Bizim Ally McBeal'ler

Güncelleme Tarihi:

Bizim Ally McBealler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2003 23:13

Mahkeme dizilerini hep sevdik. Sarışın, çekici boşanma avukatı Arnie'yi hatırlar mısınız? Hani 80'lerin ünlü dizisi ‘‘Kanun Kanundur’’daki (L.A.Law) hızlı çapkını? Ya ‘‘The Practice’’ dizisindeki yakışıklı avukat Bobby Donnell? Yoksa 70'lerin siyah beyaz TRT'sindeki meşhur Avukat Petrocelli'yi de mi unuttunuz? Neyse...

Artık o günler geride kaldı. Şimdi gündemimizde bir kadın avukat var: Ally! Ally McBeal dizisi, avukat kadınların yıldızını parlattı. Onların da eğlenceli insanlar olabileceğini Ally ile anladık. Türkiye'deki Ally'ler dizinin avukat kadınları anlatmakta çok başarılı olduğunu düşünüyorlar. Tabii bu, İstanbul Barosu'na kayıtlı 6269 kadın avukatın değil, sadece beşinin görüşü. Müvekkillerinin gözünde hep ‘‘Avukat Bey’’ olan ‘‘Bizim Ally’’ler.

ALLY YENİDEN AŞKI BULDU

Şu anda CNBC-e'de salı, çarşamba ve perşembe 20.00'de oynayan Ally McBeal dizisinin kahramanı Ally, 30'larında bir avukat. Sık sık pot kıran genç bir kadın. Bekar. Mahkeme salonlarında yaptığı savunmalarla parmak ısırtan Ally, özel yaşamını rayına oturtmakta beceriksiz. Bir türlü aradığı erkeği bulamıyor. Dizinin yan karakterleri, Ally'nin çalıştığı hukuk bürosundaki arkadaşları:

Richard Fish (Greg Germann) Avukatlık bürosunun ortağı. Paragöz. Hırslı. Kadın delisi. Sarkık gıdı fetişisti.

John Cage (Peter Mac Nicol) Diğer ortak. Kendine güvensiz, tabii mahkeme salonuna çıkana kadar. Kadınlarla sorunları var.

Billy Alan Thomas (Gil Bellows) Ally'nin onu terkedip başka bir avukatla evlenen eski aşkı. Bir aşk üçgeni şeklinde yaşarlarken Billy öldü.

Elaine Vassal (Jane Krankowski) Her şeye burnunu sokan, Ally'nin asistanı seksi sarışın. Aptal görünüyor ama değil.

Renee Radick (L. N. Carson) Ally'nin ev arkadaşı. Melez güzel eskiden savcıydı, şimdi kendi bürosunu kurdu. Erkeklerle gününü gün ediyor.

Nelle (Portia De Rossi) Uzun sarı saçlarıyla dikkat çekiyor. Çok hırslı. Zaman zaman kötü niyetli bile olabiliyor.

Ling (Lucy Liu) Çılgın, çok zengin. Avukatlık yapmasının tek sebebi kıyafetlerini birilerine göstermek zaten...

Larry Paul (Robert Downey Jr) Büroya yeni katılan avukat. Ally'nin yeni sevgilisi.

Mike Albert (James Le Gros) Büronun yeni avukatlarından. Sekreter Elaine'in sevgilisi.

YELİZ İNCE (25)

Hayatımdaki erkeğin yanında her salaklığı yapabilmeliyim

Erkek arkadaşım yok. Özel bir şirkette çalışıyorum. Diziyi izledikten sonra rahatlıyorum. Arkadaşlarla dizi üzerinde tartışmak terapi gibi! Henüz çocuk için biyolojik saatim çalmaya başlamadı. Ama 30'umdan önce mutlaka doğurmalıyım diye düşünüyorum. Erkek arkadaş bulmak zor değil, özellikle bizim meslekte. Ama onların bizi elde tutması zor. Güçlü kadınlardan korkup ilişkiyi sürdüremiyorlar. Diziyi izledikten sonra terkedilmenin normal bir şey olabileceğini gördüm. Bir tek ben değilim, diye rahatladım. Ally'nin 'Sağlığım yerinde' sloganı beni de gevşetiyor. Dizideki adamım kesinlikle John Cage. Dizinin CD'si bile var bende. Ama bir fon şarkım yok! Hiç terapiste gitmedim çünkü arkadaşlarım benim terapistim! Bizim şirketin bir barı yok ama biz de James Joyce'a gidiyoruz! Bence Ally'nin aradığı kişi gerçekten Ling olabilir. Senaristler bunu ciddi ciddi düşünsünler.

