Benim Tercihim

Güncelleme Tarihi:

Benim Tercihim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tiyatro olmadı müziğe başladı

Tiyatro ve müzik arasında gidip gelen, ama son seçimini müzikten yana yapan Banu Karaca, şimdi, Antalya'nın en sevilen solistlerinden biri olmanın tadını çıkartıyor.

BANU Karaca'nın ilk sanat aşkı, ortaokul sıralarında tiyatro ile başladı. Bu alanda birçok etkinliğe katılan Banu, bir yandan da müziğe derin bir ilgi duyuyordu.

İkisini birarada yürütmek istediğinde ise, bunun neredeyse imkansız olduğunu farketti. Bir karar vermesi gerekiyordu. ANTÇEV için yazdığı, yönettiği ve rol aldığı ‘Geçmişten yarına’ adlı tiyatro oyunundan sonra, bu alanda biryerlere ulaştığını düşünerek, gönlünde yatan diğer sanat dalına, müziğe yöneldi.

Banu, lise çağlarında, orkestrasında, kendi bestelerini seslendirmeye başladı. Sonraları, ünlü sanatçı çift Eda ve Metin Özülkü'nün 1.5 yıl vokalistliğini yaparak sahnelere alıştı. Çiftin, ‘‘Artık sende solistliğe başlamalısın’’ demesiyle, İstanbul'dan Antalya'ya tekrar geldi. Ve bu kentte hedefine ulaştı.

Antalya'da, ilk olarak Ally bünyesindeki Angel Bar'da sahne alan Karaca, son 6 aydır, Helena Bar'da söylüyor. Kendisini sürekli yenileyerek çalışan sanatçı, imajını değiştirmekten de çok hoşlanıyor. En büyük zevkinin gitar çalmak olduğunu söyleyen Banu Karaca, stresli günlerinde, bu uğraşının, kendisine bütün sıkıntıları unutturduğunu ve gitar çalınca, güne zinde ve neşeli başladığını söylüyor.

SPORCU AİLEDEN GELİYOR

Uludağ Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunu olmasına rağmen, bu güne kadar hiç ticaretle uğraşmadığını belirten Banu, diplomasını bir güvence olarak görüyor.

Futbol teknik direktörü bir baba ile tenis ve yüzmede dereceler almış bir kardeş sahibi olan Karaca, fitness ve step yapıyor. Tenis öğrenmeye başladığını belirten güzel solist, ‘‘Spor yapmadan kendimi pek huzurlu hissedemiyorum’’ diyor.

BANU KARACA

Gitarlı yogo

Tüm stresini gitar çalarak üzerinden atan Karaca, bu sanatı gitar çalmayı yogo yapmak gibi görüyor.

Sayısız bestesi var

Güzel solist Banu Karaca, lise zamanlarından bugüne kadar sayısız beste yaptığını söylüyor. Kendisini mutlu hissettiği her an şarkı sözü yazabildiğini belirten Karaca, en sevdiği bestelerinden birisini olan ‘Ruhuna hapset’i sevdikleriyle paylaşmak istedi.

Ruhuna hapset Beni al Ruhuna hapset Hiç çıkarma Senden başka bedende yaşayamam Yalan dolan olsun dünya Hiç görmesen güneşi Hiç aldırmam ki, kimseye,hiçbirşeyeRuhunda yaşadıktan sonra Doğal bir güzelliğe sahip olmanın kıymetini bilen Banu Karaca, spor yaparak güzelliğini korumaya çalışıyor. Giyimde uyumlu bir zevke sahip olan Karaca, bu yeteneği sayesinde sahnede daha genç ya da olgun gösterebiliyor.

Eda ve Metin Özülkü'ye vokalistlik yapmış olan Banu Karaca, ünlü dostlara sahip.

İŞTE LİSTESİ

w Parfümü : Burrbery's, Weekend

w Gözlüğü : Top Ten

w Makyaj ürünü : Max Factor

w Kuaförü : Bülent ve Özdemir

w Sevdiği kadın şarkıcı : Jenifer Lopez

w Sevdiği aktör : Bruce Willis

w Sevdiği aktrist : Demi Moore

w Son aldığı albüm : Elbette

w Son izlediği film : Güle Güle

w Son okuduğu kitap : Füreya

w Hayalindeki araba : Grand Cherokee

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!