Bencillikten kurtuldum

Güncelleme Tarihi:

Bencillikten kurtuldum
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2010 01:00

Podyumların aranan mankenlerinden biriyken işadamı Osman Rimer ile evlenip İzmir’e yerleşen Yüksel Ak, kendini tamamen minik oğlu Can Ares’e adadı. Ak, şimdi 18 aylık olan oğlunun hayatını nasıl değiştirdiğini Parents dergisine anlattı: “Can Ares’le bencilliklerimden kurtuldum, daha sevgi dolu, pozitif bir insan oldum.”

Haberin Devamı

YÜKSEL AK VE OĞLU CAN ARES

İzmir’de yaşıyorsunuz, neler yapıyorsunuz bu şehirde?       

- Evlendikten sonra eşimin işi dolayısıyla bir müddet hem İstanbul’da hem de İzmir’de yaşadık. Hamile kalmadan birkaç ay önce tamamen İzmir’e yerleştik. Sonrası da zaten hamilelik ve çocukla geçti. İzmir, aile için mükemmel bir şehir. Ayrıca ben İzmirliyim. Ailem, arkadaşlarım burada. Hep birlikte dolu dolu günler geçiriyoruz.

Mankenliği tamamen bıraktınız mı?    

- Tamamen bıraktım denilemez. Ara sıra defilelere çıkıyorum. Bu bana da iyi geliyor, özlem gideriyorum.

Evlendikten ne kadar süre sonra oğlunuz dünyaya geldi?   
    
- Can Ares evliliğimizin üçüncü yılında doğdu. ışin güzel tarafı Can eylül doğumlu, bizim evlilik yıldönümümüz de eylül ayında... Yani evliliğimizin üçüncü yıl hediyesi oğlumuz oldu.

Bebeğiniz doğduktan sonra hayatınız nasıl değişti?

- Hayatımın önceliği oğlum oldu. Bencilliklerimden kurtuldum, daha sevgi dolu, daha pozitif bir insan oldum.

Haberin Devamı

 ÖNCE BABAMI, SONRA BEBEĞİMİ KAYBETTİM

İlk hamileliğiniz ne yazık ki üzücü sonuçlandı, neler yaşadınız bu dönemde?

- Babamı kaybettikten iki gün sonra bebeğim yedi aylıkken karnımda öldü ve bu ultrasonla bakılırken ortaya çıktı. O dönemde çok fazla üzüldüm, hassalaştım. Çok zor bir süreçti. Kendimi toparlayabilmemin tek yolu da tekrar hamile kalmaktı. Bu yüzden Can dünyaya geldikten sonra kendimi tam anlamıyla toparlayabildim.

Peki, ne zaman tekrardan bir çocuk sahibi olmaya hazır olduğunuzu fark ettiniz?

- O üzücü olaydan iki sene sonra tekrar hamile kaldım. Ve oğlumu kucağıma alınca acım gerçek anlamda hafifledi.

Hamile kaldığınızı nasıl öğrendiniz?

- Can Ares planlı bir çocuktu. Hamile olmayı bekliyordum, bu yüzden ilk belirtileri fark eder etmez kan testi yaptırdım. Sonuç pozitif çıkınca da çok mutlu oldum. Hemen eşimi eve çağırdım, haberi söyledim, o da inanamadı. Anne olmaya zaten çok hazırdım, bu yüzden haberi alınca hiç panik yaşamadım.

ANNELERE ÇOK YEMEYİ TAVSİYE ETMİYORUM

Doğum nasıl oldu, normal miydi yoksa sezaryen mi?


- Epidural sezaryen oldu. Hiç sıkıntı çekmedim, ağrılarım da olmadı. Önceki hamileliğimde bebek karnımda öldüğü için sezaryenle almışlardı. Bu yüzden normal doğum yapma şansım yoktu. Fakat bir öncekinde sezaryen çok ağır ve sancılıydı. Sanırım bundaki en büyük neden de psikolojik olarak bir çöküntü içinde olmamdı.

