Birbirlerine daha çok kenetlendiler

Güncelleme Tarihi:

Birbirlerine daha çok kenetlendiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2005 00:17

Kanal D’de yayınlanan ‘Size Anne Diyebilir miyim? evinin yarışmacıları, aile ortamında büyüttükleri sevgi ve saygıyı, burada daha da geliştirdiklerini düşünüyorlar. Anneler, oğullarının isteklerinin önemli olduğunu belirtirken, oğulları ise annelerinin sözlerinden çıkmayacaklarını ısrarla vurguluyorlar.

İnci Uyar

Maalesef harem kuramıyorum

‘Size Anne Diyebilir miyim?’ evinin neşeli ve komik yarışmacılardan biri olan Hakan Selman’ın annesi 48 yaşındaki İnci Uyar, 12 gelin adayını birden oğluna almak istiyor.

‘Ama harem kurulamadığı için maalesef yapamıyorum’ diyerek, esprili bir dille bütün kızları beğendiğini dile getiren İnci Uyar, kendisi ve oğlu Hakan’la ilgili düşüncelerini ise şöyle anlatıyor:

‘İnsan ilişkilerim iyidir. Şiir yazan bir insanım ama burada tek bir şiir bile yazamıyorum. Zaten kağıt kalem bile vermediler. Burada Belma Hanım dışında, kimseyle tartışma yaşamadım. Genç bir anneyim. Ben iki evlilik geçirdim. Allahın hakkı üçtür. Günay Hanım ‘Belki sizin üçüncü evliliğiniz burada tamamlanır’ diyor. Bir İstanbul kızı olarak, ne kadar zıt olsam da, Belma Hanım’ın benim kültürümü aldığımı düşünüyorum. Ama hiçbir zaman abartılı davranıştan yana değilim.’

Hakan Uyar

Dışarıda çok çapkındım

Akademi-İstanbul’da sinema ve televizyon eğitimi alan 27 yaşındaki Hakan Uyar, bir çok kurumda gayrimenkul danışmanı olarak çalışmış.

Ayrıca Şaşkınbakkal’da tarot falına bakılan cafelerinin olduğunu belirten Uyar, ‘Size Anne Diyebilir miyim?’ evine ilk girdiğinde, ‘Esprilerime ve gözlerime kızlar aşık olur’ diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Gözlerine güvendiğini ve bu eve girene kadar, mavi gözlü olarak bir ayrıcalığının olduğuna inandığını vurgulayan Hakan Uyar, yarışmayla ilgili düşüncelerini şöyle özetliyor:

‘Bu evde beş tane mavi göz var. Hayal kırıklığına uğradım ama hala kendime güveniyorum. Aşkın mantığı yok ettiğine inanıyorum. Ancak bu evde mutlaka mantığımın devreye gireceğine inanıyorum. Dışarda çok fazla kız arkadaşım vardı. Çapkındım. Ama hiç bir zaman, bir kız arkadaşımı aldatmadım. İki kişiyi aynı anda idare etmedim.’

Makbule Yüksel

Sakin bir gelin istiyorum


Antalya’dan oğlu Türker’le yarışmaya katılan emekli öğretmen 54 yaşındaki Makbule Yüksel, kendisini hala okulda, öğrencilerin arasında hissettiğini vurguluyor. Çok sakin olduğunu asla sinirlenmeyeceğini belirten Makbule Yüksel, ‘Zaten sinirlerim de çok güçlüdür benim’ diyor.

Oğlunun macerecı, değişik bir çocuk olduğunu belirten Makbule Yüksel, sözlerini şöyle sürdürüyor:

‘Oğlum yenilikleri çok sever. ‘Psikolojimiz çok bozulur’ desem de, ‘Anneciğim gidelim’ dedi ve evlat hatırına ben de buraya geldim. Burada kendime gelin adayı bulacağıma inanmıyorum. Sakin mizaçlı kızları seviyorum. Ben gruplaşma değil de, birliktelikten yanayım. Mesafemi çok güzel koruyorum dengelemeye çalışıyorum. Benim arkamdan gitseler iyi olacak. Bence bir kelimenin arkasına takılıyorlar ve onun devamını getiriyorlar hala.’

