Beyaz gece

Güncelleme Tarihi:

Beyaz gece
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Zekeriyaköylü Rotaryanlardan gelin adayı genç kızlarımıza yılın hizmeti!

Yaz geldi, düğünler ardarda yapılır oldu. Siz de bir gelin adayıysanız ve hala gelinliğinizi seçemediyseniz Hüsniye Modaevi'nin yaz sezonu gelinliklerine bir göz atmanız faydalı olabilir.

Bu yılın gelinlikleri biraz süslü anlaşılan. Çeşitli taşlar, kesme kristaller ve kum incilerle süslenen gelinlikler çoğunlukla ithal kumaşlardan yapılmış. Kalıp ve desenlerde hatayı en aza indirgemek için bilgisayar destekli çalışılmış. 1999 yılı gelinlik modelleri genellikle etek beden ayrı iki parça halinde yapılmış. Göğüs balenleri kullanılarak belirginleştirilen dekolteler ise cesur kızlarımız için birebir.

Bu sene kupür dantel modası az olduğu için Hüsniye Modaevi, kumaş üzerine renkli, somon, uçuk pembe gibi işlemelere ağırlık vermiş. Desen üzerinde ince ve zengin duran işlemeler, ayrıca gelin başlarında da kullanılmış. Minik çiçeklerle, taşlarla, el işi metal çiçeklerle süslenen gelin başları abartısız, hoş ve zarif.

Prenses etekleri

Kabarık ipek tafta, tül, organze, ipek şantuk, ipek saten gibi kumaşlarla toplamalı babişonlu etekler bu senenin modasını oluşturuyordu. Prenses gibi kabarık etekler gösterişli gelinlik sevenler için tasarlanmış. Prenses gibi gelinlere de ancak Stork's Mücevherleri yakışırdı. Bütün bu tasarımlar ise gecenin sonunda Rotary Kulüp üyeleri tarafından plaketle ödüllendirildi.

Bir yıl önce kurulan Zekeriyaköy Rotary Kulübü, ileriye yönelik birçok faaliyet düşünüyor. Henüz fazla üyeleri yok. Ancak amaçlarının büyük olduğunu belirten Rotaryanlar, Zekeriyaköy'deki bir okulda beş bilgisayarlı bir ünite kurmuşlar bile. Ellerinde bulunan 12 bilgisayarı da çevre köylerdeki okullara dağıtacaklar.

İlk Rotary Kulübü 1950'li yıllarda Chicago'da yaşayan dört işadamı tarafından hizmet ve dostluk anlayışıyla kuruldu. Zekeriyaköylü Rotaryanlar da öncüleri gibi bu hedeften hiçbir zaman şaşmayacaklarını söylüyorlar.

Geceye katılarak müzik ziyafeti veren Mahsun Kırmızıgül de ‘‘Önümüzdeki sene yapılacak olan partiye yine katılacağım. Orkestramla birlikte herkese doyumsuz bir müzik şöleni yaşatacağım’’ dedi...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!