Bebeğinizi ilk ne zaman kucağınıza aldınız?

- Doğumdan birkaç dakika sonra getirip, yüzünü yüzüme değdirdiler. O sırada ağlıyordu, fakat onu kucağıma alır almaz sustu. Tek gözünü açıp bana baktı, dünyanın en mutlu insanı oldum o an. Tarifi yok bu duygunun... Sonra odaya çıkmak ve Can Ares’i tekrardan görmek için can atmaya başladım. 20 dakika daha ameliyathane kaldım fakat bana iki saatmiş gibi geldi. Eve geldikten sonra da üç kişilik yeni yaşamımıza hemen adapte olduk.

Doğum sonuna kadar kaç kilo aldınız peki?

- 12... Doğumdan sonraki bir ay içinde sekiz kilo kendiliğinden gitti. Sonrası için bir çabam olmadı. Hamilelik döneminden geriye bir-iki kilo kaldı, o kadar. Yürüyüşlere başladım ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Süt olsun diye her şeyi yemeğe gerek yok, en önemlisi bol su içmek. Ben çok yedim, bunu tavsiye etmiyorum.

“NAR, NAR” DİYE PEŞİMDE KOŞUYOR

Can Ares nasıl bir çocuk?


- Hem hareketli hem de sakin bir çocuk. Oyun oynamaya bayılıyor, özellikle de saklambaca. ıştahı pek yok. En sevdiği yiyecek de nar. “Nar, nar, nar” diye peşimde koşuyor. Her erkek çocuğu gibi annesine düşkün tabii ki ama babasına da bir o kadar düşkün. Bunun dışında güler yüzlü ve neşeli bir çocuk, hiç inatçı değil, uyumlu biri.

Eşiniz nasıl bir baba oldu?

- Eşim doğumdan sonra özellikle de ilk aylarda çok yardım etti, şimdi de baba-oğul bol bol oyun oynuyorlar. Babamız benden daha evhamlı, Can Ares’in üzerine daha çok düşüyor, “Aman bir şey olmasın” diye gözünü üzerinden ayırmıyor. Bense eşime kıyasla daha rahat bir anneyim.

Haberin Devamı

HÂLÂ EMİYOR

Can Ares’e doğumdan bugüne kadar siz mi baktınız, yoksa bakıcı desteği alıyor musunuz?

- Doğumdan sonra ilk bir hafta annem ve kayınvalidem bana yardım etti. Ama yine de her gece ben kalktım; emzirdim, uyuttum, altını değiştirdim. Bunlar bana hiç zor gelmedi. Fakat hâlâ annemin, ablalarımın ve kayınvalidemin desteğini görüyorum.

Emziriyor musunuz?

- Evet. Doğduğu günden beri emerek uyuyor zaten, başka türlü uyumuyor. Hedefim 1,5 yaşına kadar emzirmekti. O süre dolmak üzere, bu yüzden şu sıralar nasıl bırakırız diye düşünüyorum. ınşallah zorlanmayız.

İKİNCİ ÇOCUKTA KARARSIZIZ

Can Ares’in bir kardeşi olacak mı, var mı öyle bir düşünceniz?


- İnşallah... Eşimle oturup zaman zaman konuşuruz bu konuyu, kararımız sürekli değişiyor aslında. Biz üç kardeşiz, benden büyük iki ablam var ve iyi ki de varlar. Fakat ikici çocuğu yapmaya karar verdiğimizde, Can Ares’in bir kardeşi olsun diye yapmayacağız bunu, bir evladımız daha olsun diye yapacağız.

Can Ares’le ilgili ne gibi hayalleriniz var?

- Oğlumun müziğe ilgisi var, gitara bayılıyor.. ıleride bir enstrüman çalacağını tahmin ediyoruz. Bunun dışında çok yönlü bir insan olmasını isteriz tabii ki anne baba olarak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!