorsunuz? 

- E.ı: Eğlence... Benim diyen ağabeylerin çoğunu silip süpürdük o konserlerde... Geçtiğimiz sene altı konserde elde ettiğimiz katılım sayısı yüzünden Mercedes bize teşekkürname gönderdi, üst üste iki kez çalıştıkları ilk grup olduk. Bu konuda iddialıyız.

- U.A: Diğer gruplarla birlikte rock müziği yükselişe geçirdik. Artık sponsorlar artıyor ve daha fazla grup kitleyle buluşuyor. Sponsorlar da artık majör müzik olarak rock müziği kabul ettiler.

Haberin Devamı

ZOE’Yİ KLİPTE OYNAMAYA YÖNETMENİMİZ İKNA ETTİ

Zoe Dushesne’yi klibinizde rol almaya nasıl ikna ettiniz?


- E.ı: Mete Akkuş, Fransa&da yaşayan bir Türk yönetmen. Zoe de onun arkadaşıydı. O sayede anlaştık. Çok da güzel bir çalışma çıktı ortaya.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE TURU SÜRÜYOR

Nerelerde izleyebiliriz bu ara sizi?


- E.ı: 22 Mayıs’ta Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon), 24 Mayıs’ta Atatürk Üniversitesi (Erzurum), 27 Mayıs’ta Cumhuriyet Üniversitesi’nde (Sivas) konserimiz var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!