Binbir Gece’nin yeni yüzü

Güncelleme Tarihi:

Binbir Gece’nin yeni yüzü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 19, 2008 00:00

"Binbir Gece"nin dikkat çeken yeni yüzlerinden Nazlı Ceren Ergon, tiyatro mezunu bir oyuncu.

Haberin Devamı

"Semum" filminde ve "Tatlı Bela Fadime" dizisinde de rol alan Ergon, geçen sene ekrana gelen "Süper Lady" yarışmasına da katılmış. Genç oyuncu, "Bu yarışma, hayatımın önemli deneyimlerinden biriydi, nasıl bir piyasanın içine gireceğimi çok iyi öğretti bana" diyor.

Nazlı Ceren Argon kimdir?

- Ankaralıyım, 24 yaşındayım. Arı Koleji’nde öğrenciyken tiyatroyla ilgilenmeye başladım. 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı Tiyatro bölümünden mezun oldum. Aynı zamanda Cüneyt Gökçer’in öğrencisiyim. Ankara, tiyatrocuları yetiştirip İstanbul’a gönderiyor. İstanbul’a geldiğinizde ise inanılmaz bir değişim geçiriyorsunuz. Ankara kültürel anlamda çok iyi bir şehir, çok fazla tiyatro var. İstanbul ise sinema ve tiyatro sektörünün merkezi. İşini doğru yapmak istiyorsan yapıyorsun, kullanılmak istiyorsan da kullanılıyorsun.

Haberin Devamı

n İstanbul’a ne zaman geldiniz?

/images/100/0x0/55eabe7af018fbb8f893ebeb

- Geçen sene geldim. Faruk Bayhan’ın düzenlediği "Süper Lady" yarışmasına katıldım. Hayatımın önemli deneyimlerinden biriydi, nasıl bir piyasanın içine gireceğimi çok iyi öğretti bana.

n Tiyatro eğitimi alıp "Süper Lady" yarışmasına katılman çok ilginç...

- Bunu Cemil İpekçi de söyledi. "Tiyatrocu gibi konuşuyorsun, öyle davranıyorsun" diyordu. O ne demekse! (gülüyor) Ama öyle bir şey yoktu. Ben direk kendim olmaya çalıştım ancak kendin olmaya çalıştığında problemlerle karşılaşıyorsun. Yurdum insanı iyi niyeti kötüye kullanmakta birincidir, bilirsiniz siz de... Yarışma sonrasında ailemle İstanbul’a yerleşmemin doğru olacağına karar verdik. İstanbul’a gelince ilk işim Gaye Sökmen Ajans’la çalışmaya başlamak oldu. Ardından birkaç film teklifi geldi ajans aracılığıyla. Hasan Karacadağ’ın "Semum" filminde rol aldım. Hasan Bey’in temiz bir rejisi var, filmi bir buçuk ayda çektik. Daha sonra "Tatlı Bela Fadime" dizisine başladım. Trabzon’a gittim, güzel bir 15 gün geçirdim...

Haberin Devamı

n Hayırdır neden sadece 15 gün?

- Trabzon’daki çekimler o kadar sürdü. İstanbul’a dönüldüğünde birkaç bölüm daha oynadıktan sonra sekizinci bölümde diziden ayrıldım. Bir sorun yaşamadık, senaryo gereği dizideki ömrümü tamamladım. Ancak bu ayrılığın ardından şans yüzüme güldü ve "Binbir Gece" dizisine girdim.

İŞİME AŞIĞIM

n "Binbir Gece"de rol almak büyük bir şans...

- Evet, biliyorum... Bu şansı iyi değerlendirmem lazım. Kudret Sabancı çok iyi bir yönetmen. Onun dışında oyuncu arkadaşlarımı da çok sevdim. Aslında bir oyuncunun sonradan ekibe dahil olması çok zordur ama ben oyuncu arkadaşlarımdan inanılmaz pozitif elektrik aldım. Mesela Ceyda Düvenci, Tardu Flordun o kadar şekerler ki, anlatamam. Ayrıca usta oyuncu Tomris Abla (İncer) benim sete adaptasyonumda büyük yardımları oldu.

Haberin Devamı

n Dizide hangi karakteri canlandırıyorsunuz?

- Arzu karakterini oynuyorum. Burhan EvliyaoÄŸlu’nun Kayseri’den gelen yeÄŸeniyim. Ä°lerleyen bölümlerde ne yapacağımı ben de çok merak ediyorum. Çünkü tüm karakterlerin çok güzel hikáyeleri var.  Â

n Sizin bir de yurtdışı maceranız var... Fotoğraflarınız büyük ilgi görmüş...

- Makyaj hocam Yeşim Ersoy bana "Yüzünden çok para kazanabilirsin. Çok zengin bir yüzün var. Bunu değerlendirelim" dedi. Ersoy, fotoğraf sanatçısı olan, kız kardeşinin eşi Mehmet Turgut’un yanına yolladı beni. Gittim stüdyoya ve birkaç çekim yaptık ve ben Mehmet Turgut’a "Benim elimde bir kompozisyon var onu değerlendirelim" dedim. August Strindberg’in "Matmazel Julie" oyunundan ilginç kareler ortaya çıkardık. Matmazel Julie’yi canlandırdığım kareleri yurtdışına gönderdik ve büyük beğeni topladı. Hatta bu kareler www.deviantart.com adresli internet sitesinde yayınlandı ve büyük ilgi gördü.

n Aşık mısınız?

- Neye?

Haberin Devamı

n Bir erkeÄŸe tabii ki...

- Aileme, işime, kendime aşığım. Bir gün gelecek bana aşık olan bir erkeğe de aşık olacağım. Ama karşıma hep kendine aşık erkekler çıktığı için uzak duruyorum bu duygudan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!