Bir gün her erkek saçını boyayacak

Güncelleme Tarihi:

Bir gün her erkek saçını boyayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2007 00:00

Dünyanın en prestijli saç tasarımı yarışmalarından Wella International Trend Vision Award’un Türkiye finali için uluslararası dört saç tasarımcısı Türkiye’deydi. Saç konusunda guru olan dört isimle 2007-2008 sonbahar kış sezonunun trendlerini, neden her kadının sarışın olmak istediğini ve saçlarıyla ikon olmuş ünlüleri konuştuk.

Erkekleri de unutmadık. Gurulara göre yakın gelecekte erkeklerin çoğunluğu saçlarını boyayacak. Aurelio Ramos de Oliveira’ya bu trendin Japonya’dan yayıldığını söylüyor ve ekliyor: "Biliyor musunuz Japonya’da hem kadında hem de erkekte beyaz saç pislik işareti. Bu sebeple kariyer sahibi erkeklerin hepsi saçlarını boyuyor."

ORTALIK VICTORIA BECKHAM KAYNAYACAK

Size göre 2007-2008 sonbahar-kış sezonunun en önemli üç saç trendi nedir?
/images/100/0x0/55eacd9df018fbb8f897aeee


Alexis Ferrer:
Üç şey sıralamak yerine kendi koleksiyonumu anlatayım. İsmi "Bir zamanlar." Escher adlı bir ressamdan etkilendim. Saç, hem sağa hem sola taranabiliyor. Tıpkı metamorfoz gibi... Sağa tarandığında káküllü ve renkli bir görüntü, sola tarandığında daha sade ve tek renkli bir görüntü karşınıza çıkıyor. Sabah kalktığınızda kendinizi nasıl hissediyorsanız o tarafa tarıyorsunuz.

Georges Manuel: Birinci trend küt kesilmiş saçlar. Bu trend kendi içinde çeşitlenebiliyor. Küt saçı farklı volümlerde kesebiliyoruz. Ama en popüler modelde arkalar kısa, önler uzun. Tıpkı Victoria Beckham’ın saçları gibi... Saçları kesinlikle inceltmiyoruz. Bu yıl saçlar ne kadar kabarık o kadar trendy. Kışın hava çok kapalı olduğu için kahverengi, bakır gibi daha sıcak renkler kullanacağız. Bu ikinci trend. Üçüncü trend ise perma. Dalgalı saçlar çok moda olacak.

Klaus Peter Ochs: Bana göre bu kışın ismi "Siyah ve Renk." Siyah saç geri dönecek. Ama kırmızı, kızıl, mor gibi iddialı renklerle birlikte kullanılacak. En trendy kesim ise Victoria Beckham’ınki gibi asimetrik kütler. Üçüncü trend ise uzun saç. Tepeler basık, uçlara doğru kabarık ve hareketli bir kesim uyguluyoruz.

Aurelio Ramos de Oliveira: Kabarık saçlar birinci sırada. İkinci sırada çok katlı kesimler var. Uzunlu kısalı katlar bunlar. Çok kısaları da var, çok uzunları da. Bir uzun bir kısa... Ve üçüncü sırada küt kesimler var. Victoria sayesinde...

SARIŞIN TAKITISININ NEDENİ: MARILYN MONROE

Gelmiş geçmiş bütün ünlüler arasında saçları en güzel üç kadın kimdir?
/images/100/0x0/55eacd9df018fbb8f897aef0


Alexis Ferrer:
Hem saç rengi hem de kesimiyle Linda Evangelista birinci sırada. İkinci sırada Nicole Kidman var. Özellikle The Other’s filmindeki saçları harikaydı. Üçüncü ise 1960’lı yılların ünlü pop şarkıcısı: Iris.

Klaus Peter Ochs: Saç konusunda ikon isimlerden bahsedeceksek önce 1920’lere gitmemiz gerekir. Amerikan sinemasının ilk saçları kısa starı Josephine Baker birinci sırada. İkincisi ise Marilyn Monroe: Tüm kadınların ve erkeklerin sarışınlara takık olmasının tek nedeni. Üçüncü sırayı Beckham çifti ile Paris Hilton paylaşıyor. Bildiğiniz gibi Paris Hilton geçen haftalarda saçını kestirdi. Şimdi Avrupa’da bütün gençler saçlarını onun gibi kestirmek istiyor.

Georges Manuel:
Jean Seberg, Marilyn Monroe ve Sharon Stone.

