Bodrum'da kadına şiddete eylemi

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda kadına şiddete eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 22:03

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde peyzaj mimarı Hülya Yolcubal’ın sevgilisi tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesinin yıl dönümünde ’Kadına Şiddete Hayır’ eylemi yapıldı. Yolcubal’ın babası ve kız kardeşinin de katıldığı eylemde Bodrumlu kadınlar şiddete lanet okudu.

Haberin Devamı

Bodrum’daki evine girerken gece yarısı sevgilisi ve spor yazarı Cihan Oskay tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürülen 37 yaşındaki peyzaj mimarı Hülya Yolcubal’ın ölüm yıldönümünde Bodrum Kadınlar Grubu, Belediye Meydanı’nda ’Kadına Şiddete Hayır’ eylemi düzenledi. Eyleme Yolcubal’ın babası Necdet Yolcubal, kız kardeşi Belma Yolcubal ve yaklaşık seksen kadın katıldı. Ellerinde ’Erkek Adalet değil Gerçek Adalet’, ’Kadın Cinayetlerine Son’ ve ’Kadın Cinayetlerinde Ceza İndirimine Son’ yazılı dövizlerle toplanan kadınlar sık sık aynı sloganları attı. Kadınların eylemini yerli ve yabancı turistlerde ilgiyle izledi.

ERKEK ADALETİ DEĞİL GERÇEK ADALET İSTİYORUZ

Kadınlar Grubu adına açıklama yapan Figen Erozan, "Hülya ne yazık ki sevdiği adamın kurbanı oldu. Biz kadınlar Hülya’nın öldürülüşüyle tekrar hatırladık ki erkeklerin sevme biçimleri biz kadınların sessizliğinden geçiyor ve sessizliğimiz erkeklerin elinde bizlere sıkılan kurşunlara benziyor. Bu nedenle şu anda yargılanan sanığa indirimlerin uygulanmamasını ve en ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Yargıyı, erkek dünyasının tahriklere açık kapılarını kapatmaya ve erkekler arasındaki gizli dayanışmadan doğan erkek adaleti değil gerçek adaleti uygulamaya davet ediyoruz. Bundan sonraki süreçte Bodrumlu kadınlar olarak kadın cinayetlerine, kadına yönelik ayrımcı politikalara ve şiddete karşı dayanışma içinde mücadele edeceğimizi, bölgesel duyarlılıklar yaratmak için bir arada olacağımızı ve Hülya’nın davasının müdahili olarak davayı izleyeceğimizi bildirmek istiyoruz" dedi. Eylem, Yolcubal anısına lokma dağıtımı ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!