Boşanınca rahatladı

Güncelleme Tarihi:

Boşanınca rahatladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Boşanınca rahatladı

Merhaba Mariah. Son on senenin neredeyse en çok satan sanatçısısın. '90'lı yıllar boyunca seni zirvede tutan neydi sence?

- Buna cevap vermek çok güç. Galiba şarkı söylemenin heyecanını inanılmaz bir biçimde içimde taşıyorum. Hayranlarımla bağımı sürekli korumaya ve her zaman onlara yakın olmaya çalışıyorum. Her şeyden önce müziği çok seviyorum. O yüzden de müziğe olan tutkumu asla kaybetmiyorum.

VH1 konseri için Aretha Franklin, Celine Dion, Gloria Estefan ve Shanina Twain gibi devlerle sahneyi paylaştın. En çok hangisinden etkilendin?

- Elbette ki Aretha Franklin. Çünkü o artık sonsuza dek varolacak bir isim. Bütün dünyanın saygı gösterdiği, belki de hepimize örnek olmuş bir şarkıcı. Onunla böyle bir fırsatı yakalayabilmek benim için çok özeldi.

SESİNİN SIRRI DİNLENMEK

Herkesin merak ettiği şeylerden biri de sesini nasıl hep böyle formda tuttuğun...

- Belki çok basit gibi gözükecek ama uyumak sesi zinde tutmak için çok önemli. O yüzden mümkün olduğunca çok uyuyorum ve sesimi dinlendirmeye özen gösteriyorum. (Ayrıca bir şey içtiğini de ekledi ama o içtiği şeyin ne olduğunu maalesef anlayamadık) Bir şarkıcının sesini korumak için zaten daha fazla yapabileceği bir şey yok.

Tüm sanatçılar en fazla bir iki kez ‘‘1 numara’’ olmuş şarkılardan oluşan toplamalar yayınlarken, sen sadece ‘‘1 numara’’lardan oluşan bir albüm çıkardın. Zirvede olmanın üzerinde yarattığı baskıdan ya da motivasyonundan bahsedebilir misin biraz?

- Öncelikle söylemeliyim ki, ‘‘No 1s’’ benim plaklarımı yıllar boyunca sürekli alan ve onları zirveye taşıyan hayranlarıma teşekkür etmek için yayınladığım bir albüm. Bu bir ‘‘greatest hits’’ falan değil. Çünkü bazı şarkılarım diğerlerinden daha popüler olma şansını yakaladı. O yüzden başka türlü bir toplama albüm yapamayacağımı düşünerek sadece ‘‘bir numara’’ olanları kullanmaya karar verdim. Yapabileceğimin en iyisi buydu.

Yeni albüm hazırlıklarına ne zaman başlamayı düşünüyorsun?

- Şu sıralar kendimin de rol aldığı bir filmin müziklerini yapmakla uğraşıyorum. En iyi şekilde gerçekleştirmeyi umuyorum. Dianne Warren ile birlikte yeni şarkılar yazıyoruz. Yani kısa vadede kendime seçtiğim tek hedef bu açıkçası.

Müzik dünyasında elde edilmedik başarı bırakmayan bir şarkıcı olarak özel hayatında mutlu musun?

- Her insan gibi bazen mutluyum, bazense mutsuz. Ben bir sanatçıyım, o yüzden özel hayatım, müzik hayatımdaki gelişmelerden doğrudan etkileniyor. Böyle bir yaşam sürmek tahmin edersin ki hiç de kolay olmuyor ve çoğu zaman gerçekten yorucu bir hal alabiliyor.

Hiç bu yaşantıdan sıkılıp sıradan bir yaşantın olmasını arzuladığın zamanlar oluyor mu?

- Benim sıradan ve yıldız yaşantım arasında büyük farklılıklar olmadığını düşünüyorum. Ben buyum. Hayatımı elimdekileri en iyi şekilde değerlendirerek yaşamaya ve böyle mutlu olmaya çalışıyorum.

