Ben zoru seviyorum

Güncelleme Tarihi:

Ben zoru seviyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 01:00

“Herkes Haklı” single’ıyla iki yıllık suskunluğuna son veren ve eylülde yeni bir albümle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Betül Demir, kariyerinde ağır adımlarla yol almasının nedenini iki kelimeyle açıkladı: “Zoru seviyorum.”

Haberin Devamı

Yeni single’a ilgi nasıl?
- Çok güzel. Biz zaten böyle güzel geri dönüşleri bekliyorduk. Çünkü şarkının enerjisinden ve aranjesinden biz de çok etkilendik. Bu yaz sanki bütün şarkılar birbirinin tekrarı şeklinde. Ama “Herkes Haklı” hem sözüyle, hem müziğiyle hem de aranjesiyle onlardan farklı.

“Herkes Haklı”nın en çok hangi kısmını seviyorsun?

- O şarkı “Her şeye kendi açımızdan bakıyoruz. Ama başkalarının açısından baktığımız zaman herkes haklı” demek istiyor. Dolayısıyla önyargılardan uzak durmamızı vurguluyor. Çıkarılan ders çok güzel.

Sen önyargılı mısındır?
- Deli gibi önyargılarım olmuştur benim de... Ama galiba iki yıl önce bundan vazgeçtim.

Ne oldu da vazgeçtin?

- Beni çok şaşırtan biri oldu hayatımda. Bu gerçek olamaz dedim ama gerçekmiş.

ARTIK OTURMUŞ BİR BETÜL VAR

Peki, biraz da eylülde çıkacak albümünden bahseder misin?
- O albümde beşi Sezen Aksu imzalı toplam 12 şarkı olacak. Prodüktörümüz Sude Bilge Demir, müzik direktörümüz Ozan Çolakoğlu. Bir de Emirhan Cengiz ile çalıştık. Bence muhteşem bir albüm oldu.

İddialı mısın?

- Ben iddialı olmayı sevmem aslında ama bu albümde durum farklı. O yüzden eylülü iple çekiyorum. “Herkes Haklı” 13 Temmuz’da, Sezen Aksu’nun doğum gününde çıkmıştı. Albümü de 25 Eylül’de benim doğum günümde çıkarmayı planlıyoruz. ınşallah bana uğur getirir.

Yeni albümün diğerlerinden farkı ne?

- Bu albümde artık oturmuş bir Betül Demir göreceksiniz. Daha önce yaptığım albümler de benim için çok değerli ama burada şarkılara daha fazla kendimi kattım. Daha fazla yorum üzerine kurulu ve diğerlerine göre daha akustik bir çalışma oldu.

Sezen Aksu sana sürekli destek oluyor. Onunla çalışmak herkese nasip olmaz, nasıl bir duygu?
- Aslında herkese nasip olmaz değil. Sezen Aksu son derece samimi ve elinden geldiğince yeni isimlere ve şarkısını okumak isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyor. Mesela ben bir şarkı istedim, beş tane nasip oldu.

Haberin Devamı

“Herkes Haklı”nın klibini “Aşk-ı Memnu”da kullanılan taş evde çektin. Çekmeden önce “Aşk-ı Memnu üzerinden reklam yapıyor” türü söylentilerin çıkabileceği hiç aklına gelmedi mi?
- Buna hiç ihtiyacım yok ki. Ben o tür eleştirilere kulaklarımı tıkıyorum. Klibimin konusu zaten kaçak gelin. Evleneceği adamı bırakıp gerçek aşkına koşan bir kadını canlandırıyorum. Biz tamamen kaçak gelinden esinlendik yani, “Aşk-ı Memnu”dan değil. Taş ev de tamamen tesadüf oldu. Klibi Antalya’da çekecektik. Fakat maliyet iki misline çıkıyordu. O yüzden ıstanbul’a yakın olsun dedik, orayı bulduk.

Klibin sonunda kaçak gelin damada kavuşuyor. Orada Behlül olsun ister miydin?
- Çok istedik, duyar gelir belki diye bekledik. ışin şakası bir yana, çekimlerde çok eğlendik biz. Bihter ve Behlül’ün ismi çok geçti. Taş evin keyfini benim ekip çıkardı.

Müzik sektöründe şu an olmak istediğin noktada mısın?

- Hemen olmaz ki bir şeyler. Olmak istediğin yerin sonu yok.

Ama bir hedef koyarsın ve o gerçekleştikten sonra hedef büyür.
- Tam olarak hedefimi gerçekleştirdiğim söylenemez. Bunu üçüncü albümde yapmayı istiyorum. Mesela önümüzdeki sene Açıkhava konserlerinde olmam gerekiyor.

GECE ÇIKAN KİTLEDEN ÇOK ŞİKAYETÇİYİM


Bu zamana gelene kadar ne gibi zorluklarla karşılaştın?

- Pek çok zorlukla karşılaştım. Aslında her şeyin iki yolu var. Ben biraz zoru seçen bir insanım. Bana hep “Neden magazinde yoksun, kendini ön plana atmıyorsun?” gibi sorular geliyor. Hayır, o benim tercihim değil. Dolayısıyla şu an bulunduğum noktadan da şikayetçi değilim. Ben zoru seviyorum. Daha tatlı geliyor bana. Çünkü derdim kalplerde iz bırakmak.

Gece hayatını sevmiyor musun?
- Seviyorum ama gece kulüplerinden çok performans yapılan rock barlara gitmeyi tercih ediyorum. Benim için eğlenmek demek sabaha kadar en favori kulüpte dans etmek demek değil. Arkadaşlarımla sabaha kadar televizyon seyretmek, dedikodu yapmak bile çok daha keyifli. Özellikle 16 yaşından beri sahnedeyim ya, gecelerin dibine vurmuş birisi olarak gece dışarı çıkan insan kitlesinden çok şikayetçiyim. O yüzden de her yere gitmiyorum. Sadece iyi müzik dinlemek için dışarı çıkan insanların oldukları yerleri tercih ediyorum.

Haberin Devamı

CEM YILMAZ MODUNDA BİR SEVGİLİM OLSUN

Özel hayatında biri var mı?

- Özel hayatımla ilgili pek konuşmuyorum ama var.

Pek o zaman şöyle sorayım, nasıl erkekler seni etkileyebilir?
- Öncelikle beni eğlendirmesi lazım, çünkü zaten günlük hayat stres içinde geçiyor. Yani Cem Yılmaz modunda bir sevgilim olsun; güleryüzlü, anlayışlı...

BABAM BENDEN ÇOK TARKAN’A HAYRAN

Bu yaz birçok isim çıkış yaptı. Sence en başarılısı hangisi?
- Ozan Doğulu’nun albümünü çok başarılı buldum. “Alain Delon” da çok başarılı bir şarkı. Onun dışında Tarkan’ın albümü muhteşem. Tarkan’ın albümü benimkiyle aynı hafta çıktı, babam bir gün elinde poşetle geldi. Benim albümümü aldı zannettim. Bir baktım ki poşette Tarkan’ın albümü var. Yani benden çok Tarkan hayranı. Aynı aranjörle çalıştığımız için “Olur da Tarkan’ı görürsün, benim için albümü imzalatır mısın?” dedi. Yani Tarkan bir fenomen.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!