Aurelio Ramos de Oliveira: Bence bu konudaki en iddialı isim Madonna. Üç yıl önceden trendleri biliyor ve uyguluyor. Basit ve iddiasız saçları olduğu için Julia Roberts. Saçlarını çok güzel dalgalandırabiliyor.

PARASI VE VAKTİ OLAN HER KADIN SARIŞIN OLABİLİR

Kimler sarışın olabilir? Kimler olamaz? Kadınlardaki sarışınlık takıntısını neye bağlıyorsunuz?
/images/100/0x0/55eacd9df018fbb8f897aef2


Alexis Ferrer:
Bence isteyen ve sarışınlığı içinde hisseden herkes sarışın olabilir. Fakat Barcelona’da artık çok fazla kadın sarışın olmak istemiyor. Genellikle kadınlar renk değiştirmek istiyor. Trend bu. Gelecekte kuaförlerde kiralık peruklar bulunacak. Kadınlar canları o gün ne renk olmak isterse o renk peruğu takıp sokağa çıkacak. Nicole Kidman saçları çok az olduğu için sürekli peruk takıyor. Biliyor musunuz?

Georges Manuel:
Sarışın kadın daha seksi gözüküyor. Daha zarif değil ama kesinlikle daha seksi. Bu yüzden bütün kadınlar sarışın olmak istiyor. Ama sarışın olabilmek için çok paraya ve vakte ihtiyaç var. Koyu saç rengine sahip bir kadının güzel bir sarışına dönüşebilmesi için ayda iki kere epeyce bir zamanını kuaförde geçirmesi şart. Eklemeden edemeyeceğim, benim için de sarışınlar daha seksi.

Klaus Peter Ochs: Sarışınlık bir renk değildir bu bir hayat tarzıdır. Eski Mısır’da insanlar sarışın olabilmek için kafalarına tuzlu bir karışım döküp saatlerce güneş altında kalırmış. Sarı güneşin rengidir ve sarışın olmak resmen tanrısal bir güçtür. Kadına seksi bir güç verir. Aslında her şeyi Marilyn Monroe başlattı. Christina Aguilera, Pink, Madonna, hepsi onun kopyasıdır. Geçmişte sarışınlıkla güç toplayan en önemli kadınlardan biri de Lady Diana’dır. Bugün bütün dergilerde ve reklamlarda çok fazla sarışın model kullanılıyor. Çünkü sarışınlığı güzellikle eşitliyorlar. Herkesin sarışın olabileceğini düşünmüyorum. Bu çok kişisel bir durum. Ten rengi, göz rengi, medeni hali, çocuğunun olup olmadığı, ne işle meşgul olduğu bile önemli.

Aurelio Ramos de Oliveira:
Erkekler sarışın sever. Bu tartışmasız bir gerçek. Kadınlar içlerindeki seksiliği dışarı çıkarabilmek için sarışın olmayı tercih ediyor. Aynı zamanda bu bir güç gösterisi. Çünkü sarışın olabilmek için hem vakit hem de para harcamanız gerek. Ama bence de gelecekte tüm kadınların saçını kazıtacağını ve doğal peruklar takacağını düşünüyorum.

1- Klaus Peter Ochs (Almanya): 3000’e yakın seçkin kuaförün üye olduğu uluslararası kuaförlük derneği Intercoiffure Mondial’ın Dünya Başkanı ve geleceğe dönük, yaratıcı bir saç stilisti. Federal Service Cross, Nextlook, AIPP Paris (2 kez) ödüllerinin sahibi Klaus Peter Ochs aynı zamanda GSBA (Küresel Salon İşletmeciliği Ödülleri)
/images/100/0x0/55eacd9df018fbb8f897aef4
jüri üyesi.

2- Alexis Ferrer (İspanya): 2006 Trend Vision İspanya jüri üyesi, Vidal Sassoon ekolünden İspanyol saç tasarımcısı, Anna Ferrer salonları artistik direktörü.

3- Georges Manuel (Fransa): Dessange International grubuna bağlı Camile Albane salonlarının Artistik Direktörü. 85 kişilik ekibiyle dört salona sahip.

4- Aurelio Ramos de Oliveira (Portekiz): Trend Vision 2006 dünya birincisi. Portekiz’deki Facto Cabeleireiro salonunda çalışırken ikinci kez katıldığı Trend Vision’a beş ay hazırlanarak dünya birinciliğini elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!