ELİF EROCAK (27)

Sakarım, pot kırarım, Ally, her şeyiyle benim

Erkek arkadaşım yok. Kendi hukuk bürom var. Ally tam olarak benim. Sadece ben değil, beni tanıyan herkes karakterlerimizi benzetiyor. Salaklıklarım, sakarlıklarım vardır. Pot kırarım. Diziyi izledikten sonra kendimle dalga geçebilmek daha keyifli hale geldi. Diziyle birlikte avukat kadınların da eğlenceli insanlar olabileceğini gördü insanlar. Kafamda ideal bir erkek yok. Ama bana ve işime saygılı olmalı. Yanında kasmamalıyım kendimi. Beni her halimle görüp, öyle de sevebilmeli. Çocuk isterim ama 30'dan sonra da olmasında bir sakınca yok. Ben de müzik dinlemeyi çok severim. En büyük korkum da sağır olmak zaten. Dizide en çok Billy, Ally'e ümit verince kızıyordum. Ama ölmesini de istemezdim doğrusu! Çok başarılı olmak gelecekteki en büyük hedefim. İsmimden saygıyla söz etsinler isterim.

NESLİHAN EMRE (24)

Dengesizlik avukatlara özgü bir ruh hastalığı

Erkek arkadaşım var. Kendi hukuk büromu yönetiyorum. Bulaşık da benden, icra takibi de. Dizideki avukatların iniş çıkışları bize çok uyuyor. Türkiye’de evli kadın olmak çok önemli. Yaşından büyük göstermek de öyle. Bir kere boşanma davasında cinsel sorunları olan bir bey, beni göstererek ‘‘Küçük hanım dışarı çıkarsa sorunumu anlatırım’’ demişti. Bizim de barımız yok ama Nevizade kesinlikle benim ve grubumun mekanı! Hobilerim çok. Radyo programcılığı, amatör tiyatroculuk, scrabble... Terapiste zaman yok! Ama gitmeyi düşünmüyor değilim. Hiçbir avukat normal olamaz. Hepimizin dengesiz tarafları var. Bu avukatların ruh hastalığı! Asla çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Bu açıdan Nelle'e benziyorum. Dizi beni eve gitmek için teşvik ediyor. Avukatlık bir show-business. Eve gidince çıkan bir maske var. Ally bu sırrı ortaya çıkardı.

İLKNUR ADİLLER (30)

Beni terkettiğini sanan birini fena benzettim

Erkek arkadaşım yok. Kendi hukuk bürom var. Aynı zamanda İstanbul Barosu yönetim kurulu üyesiyim. Hiç terkedilmedim! Ama mutlaka yayınlanmasını istediğim bir mesajım var: Yürekte hayır, terkedilmedim. Ama böyle yapmaya çalışan birini fena benzettim! Her meslekte kadın olmak zor. Terapiste bir kez gittim. Baktım ki benden daha sorunlu, bir daha da gitmedim. Benim fon şarkım karamsar ama bana iyi geliyor. ‘‘Sevemedim kara gözlüm!’’ Ben de Ally gibi duygularını saklamayı beceremeyen biriyim. Aşktan korkmam. Aşk benden korksun!

İÇİM BULGAN (27)

İyi de Ally 9 saat duruşma bekler mi?


Erkek arkadaşım var. Kendi hukuk büromu yönetiyorum. Dizi yakın çevremde çok konuşuluyor. Saçlarım uzunken bile ben hep ‘‘Avukat Bey’’dim. Dizideki sistemle bizdeki sistem öyle farklı ki! Onlar kadar konuşmak ne kelime! Biz yazılı savunma yapıyoruz. Ally McBeal'deki kadar renkli avukatlar da var aramızda. Ama inanın öyle düzler de var ki. İnanılmazlar! Acaba Ally bir adliyeye sabah 08.00'de gelip, akşam 18.30'da duruşmaya girmiş midir? Girerse ne yapar, açıkçası çok merak ediyorum. Yüzerim, koşarım, benim de hobilerim var. Ama en çok keman çalmak ya da yan flüt çalmak isterdim. Bir sanat dalına ilgi avukatlardan beklenmiyor ha? Dizinin avukatlara ilişkin olumlu katkıları olduğuna inanıyorum. Bizi sadece negatif olaylarla hatırlamıyorlar artık!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!