Bridget Jones geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Bridget Jones geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2004 15:58

30'lu yaşlarına geldiği halde evlenmeyi "beceremeyen", hoşlandığı erkeği elinde tutamayan, kilolu ama zayıflayamayan, sigarayı bırakmaya çalışan ama nikotin bağımlısı Bridget Jones geri döndü... Helen Fielding'in, Independent Gazetesi'ndeki köşesinde yarattığı bu sevimli kahramanın maceralarını anlatan filmin ikincisi, Bridget Jones: Mantığın Sınırı, seyirciyle buluşuyor.
  HAFTANIN YENİ FİLMLERİ

Haberin Devamı

Beyazperdenin son yılllardaki en sevimli kahramanı Bridget Jones... Independent Gazetesi'nin köşe yazarı Helen Fielding, Bridget Jones'un Günlüğü adlı köşesine yazmaya başladığında belki de yarattığı kahramanın bu kadar sevileceğini kendisi bile bilmiyordu.

Ünü, yaratıcısınınkini geride bırakan Bridget Jones, 30'lu yaşlarındaki "kendisine benzeyen" kadınlar için kısa sürede bir ikon haline geldi. O yaşa gelmesine rağmen evlenmeyi "beceremeyen" hoşlandığı erkeği elide tutamayan, kilolu ama zayıflayamayan, sigarayı bırakmaya çalışan ama nikotin bağımlısı Bridget Jones kısa sürede sinemacıların da dikkatini çekti.

Sharon Maguire'ın sinemaya uyarladığı ilk Bridget Jones'un üzerinden 3 yıl geçti. Bu ke sırada filmin devamı olan Bridget Jones: Mantığın Sınırı (Bridget Jones: The Edge of Reason) var.

Haberin Devamı

Filmin yönetmen koltuğunda bu defa Beebon Kidron oturuyor. Filmin üç as oyuncusu Renee Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth yine kadroda. Onlara sinemaseverlerin Iris filminden hatırlayacağı Jim Broadbent, Gemma Jones, James Faulkner, Celie Imrie eşlik ediyor.

FİLMİN KONUSU

30 yaşlarındaki Londralı bekar Bridget Jones’un romantik mutluluğu bulmasının üzerinden çok fazla zaman geçmemiştir. Kendinden bile kuşku duyan, sürekli kendisini analiz eden, kariyer odaklı, kalori takıntılı bekar bir kadın olan Bridget Jones, nihayet yakışıklı genç avukat Mark Darcy’nin kız arkadaşı olmayı başarmıştır.

Bir zamanlar kendisi için erişilmesi imkansız gibi görünen büyük hedefine ulaştığına göre artık bundan iyisi olamaz demek gerekir. Yoksa olabilir mi? Darcy’nin gözle görünür sadakatine rağmen Bridget hala kendi kendisine hayat ve aşk üzerine sorular sormaktadır. Aradığı erkeği sonunda bulmuş olduğu halde şimdi artık onu elinde tutmak gibi zor ve tüketici bir mücadeleyle yüz yüze kalmıştır.

Bu noktada devreye her iki tarafın yeni rakipleri girer. Bunlardan birisi Darcy’nin kusursuz görünümlü güzel meslektaşı Rebecca’dır. Ardından Bridget’in eski patronu , hovarda, gönül avcısı Daniel Cleaver’ın devreye girmesiyle başgösteren kıskançlık, belirsizlik ve öfke nöbetleri gibi duygular yüzünden Bridget’in hayalleri gölgelenir ve mutluluk rüyası tehdit altına girer.

Haberin Devamı

Bütün bunlara bir de her zaman olduğu gibi Bridget’in arkadaş çevresinden gelen berbat tavsiyelerin de eklenmesiyle mutluluk rüyası aptalca bir faciaya dönüşür.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Beeban Kidron
Senaryo: Andrew Davies
Oynayanlar: Renée Zelwegger , Colin Firth, Hugh Grant ...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!