Boşandıktan sonra daha rahat ve hatta daha seksi bir görüntüyle karşımıza çıktın, yanılıyor muyum? Nasıl ortaya çıktı sendeki bu değişim?

- Doğrusu, ben her zaman rahat bir insandım. Ama itiraf etmeliyim ki, kocamdan ayrıldıktan sonra bu yanımı göstermek için daha fazla fırsatım oldu.

MÜHİM OLAN KALICILIK

Lauryn Hill, Time dergisine kapak oldu ve birçok Grammy'yi de evine götürdü. Bunlar alttan yeni bir diva jenerasyonunun geldiğinin habercisi mi sence?

- Bilinmesi gereken şey, her zaman yeni isimlerin çıktığı, yeni jenerasyonların oluştuğudur. Fakat asıl önemli olan, kimin varlığını sürdürdüğü, kimin isminin sonsuza kadar unutulmadan kalacağıdır. Bence bir sanatçının değeri kalıcılığıyla ölçülmeli ve bunu da sadece zaman gösterebilir.

Bugünlerde en çok severek dinlediğin sanatçılar kimler peki?

- Lauryn Hill'i çok severek dinliyorum örneği. Jay Z, Aaliyah ve Brandy'yle de ilgileniyorum. Ama her zaman favorim olacak tek isim Stevie Wonder'dır.

Whitney Houston ile beraber çalışmak nasıl bir tecrübeydi?

- Tek kelimeyle harikaydı. Bence Whitney mükemmel bir insan ve aynı zamanda da az bulunur bir yetenek. Onunla aynı parçayı seslendirmek çok hoştu.

Sence bugüne kadar yaptığın en iyi albüm hangisi ve neden?

- Bence en başarılı albümüm ‘‘Betterfly’’, yani sonuncusu. Bu albüm bence şu ana kadar yaptıklarım içinde en kişisel olandı. Ama bir sonraki çalışmamın ne kadar ‘‘bana özel’’ olacağını bilemem. Zaten şu anda hálá film müziklerimizle uğraşıyorum.

R&B'de artık elektronik altyapılar ve rap gittikçe daha fazla söz sahibi olmaya başladı. Sen soul'un klasik tarzına daha mı yakınsın?

- Ben ikisinden de çok zevk alıyorum ve ikisinin de gerekliliğine inanıyorum. Ama elbette ki klasik tarza daha yakın bir müziğim var. Yine de gerektiği zamanlarda hiphop kökenli müzisyenlerle ortak çalışmalarım da oluyor.

Türkiye’ye gelirim

90'lı yılların ikinci yarısının en popüler akımlarından olan ‘‘remix’’ kültürü hakkındaki fikirlerin ne peki?

- Çok yakından ilgilenmek durumundayım, çünkü ben de işin oldukça içindeyim. Neredeyse bütün parçalarım remiksleniyor. Bugüne kadar da pek çok dünyaca ünlü ustayla çalıştım. David Morales, Jermaine Dupri gibi.

Türkiye'de de en çok sevilen sanatçılardan birisin. Türkiye'deki hayranlarınla buluşmaktan mutluluk duyar mısın?

- Çok sevinirdim. Söylemiş olmak için söylemiyorum, gerçekten çok mutlu olurdum. Fakat maalesef bugüne dek bunun için hiç ciddi bir fırsatım olmadı.

Teşekkür ederim Mariah. Seninle konuşmak büyük bir zevk ve ayrıcalıktı.

- Ne demek, asıl ben teşekkür ederim.

7 milyon liralık CD hediyeli

Blue Jean Dergisi'nin yeni sayısı yine birbirinden çarpıcı konular, özel röportajlar ve araştırma konularıyla dolu. Blue Jean'in bu sayısında okurlarına bir de muhteşem sürprizi var. Dergiyi satın alanlar, piyasa değeri 7 milyon TL olan ‘‘Monsters of Rock’’ cd'sine bedava sahip olacaklar. Türkiye'nin bir numaralı gençlik dergisi Blue Jean, bu ay da bombayı patlattı. Mariah Carey’le Blue Jean’nin Haber Müdürü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!