Bienal hazırlıkları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bienal hazırlıkları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Bienali için hazırlıklar sürüyor. Bienal, bu yıl 4 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Küratörlügünü Rosa Martinez'in üstlendiği bienalin ana teması, Yaşam, Güzellik, Çeviriler/ Aktarımlar ve Diğer Güçlükler Üstüne olarak belirlendi.

Yapıtların, ana mekan olan Darphane-i Amire'nin yanısıra Yerebatan Sarnıcı, Aya İrini Müzesi, Kadın Eserleri Kütüphanesi, Sirkeci ve Haydarpaşa Tren İstasyonları ile Atatürk Havalimanı'nda sergileneceği bienale 45 ülkeden 87 sanatçı katılıyor.

5. Uluslararası İstanbul Bienali, dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıları biraraya getirerek çağdaş sanattaki yeni eğilimleri gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

Katılan sanatçılar, yapıtlarında yaşam ile sanatı birbirinden ayıran sınırları inceleyerek, çağdaş estetik düşünce ve yaratıcılık sorunlarına farklı bir bakış açısı getirecekler. Sanatçıların çoğu mekana özgü yapıtlar üretecek. Eserler, sergi mekanları dışında kentin çeşitli meydanlarında ve sokaklarında da sanatseverlerle buluşacak.

Bu yılki bienalin önemli konukları arasında çalışmalarıyla genç kuşaklara esin kaynağı olan Louise Bourgeois'in yanısıra başarılı performanslarıyla tanınan Oleg Kulik ve Cai Guo Qiang, Felix Gonzalez- Torres, Jana Sterbak, Carsten Höller gibi isimler bulunuyor. Pipilotti Rist, Sam Taylor- Wood, Tracey Emin, Soo- Ja Kim, Dorothy Cross, Liza May Post da genç sanatın yıldızları olarak bienale katılıyorlar.

Bienalde Türkiye'den Şükran Moral, Şükran Aziz gibi ustaların yanısıra Ebru Özseçen, Bülent Şangar ve Halil Altındere gibi genç sanatçılar yeralıyor.

5. Uluslararası İstanbul Bienali'nin küratörlüğünü üstlenen İspanyol Rosa Martinez, tanınmış bir sanat tarihçisi. 1988- 1992 yılları arasında Barcelona Bienali'nin sanat yönetmenliğini üstlenen Martinez, İstanbul'u bir sanat merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!