Türker Yüksel

Çocuklarıma anlatacak bir aşkım olsun

Makine mühendisi olan 25 yaşındaki Türker Yüksel, arkadaşları tarafından evin yakışıklısı olarak ilan edilmiş. Oldukça romantik olan Türker Yüksel’in yarışmaya ilişkin görüşleri, şöyle:

‘Bir şey yaşanacaksa burada ya da dışarıda, unutulmayacak ilginç anı olmalı. Hayatım boyunca unutmayayım istiyorum. Evliliğimin de sıradan olmasını istemiyorum. Yaşadığım aşkın da sıradan olmasını istemiyorum. Ben bu programda sıradanlığı aşacağımı ve aşkı yaşayacağımı hissediyorum. O umutla geldim ve ölene kadar da çocuklarıma anlatacak çok şeyim olsun istiyorum. Dışarıda yarım bıraktığım birşey yok. Eve ilk girdiğimde bir hafta boyunca Beyaz taklidi yaptım. Ama bıraktım bunu. Çünkü pişman oldum ve sulu hissettim kendimi.’

Müjgan Ersavaşır

Oğullarımı ben de ayırt edemiyorum

Yarışmaya Giresun’dan, ikiz oğulları Volkan- Gürkan Yalım’la birlikte katılan 61 yaşındaki Müjgan Ersavaşır, en duygusal anneler arasında yer alıyor ve gözyaşlarına konuşmamız boyunca engel olamıyor.

Bir yıl önce Giresun’a yerleşen Müjgan Ersavaşır’ın iki oğlu daha var. Çok büyük maddi-manevi zorluklarla yarışmaya geldiklerini vurgulayan Ersavaşır, duygularını şöyle dile getiriyor:

‘İkiz çocuk sahibi olmak çok güzel bir duygu. Zaman zaman ben de ayırt edemiyorum onları. Ayakta oldukları zaman birisinin baygın bakışlarından tanıyorum onları. Yarışmanın maddi getirisini düşünerek yarışmaya girdim. Düşünmedim desem yalan olur. Çocuklarıma iyi bir iş bulup onların düzenlerini kurmak istiyorum. Ben yaşlandım, iş yapamıyorum, zorluklar çekiyorum. İş yapamadığımdan onları evlendirmek istiyorum.’

Volkan Yalım - Gürkan Yalım

Bu evde kurallara göre oynuyoruz

Size Anne Diyibilir miyim yarışmasının, 26 yaşındaki ikiz damat adayları Volkan ve Gürkan Yalım, bu proğrama nasıl katıldıkladrını şu sözlerle anlattılar:

‘Birlikte karar verdik. İnternetten başvuru yaptık. Bir anda her şey çok çabuk gelişti. Hayatımızda ilk kez bir yarışmaya başvurduk. Elemeleri geçtik ve şimdi bu yarışmanın içindeyiz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Annem de bizi hiç kırmadığı için kabul etti. Gelişimiz gerçekten çok zor oldu. Yarışmaya çok emek harcadık. Buraya gelmek için çok zaman ayırdık. İstabul’da kalacağımız hiçbir yer yoktu. Zor günler geçirdik.’

Volkan: Gelin adaylarından en çarpıcı olarak Meltem’i görüyorum. Gelin adayında ilk önce dürüstlük beklerim. Yalansız ve saygılı bir insan olmasını isterim.

Gürkan: Ben bu yarışmada çok iddialı değilim. Altıncı hissim çok kuvetlidir. Kadere çok inanırım. Bir şeyleri hissederek, haraket etmek istiyorum. Aşkım için de mücadale ederim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!