Borusan Fazıl Say’la başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Borusan Fazıl Say’la başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 12:39

Borusan Kültür Sanat, ekim ayının gelmesiyle birlikte yeni sezon etkinliklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Geçen sezon Borusan için bir hayli etkileyici ve heyecanlı geçmişti. Çıkarttıkları CD’nin, Türkiye şartlarına göre beklenmedik bir şekilde sekiz binlik yüksek bir satış rakamına ulaşması ve özellikle Salzburg Festivali’nin 90. yılında açılış konserini Borusan Filarmoni Orkestrası’nın vermesi hepimizi heyecanlandırmıştı.
Borusan Kültür Sanat, 2010-2011 sezonuna ise 13 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde Sürekli Şef Sascha Goetzel yönetiminde gerçekleştirilecek konserle başlayacak. Devamında Beethoven’ın “Coriolan Uvertürü”, Mozart’ın ilk seslendirilişlerini duyamadığı eserlerinden biri olan “39. Senfonisi” ve Brahms’ı zirveye taşıyan yapıtlardan biri olarak kabul edilen “1. Senfoni” ayın 14’ünde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilecek konserin repartuvarını oluşturacak.

Haberin Devamı

Salzburg Festival açılışında da solist olarak sahnede Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’na (BİFO) eşlik eden Fazıl Say, aralıkta üç konser verecek. Say, 23 Aralık Perşembe, 20.00’de Lütfi Kırdar’da, kemancı Patricia Kopatchinskaya eşliğinde vereceği konser programında Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü ve Prokofyev’in Romeo ve Juliette Süiti’nden bölümler çalacak. Bu özel etkinliklerden ikincisi 24 Aralık’ta Borusan Müzik Evi’nde gerçekleştirilecek. Konserde piyanist Say’a Borusan Quartet eşlik edecek. Say’ın solo bir performansının da yer alacağı konserin programında Erkin’in Piyano Beşlisi ve Say’ın yaylı Çalgılar Dörtlüsü de olacak. 25 Aralık’taki üçüncü özel etkinliği ise BİFO’nun Onursal Şefi Gürer Aykal yönetecek. Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek konserin programında Gershwin’in Rhapsody in Blue ve Say’ın Türkiye’de ilk defa çalacağı İstanbul Senfonisi dinlenebilecek.

Borusan Fazıl Say’la başlıyor


2010’da Borusan Quartet’in adını sıkça duyduk. Gayet iyi tepkiler alan dörtlü ABD, Boston’da New England Oda Müziği Vakfı’nın düzenlediği 2010 Uluslararası Oda Müziği Topluluğu yarışması ICMEC’de birincilik ödülünü sahiplenmişti. 80’den fazla topluluğun katıldığı yarışmada önce finale kaldı, finaldeki 8 topluluğu da geride bırakarak birinci olmuştu. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2010’da, Süreyya Operası’nda verdiği 3 konser için 1211 bilet satan Borusan Quartet’in konser doluluğu yüzde 85 oldu. Geride bıraktığımız sezonu değerlendiren yetkililer ise gerçekleştirdikleri basın toplantısında dörtlünün başarısını 2011’de de yükselerek devam ettirmenin başlıca amaçları olduğunu söyledi. Borusan Quartet yeni sezondaki ilk konserini 1 Kasım’da Kadıköy Süreyya Operası’nda verecek.

Haberin Devamı

MÜZİK EVİ VE ART CENTER’DA HER HAFTA YENİ PROJE

Geçen sezonun yeni mekanlarından Borusan Müzik Evi, gerçekleştirdiği etkinlik ve özellikle de sergileriyle adından sıkça söz ettirdi. Kısa sürede 50’nin üzerinde etkinlik düzenlenen mekanda klasikten caza, dünya müziğinden dans performanslarına ve atölye çalışmalarına kadar geniş bir yelpaze sanatseverlere sunuldu. Sergilerin niteliğiyle birlikte en dikkat çeken husus ise ziyaretçi sayısıydı. Yıllarca ziyaretçi azlığından şikayet eden sanat çevreleri Müzik Evi’ndeki sergilerden memnun ayrıldı. Örneğin Kozmik Latte Sergisi 1.800, Mind Models Sergisi ise 2.700 ziyaretçi çekti. Geçtiğimiz sezonun en beğenilen işlerinden biri de tartışmasız Madde - Işık sergisi oldu. Mekanın tüm katlarında gerçekleşen, küratörlüğünü Richard Castelli’nin yaptığı sergi 30 bine yakın ziyaretçi kabul etti. Önümüzdeki sezonun da Borusan Müzik Evi için güzel geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Borusan Fazıl Say’la başlıyor


Müzik Evi, 5 Kasım’da Mercan Dede ve Secret Tribe, Cem Adrian ve Emel Moutliki’nin katılımı ile açılacak. Açılışın ertesi günü İsveç’in önemli çağdaş müzik topluluklarından Sonanza ile klasik müzik konserlerinin de açılışı yapılmış olacak. Aynı zamanda her ay bir genç müzisyenin konserine, Genç Müzisyenler Serisi olarak yer verilecek. Bu seriye de 12 Kasım Cuma, İngiltere’de yaşayan genç piyanistimiz Ayşedeniz Gökçin ile başlanıyor. Aralık ayında ise 13 yaşındaki genç kemancı Evin Hoca Ganiev bu sahnede olacak. Mekanda caz konserleri de seyredebileceğiz. Jef Giansily, Kerem Görsev, İmer Demirer, Alev Lenz bunlardan sadece bazıları.

Haberin Devamı

BORUSAN ÇOCUKLARI DA UNUTMUYOR

BİFO, 20 Ocak 2011 Perşembe günü saat 19.00’da Sascha Goetzel yönetiminde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda çocuklara özel bir konser verecek. Mendelssohn’un Bir Yaz Gecesi Rüyası Uvertürü ve Prokofyev’in Peter ve Kurt adlı yapıtlarının seslendirileceği konserin sürpriz konuğu, anlatıcı olarak katılacak olan Memet Ali Alabora.


 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!