Bir domuzcukla yaşıyorum

Güncelleme Tarihi:

Bir domuzcukla yaşıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Yanlış anlaşılmasın, bu cümle kocasından şikâyetçi bir kadına ait değil. Asıl adları Guinea Pig olan ve kobay domuzcuk denen sevimli hayvanları besleme modasından bahsediyoruz. Klasik evcil hayvanları tahtından eden bu sevimli canlıları besleyenler arasında ünlü simalar da var.

Haberin Devamı

Komik suratlı hayvanlar

ANAOKULU SAHÄ°BÄ° ANNE NEÅžE ERBERK

Ben ve kızlarım hayvanlara tutkunuz ama komik suratları, minik ayaklarıyla evcil domuzcuklarımızı bir başka seviyoruz. Bir kedi, bir köpek, yedi tavuk, bir horoz ve iki evcil domuzcuğumuz var. Çocukları hayvan sevgisiyle büyütmeye çalıştım hep. Gerçi biraz fazla kaçtı galiba, şimdi bahçedeki böceklerle bile fazla içlidışlılar. Evcil domuzcuklarımızı alalı bir yıl oldu. Biri dişi, biri erkek. O kadar iyi bakıyor ki kızlarım, tombul tombul oldular. Kendi kafesleri var ama kızlar kucaklarından düşürmüyor. Kendi oyuncak bebek evlerine koyuyorlar. Sorumluluk duyguları da gelişiyor çünkü kafeslerini rotasyon sistemiyle temizliyorlar. Her gün birinin görevi. Zaten bu hayvanlar çok temiz ve sakin. Kimseye bir zararları yok. Komik suratlarıyla insana bir bakıyorlar, içiniz gidiyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3cd8f018fbb8f8733af3

Çocuklar için ideal

D.D.’S GİNE DOMUZU ÇİFTLİĞİ/AYLİN GÖKŞİN SORGUÇ

Bu sevimli hayvanların ısırma, tırmalama gibi huyları yok. Otçul hayvanlar oldukları için kist ve kuduz tehlikesi de... Tüylerini yutsanız bile kiste dönüşmüyor. DiÄŸer petler gibi aşılanmaları gerekmiyor. Vücutları C vitamini üretmediÄŸi için özel bir sebze mönüsüyle beslenmeleri gerek. Ä°nsanlarla iliÅŸkileri çok iyi. Zeki hayvanlar oldukları için numara öğrenebiliyorlar. Tuvalet eÄŸitimi de alabiliyorlar. Çocukların sorumluluk almayı öğrenmesi için ideal.Â

YETER KÄ° YAVRULASINLAR

Evcil domuzcukların beslenmesi kolay. Kafeslerinde sürekli kuru yem ve kuru ot bulunması gerekiyor. Havuç, maydanoz, dereotu, tatlı yeşil ve kırmızı biber, ıspanak, elma, portakal, mandalina, semizotu, erik ve üzüm verilebiliyor. Pişmiş yemek, hayvansal gıda, kıvırcık salata, patates, soğan, sarımsak, karnıbahar, salatalık, domates yaprağı, baharatlı sebzeler, kuru yemiş verilmesi önerilmiyor. Kafeslerinin zeminine talaş konulması öneriliyor. 4-7 günde bir kafesin temizlenmesi gerekiyor. Yazın ayda bir, kışın iki ayda bir yıkayabiliyorsunuz. sürü hayvanı oldukları için yalnız yaşamayı sevmiyor. Bu sebeple yavrulamalarını sağlamanız öneriliyor.

Haberin Devamı

ONLARIN DA MODASI VAR

Evcil domuzcuğunuzun kışın üşümemesini ve özel günlerde şık olmasını istiyorsanız İzmir Karşıya’daki MaviPet hayvan mağazası onlara özel kıyafet tasarlıyor. Mağazanın sahibi Yeşim Küçük internet üzerinden satış da yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!