Bizimki kriz stresi değil, sevdadan bankacıların sirtakisi

Güncelleme Tarihi:

Bizimki kriz stresi değil, sevdadan bankacıların sirtakisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2009 00:00

Her çarşamba akşamı mesai bitip diğer çalışanlar binayı terk ederken, onlar Bankacılık Üssü’ndeki toplantı salonunun yolunu tutuyor. Hemen etekleri, şık bluzları, döpiyesleri, takıları fora edip, siyah taytları giyiyorlar. Gündüz bankacılıkla ilgili konferansların, eğitimlerin yapıldığı bu salon, geceleri geç saatlere kadar onların kıvrak danslarına sahne oluyor.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Bankası’nın Gebze’deki Bankacılık Üssü’nde bir grup çalışan, canlarını dişine takmış banka yöneticilerinin ve İtalyan ortaklarının karşısına çıkmayı planladıkları gösteriye hazırlanıyor.

Çarşamba akşamları üssün toplantı salonunu görmelisiniz. Gündüz ciddi görünüşlü, şık kıyafetli iş kadınları, bellerine kuşaklar bağlamış, dizlerini yere vurarak nara atıyor. Bankacılık üssünün sirtaki grubu, risk izleme, kredi kartları, call center, araştırma, şube hizmetleri, operasyon, destek ve ticari krediler gibi farklı bölümlerinde çalışan 13 kadından oluşuyor.

Bankadaki işleri ayrı ama sirtaki ortak tutkuları. Her çarşamba bunun için toplanıyorlar. Mesainin bitmesi ile birlikte diğer çalışanlar binayı terk ederken onlar doğruca Bankacılık Üssü’nün toplantı salonlarına gidiyor. Hemen döpiyesleri, etekleri, şık bluz ve takıları fora edip siyah taytlar ve pantolonlar giyiyor. Bellere renkli kuşaklar bağlanıyor. Bankacı, dansçı oluyor. Çınlayan melodilere, ritmlere uyarak yanyana diziliyor, sonra tek bir hareketle suyun öte yanından figürlere karışıyorlar.

HALAYBAŞI PLANLAMACI

Bankanın sosyal aktiviteler kulübü bünyesinde çalışan sirtaki grubunu, operasyon planlama-izleme bölümünde şube analizleri yapan Leda Aslanbaş çalıştırıyor. "Dansa karşı hem ilgim vardı. Sirtaki öğrenmek için özel eğitimler aldım. Öğrendim de. Şimdi bildiklerimi arkadaşlarıma öğretiyorum" diyor.

Leda Hanım’ın hedefleri büyük: "Hayallerimizi yüksek tutuyoruz. Bankanın üst düzey yöneticilerinin karşısına çıkıp onların önünde dans edeceğiz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Hatta planlarımız arasında İtalya’ya gidip gösteriyi bankanın İtalyan ortaklarına da sergilemek var."

KADINLAR DAHA MI STRESLİ

Hobi departmanında yönetici İlker Bıyık sonuçtan memnun. Sirtaki kursunun bu dansa gelen yoğun talep üzerine başladığını söylüyor. Ona göre sirtakiciler yoğun işlerin yarattığı gerginliği ve stresi dansla yeniyor. Ama sirtaki grubuna hiç erkek başvurmamış. Ne dersiniz, en çok kadınlar mı stres çekiyor? Yoksa erkekler dans etmekten mi utanıyor?

Kim ne derse desin, hayatlarında yeni bir pencerenin açıldığı da gerçek. Sirtakiciler Leda Hanım’ın dans dersleri sayesinde birkaç saatliğine de olsa bambaşka bir dünyaya ışınlanıyorlar: "Kriz stresi mi? Hayır bizimki, dansa olan sevdadan. Sirtaki bizim iş dışında buluştuğumuz bir aktivite. Ama tabii yan etkileri de var. Hepimiz yoğun bir tempo içindeyiz. Sirtaki sayesinde takım ruhu, kendine güven ve stresle baş etme konusunda güçleniyoruz."

18 banka yılının stresi

YELDA ERİMTAN (Kredi Kartları Bölümü) 18 yıllık bankacıyım. 18 yıldır mesai saatleri içinde sürekli bir koşturmaca içindeyim. Bu yoğun tempodan çıkıp Sirtaki grubunda dans etmek beni rahatlatıyor.

Ne yapıp edip zaman ayırıyorum

SİBEL KIZILDOĞAN (Kredi Kartları Araştırma Servisi) İşimiz çok yoğun. Ama ne yapıp edip dansa zaman ayırıyor, böylelikle işimin başına dönüğümde daha kolay konsantre olabiliyorum.

Dersler özgüvenimi artırdı

ÖZGE ÇITAK (Kart Destek Servisi) Leda’nın sayesinde özgüvenim arttı. 10 yıldır burada çalışıyorum. Dans dersleri hayatımıza girince takım ruhumuz güçlendi.

Beni her zaman sakinleştirir

NESLİHAN ÖZCAN (Call Center) Dansı zaten çok seviyorum. Beni her zaman sakinleştirir. Şimdi bir de sirtaki öğrenmek benim için daha da ilginç bir deneyim oldu.

Koordinasyona sirtaki dopingi

ERGÜL CİRİK (Operasyon Koordinasyon) Acil durumlarda dışarıdan destek vererek şubeler arasında koordinasyonu sağlıyoruz. Sürekli bir stres altındayız. Bunu yeniyorum.

13 yılda iki saatçik

DİLEK ONGAN (Şube Hizmetleri) 13 yıllık bankacıyım. Çarşambaları salonda toplanıp yaptığımız şu iki saatlik derslerle kendimize rahatlama fırsatı yaratıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!