Bu albüm mutluluk hormonu salgılar

Güncelleme Tarihi:

Bu albüm mutluluk hormonu salgılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Serkan Çağrı, dört yıl önce kurduğu Rumeli Band grubuyla albüm çıkardı. Ünlü klarnetçi, “Serkan Çağrı&Rumeli Band” albümünün dinleyenlere mutluluk verdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

* Nasıl doğdu “Serkan Çağrı&Rumeli Band” projesi?         

- Ben her sabah bir hayalle uyanırım. Dört yıl önce bir sabah uyandığımda da “Beni mutlu edecek ve bu mutluluğumu paylaşabileceğim kişilerle bir projeye imza atmak istiyorum” dedim. Bu hayal, Rumeli Band’in kurulmasının çıkış noktası oldu. Grubun ismine de o anda karar verdim. ‘Rumeli Band’ ismi bana çok sıcak geldi.

* Albümdeki Balkan şarkılarını da bu isimden yola çıkarak seçtiniz sanırım...

- Balkan müzikleri genelde göç konusunu işler. İnsanlık tarihine baktığınızda da bir yerden bir yere göçmüş insanların şarkılarına hep kendi yaşanmışlıklarını aktardığını görürsünüz. Bu, insanların ortak duygusudur. Türk milleti bu topraklara göçebe olarak gelmiş. Aynı duygular, Balkan insanlarında da var. Bu yüzden Balkan müziklerini tercih ettik. Eski kaynaklardan araştırmalar yaptık ve çok güzel şarkılar seçtik. Şarkıların oryantal hallerini daha modernleştirdik.

* Şarkı seçimini nasıl yaptınız?

- Seçim yaparken tamamen şarkıların hikâyesi ve bize verdiği müzikal duygulardan yola çıktık. Bizim dokunuşumuz da parçalara farklı bir anlam yükledi.

DUYGULANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

* Sizi en çok hangi şarkının hikâyesi etkiledi?

- Grup üyelerimizden Nihan Hatipoğlu’nun “Dayanamam” adıyla uyarladığı “Saoroma” şarkısının hikâyesinden gerçekten çok etkilendim. Babalarını ya da yakınlarını kaybedenlerin acısını anlattığı bir ağıt bu. Hıdırellez geldiğinde genç kızlar bu ağıtı söylermiş. “Dayanamam”ı dinlerken duygulanmamak mümkün değil.

* Rumeli Band ile konserlere albümden önce başladınız. Neden?

- Provaları yaptık, sonra da “Bakalım dinleyici ne tepki verecek?” diyerek önce sahneye çıkmaya karar verdik. İlk olarak Ghetto’da konser verdik, salon tıklım tıklım doldu ve gelenler inanılmaz eğlendi. Bu da bizi çok mutlu etti. Biz de başta “Önce sahneye çıkıp sonra mı albüm çıkarmak gerekir?” diye düşündük ve verdiğimiz konserde de doğrusunun bu olduğunu gördük. Bu albümün hazırlanmasına, dinleyicilerin verdiği tepkiler neden oldu da diyebiliriz.

MÜTHİŞ OLMUŞ

Haberin Devamı

Bir doktor arkadaşım var. ‘Serkan Çağrı&Rumeli Band’ albümü çıktığı gün aradı beni. Baştan sona üçbeş kez dinlemiş. ‘Tebrik ederim, müthiş bir albüm olmuş. Dinleyen insana serotonin (mutluluk hormonu) salgılatıyor’ dedi.”

Haberin Devamı

KLARNET ATA DEMİRER'LE PATLADI

Ünlülere de klarnet dersi veriyorsunuz... 

- Evet, son dönemde ünlü isimlerde bir klarnet tutkusu oluştu. Biliyorsunuz “Eyyvah Eyvah” filminde klarnet çok büyük bir rol oynadı. Ata Demirer’in klarneti eline almasıyla, klarnette müthiş bir patlama yaşandı.

 Sizin bir de okulunuzvar, “Eyyvah Eyvah”tan sonra okula kayıtlarda artış yaşandı mı?

- Başvurularda öyle müthiş bir patlama yaşandı ki, bir dönem kayıtları durdurmak zorunda kaldık. Ata Bey, klarnet dünyasına büyük fayda sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!