Bodrum mandalinası kokteyli uçuruyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrum mandalinası kokteyli uçuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

Allison Dedianko bir içki firmasının marka elçisi. Ülke ülke gezip kokteyller yapıyor, barmenlere eğitim veriyor. Yolu bugünlerde Türkiye’ye de düştü. Bodrum mandalinası ve gülsuyunun kokteylleri mükemmel hale getirdiğini söylüyor

Haberin Devamı

Lise ve üniversitede harçlığını çıkartabilmek garsonluğa başlamış. Daha sonra içki hazırlamadaki becerisi sayesinde barın arka tarafına geçmiş.
“İçki içmeyi de severim, hazırlamasını da. Özellikle de kokteyller ilgi alanım. New York şehrinin göbeğindeki The Back Room, Odessa ve Madame Geneva gibi barlarda yedi yıl boyunca barmaidlik yaptım. Bu sırada kokteyl yaratmadaki tutkumu ve becerimi geliştirdim” diye anlatıyor macerasını.
“Kimya dersini çok severdim. Hele deney yapmaya bayılırım. Bu nedenle renkli kokteyller hazırlamak da bana hep keyif verdi. Okulu bitirdikten sonra bir votka şirketinin internette ‘marka elçisi’ni aradığını öğrendim. Adayların bir dakikalık bir sürede kendisini anlatan bir videosunu istiyorlardı.”
Dedinko, bir dakikalık videosunu hazırladı ve binlerce kişinin katıldığı yarışmaya yolladı. Elemeleri geçip New York’taki final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Finalde bir İskoç, iki Avustralyalı, iki Kanadalı ve iki Amerikalı toplam sekiz kişiyle yarıştı. Yaratıcı kokteyl becerisi ve votka konusundaki bilgisiyle jüri üyelerini etkilemeyi başardı. Kazanmıştı...

Haberin Devamı

ELİNDE VALİZİYLE GEZENİ KİM İSTER

Allison Dedianko, geçen yıl aralık ayında ‘Belvedere Dream Job’ yarışmasını kazandıktan sonra Ocak 2011’de Moet Hennessy grubu ile marka elçisi sözleşmesi imzaladı. Markanın uluslararası temsilcisi ve elçisi olarak görevine başladı. Çeşitli ülkelerdeki barmenleri eğitmeye, onlara yeni kokteyller öğretmeye başladı. Bu arada da dünyanın her köşesine daha rahat seyahat edebilmek için de Londra’ya taşındı. “Aldım valizimi, düştüm yollara. Seyahat etmeyi çok seviyorum. İşim gereği her hafta bir ülkede olmak bana yorgunluk vermiyor, bilakis motivasyon kazandırıyor.”
Dedianko her ayın 20-25 gününü evinin dışında geçirmekten hiç şikâyet etmiyor. Hatta bu durumdan keyif aldığını anlatıyor. Tek şikâyeti bir sevgilisinin olmaması: “Elinde valiziyle sürekli dünyayı dolaşan bir kadınla kim birlikte olmak ister ki? Bu nedenle yalnızım galiba...”
Ocak ayından beri Asya, Ortadoğu, Afrika ve Güney Afrika’da eğitim veriyor. Eğitim verdiği barmenlerin büyük bölümünün kendisinden daha yaşlı olmasını da bir avantaj gibi görüyor: “Çünkü onlara bir şey öğretirken aynı zamanda ben de onlardan çok şey öğreniyorum. Bazı yerel kokteylleri bilmem imkânsız. O kokteylleri ancak yerinde öğrenebilirim. Bu sayede kokteyl dağarcığım inanılmaz boyutlara ulaştı. Ama bildiğim kokteyl sayısını söylemek bence görgüsüzlük.”
Türkiye’de kaldığı üç günde barmenlere de eğitim veren genç barmaid özellikle Bodrum mandalinasını çok sevmiş: “Bu mandalina muhteşem bir kokteyl malzemesi. Başka bir tat ve koku katıp kokteyli uçuruyor. Aromasına bayıldım. Ayrıca biraz gülsuyu da kokteylleri egzotik hale getiriyor.”

Haberin Devamı

İŞTE ALLISON KOKTEYLİ

50 ml votka, 20 ml baharatlı Karayip likörü, 12 ml porto şarabı, 30 ml limon suyu, 10 ml yumurta akı ve 2-3 yaprak fesleğen... Shaker’de karıştırın süzgeçten geçirin martini bardağına koyup servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!