Bir hikaye veznedarı

Güncelleme Tarihi:

Bir hikaye veznedarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 00:00

Puma’nın yeni yaratıcılık tasarım müdürü Hüseyin Çağlayan, Londra’da Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Dünyaca ünlü Türk tasarımcı, “Kendimi daha çok kıyafet yapan bir sanatçı olarak görüyorum. Ben bir hikaye veznedarıyım” dedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALARI yurtdışında ilgiyle takip edilen Hüseyin Çağlayan, İlkbahar-Yaz 2010 koleksiyonunu tamamladı. Bu koleksiyonu hazırlarken dinlerden, geçmişin insanlar üzerinde bıraktığı izlerden, günümüzden, gelecekten ve din kitaplarında bahsi geçen cennete erişme arzusundan yola çıktığını anlatan ünlü tasarımcı, kendini bir sanatçı olarak gördüğünü söyledi: “Benim tasarımlarım daha çok hikaye yaratmaya ve bir fikri farklı biçimlerde senaryolaştırmaya dayanıyor. Kendimi daha çok sanatçı olarak görüyorum. Kıyafet yapan bir sanatçı. Bir hikaye veznedarı olduğumu düşünüyorum. Vücuda kumaş ile şekil vermek çok hoşuma gidiyor.” Çağlayan, kadınlara “mutlaka yerine göre giyin” mesajı da gönderdi: “Kadınlar mutlaka yerine göre giyinmeli. Ne istediğini bilen kadınlara uygun kıyafetler yapmayı seviyorum. Bence gece, gündüz aynı görünüşe sahip kadınlar hiç de cezbedici değil. Tasarım yaparken en çok insanları gözlemlemeyi ve bunlardan bir form yaratmayi seviyorum. Gerçi geldiğim ülkenin tarihi kadar eskiye dayanan bir kültürü Londra’da bulmak zor. Fakat bu da beni cezbeden yönlerinden biri. Daha modern ve yeni çünkü...”
  
Rihanna da takipçisi     

Hüseyin Çağlayan’ın takipçileri arasında dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna da var. Bu yıl Paris Moda Haftası’nda düzenlediği defileye de Hüseyin Çağlayan tasarımı bir elbiseyle katılan Rihanna, çıkışta “Favori tasarımcılarım arasında Zac Posen ve Cavalli ile birlikte Hüseyin Çağlayan da var” demişti.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!