Broadway müzikalleri TİM’de izlenebilecek

Güncelleme Tarihi:

Broadway müzikalleri TİM’de izlenebilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 00:00

Ünlü sinemacı Türker İnanoğlu’nun en büyük hayali olan İnanoğlu Maslak Show Merkezi (TİM) 8 Kasım’da Sezen Aksu, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın sahne alacağı muhteşem bir törenle açılacak. Kültür kompleksinin temel amacı, Brodway’de, West End’de, Pigal’de sahnelenen müzikalleri İstanbul’a getirmek.

New York Brodway’de, Londra West End’de, Paris Pigal’de izlemek için nice badireye katlandığınız o ünlü müzikaller var ya, çok değil 2006’dan sonra o müzikallerin önemli bir bölümünü, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da sayılı salonlarından biri olan Türker İnanoğlu Maslak Show Merkezi’nde (TİM) izleyebilecek; hatta bu kentlerdeki dostlarınıza, ‘Gelin görün bakalım müzikal nasıl bir sahnede izlenirmiş’ diyebileceksiniz.

Artık ‘Les Misarables (Sefiller)’ mi olur, yoksa West Side Story (Doğu Yakasının Hikáyesi) mi, yoksa ‘The
/images/100/0x0/55ea6daaf018fbb8f87f4888
Pruducer (Yapımcı)’ mı, yoksa ‘Phantom in the Opera (Operadaki Hayalet)’ mi olur bilinmez. Ancak yapıtları, son derece modern ve rahat koltuklara kurulup, en son teknoloji ses ve sahne düzeniyle seyredeceğiniz kesin.

Türker İnanoğlu, hangi müzikallerle sözleşme imzaladıklarını açıklamıyor şimdilik, orası sürpriz. Ama önce gözlerimize, arkasından da kulaklarımıza inanmakta güçlük çektiğimiz bu görkemli salon, İnanoğlu’nun ifadesiyle, ‘Müzikallerin turneye çıktıkları vakit İstanbul’u pas geçerek Atina üzerinden Tel Aviv’e gitmelerine’ bir tepki.

İnanoğlu, ‘Ben yıllardır müzikalleri takip ederim. Doğru dürüst salon yok diye İstanbul’a uğramadan gitmeleri son derece rahatsız ediyordu beni. Bu salon biraz da bu tepkinin ürünü zaten’ diyor.

GARSONLU SİNEMA SALONLARI

Peki başka neyin ürünü? Onu da o her zamanki mütevazılığı ile cevaplıyor dile kolay 48 yılını sinemaya adamış olan Türker İnanoğlu:

‘Ömrümüzün son demlerine geldik artık. Giderayak bir iz daha bırakalım istedim. Bu kültür ve sanat kompleksi, Türk Sineması’na, Türk Sanatı’na, Türk Seyircisi’ne olan borcumuzun bir kısmını daha ödeme çabasının ürünü olarak görülebilir.’

Bu nedenle hiçbir masraftan kaçınmıyor İnanoğlu. Tuvaletinden fuayesine, soyunma odalarından kulisine, yer döşemesinden perdesine, en kaliteli malzemeyi kullanıyor. Müzikalse müzikal, tiyatro ise tiyatro, sinema ise sinema. Salon bulamamaktan şikáyet eden amatör ve yarı-profesyonel topluluklar kadar, ‘Halkın arasına karışmadan kendi aramızda efendi efendi içkimizi içip bir şeyler atıştırarak film izleyelim’ diyen kesim de düşünülmüş. Dekoruyla, koltuğuyla, özel garsonlarıyla, içki servisiyle her iki kesimin de zevklerine ve arzularına hitap edebilecek salonlar mevcut.

İşte TİM

10 bin metrekarelik alan

2010 kişilik ana salon

Bir tiyatro, beş sinema salonu

Toplantı salonları

800 metrekarelik fuaye

250 metrekarelik sahne

50 metrekarelik döner sahne

Üç bin metrekarelik perde

Alışveriş merkezleri ve kitapçı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!