Birinci ligde bizim takım da var!

Güncelleme Tarihi:

Birinci ligde bizim takım da var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 00:37

Beş yıl önce Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) farklı mühendislik bölümlerinde okuyan üç öğrenci kısa filmlerle ilgili bir internet sitesinde tanıştılar.

Haberin Devamı

Kerem Akkoyunlu (Maden Mühendisliği-23), Ertunç Ukşul (Elektronik-23) ve Bilal Bay (Kimya-23), bir araya gelip kısa filmler çektiler. Ama hiçbir festivalde seçilemediler. Pes etmeyip kendileri gibi olanlarla buluşmak için bir yol aradılar.
Sonuç, duruma gönderme yapan ironik ama bir o kadar eğlenceli bir isme dönüştü: İkinci El Film Festivali.
“Ön elemede elenmiş film, kötü film değildir” diyerek çıktılar yola. Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sahnesini kiralayıp yaklaşık 80 filmi izleyiciyle buluşturdular.
Her yıl onları seçmeyenlere meydan okurcasına büyüdükçe büyüdüler.
Şimdi altıncı yıllarını kutluyorlar.
‘Elemiyoruz, Ellemiyoruz’ sloganıyla devam ettikleri yolda festivale aldıkları filmlerden sadece bir şart istiyorlar: En az bir film festivalinden elenmiş olmaları.
29 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında ilginç bir başlıkla karşımızdalar: Futbol.

Haberin Devamı

AÇILIŞ BÜYÜK BAŞKANLA

29 Şubat saat 18.00’de Ankara’daki Büyülü Fener 1. salonda açılışı yapılacak festivalin. Senenin temasına uygun olarak özel bir film gösterilecek.
Ankara’nın simgelerinden biri olan Gençlerbirliği Spor Klübü Başkanı İlhan Cavcav’ın hayatını konu alıyor film. Yönetmenliğini Alper Tunga Özdemir’in yaptığı filmin adı, tabii ki ‘Büyük Başkan’.
Danışmanlığını Ali Ekber Düzgün ve Hakan Kaynar’ın yaptığı belgeselde; İlhan Cavcav’ın hayatı, yakınları ve onu tanıyanların gözünden sunuluyor.
Bu arada sürpriz olarak açılış filmine İlhan Cavcav’ın yanı sıra takımın tüm kadrosu ve taraftarları da katılacak.

FİLM DIŞINDA MAÇ DA VAR

Festival ekibi bu yılı şöyle özetliyor: “Yıllar önce düşük bütçelerle, sınırlı taraftar sayısıyla düzenlenen festival, yıllar sonra ilk kez birinci lige çıkmanın gururunu yaşıyor. Birinci ligin köklü, güçlü takımlarının arasında, dört büyüklere inat, düşük bütçesiyle mücadelesine devam etmek istiyor. Festival bu isyanını şöyle özetliyor: Birinci ligde, bizim takım da var!”
Bundan sonraki yıllarda, her yıl farklı bir konseptin yer alacağı festival içeriği, 2012 yılı için ‘Futbol Konsepti’ üzerine kurulu. Bu yüzden festivaldeki başlıklar da şöyle: Film Asla 90 Dakika Değildir, Önümüzdeki Festivallere Bakacağız, Dar Bütçeyle Kısa Film Çekmeler, Şike Var.
Hâl böyle olunca bir de futbol turnuvası eklemiş festivale kurucular. Turnuvada yer alan Uğur Vardan’ın kaptanlığındaki SİYAD takımı, Gençlerbirliği teknik kadrosuna karşı sahada olacak. Maçlar festivalin ana destekçisi olan ANKAmall Alışveriş Merkezi açık otopark alanında gerçekleştirilecek. Festival takımlarının kıyasıya yarışmayacağı, ikinci olmak için yarışacağı turnuva sonunda, finale kalan ve kaybeden takım festival kupasını alacak. Maçlar, basın destekçisi NTV Spor’dan yayımlanacak.
Tüm bilgiler www.ikincielfestivali.org’da.

Haberin Devamı


BU OPERA BİR BAŞKA

İDOB’un ilk kez geçen yıl sahneye koyduğu, besteci Jacques Offenbach’ın ünlü eserlerinden ‘Hoffmann’ın Masalları’ yeniden sahnede. Recep Ayyılmaz yönetmenliğinde hazırlanan eserde hiç beklemediğiniz opera görüntüleriyle karşılaşacaksınız, benden söylemesi. Mutlaka yaşanması gereken bir opera deneyimi... 29 Şubat, 1-3 Mart’ta Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde. (216) 346 15 31.


HİÇ ENSTRÜMAN YOK

‘Tek enstrümanları sesleri’ sloganıyla müzik dünyasına adım atan acapella grubu Vokaliz, 29 Şubat’ta İstanbul Live’da konser verecek. Performanslarında hiç enstrüman kullanmayan ekip, ‘Dinle Burayı’ isimli ikinci albümlerinden parçaları seslendirecek. (541) 889 10 90.

Haberin Devamı

MUTFAKTA ÜÇ KADIN

2007’de beş kadının kurduğu Oyun Deposu, ikinci oyunları ‘Aptal, Sıradan, Suçlu’yu sahnelemeye başladı. Kadın cinselliğini tartışmaya açtıkları eserde üç kadının mutfaktaki diyaloglarına şahit oluyoruz. Bu akşam saat 20.00’de Çukurcuma’da Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda izleyebilirsiniz. (212) 252 30 13.


KOZALARDAN ENSTALASYONLAR

İşlerinde varlık, hiçlik ve erotizm gibi konuları işleyen Neslihan Özgenç’in beşinci kişisel sergisi ‘İçimdeki Kelebek’, Galeri Miz’de açıldı. 10 Mart’a kadar açık kalacak sergide sanatçının kozaları kullanarak yaptığı enstalasyonları görebilirsiniz. (212) 241 76 66.


İP CAMBAZLIĞINI NE KADAR BİLİYORSUNUZ


Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit’ projesinde 23 Şubat’ta ‘Canıyla Oynayanlar’ belgeseli gösterilecek. Orta Asya şamanist Türk kültürü ritüellerinden, bir gösteri unsuruna dönüşerek günümüze kadar ulaşan geleneksel ip cambazlığı gösterisinin ülkemiz eğlence kültüründeki yeri; son ip cambazımızın gösterilerinden, hayatta olan yaşlı ip cambazlarının öykülerinden, bu gösterilerle büyümüş kuşağın tanıklıklarından yola çıkılarak anlatıyor. Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde ücretsiz izleyebilirsiniz. (212) 325 73 71.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!