Ben seçilmem seçerim

Güncelleme Tarihi:

Ben seçilmem seçerim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

Atiye geçen sene Salla şarkısıyla adını duyurdu. Şu sıralarsa Teoman’la birlikte söylediği ‘Kal’ parçası Küçük Sırlar dizisinden dolayı yeniden herkesin dilinde. Bir yandan Türkiye’de, bir yandan da yurtdışında çıkacak albümleri için çalışıyor. Yetmiyor; 18 Eylül’de Disney Channel’de ekrana gelecek ve genç kuşak arasında fenomen olan ‘Camp Rock 2: Büyük Final’in şarkısını Türkçe okuyor

Müzikallerle aranız nasıl?
- Genç oyuncuların içinde olduğu müzikalleri çok seviyorum. İleride de bir müzikal projesinde sahne almayı çok isterim. Rock Kampı’nın birincisini izlemiştim. Şimdi bu projede yer almak ve şarkı söylemek benim için çok önemli. Sanırım hem genç olduğum, hem de başroldeki Demi Lovato’yla ortak yönlerim sayesinde seçildim.

Demi Lavato’yla ne gibi ortak yönleriniz var?
- Onun gibi şarkı söylemeyi dans etmeyi çok seviyorum... Duygusalım.

Şarkının soundunda rock tınılar var. ‘Kal’ da öyle bir şarkıydı... Tarzınız hafiften rock’a doğru mu kayıyor?
- Rock müzik hoşuma gidiyor. Ama aslında her tarz müziği seviyorum. Hiçbir zaman tamamen rock, pop veya R&B söylemeyi düşünmüyorum. Yeni albümüm üzerinde çalışmaya başladım, farklı müzik türlerini harmanlayacağım. Şarkıların sözlerini de yine babamla yazıyoruz.

Babanız en son organik tarımla ilgileniyordu. Söz yazmaya ne zaman başladı?
- Babamın söz yazmaya yeteneğini ben ortaya çıkardım. Aslında çok güzel şiirler yazardı. Şarkı yaptığımı görünce bana şiirlerini getirdi. Ardından birlikte yazmaya başladık. Romantik, içten, komik ve feminist sözler yazıyor.

İyi de kuşak farkı falan var... Sizin duygularınızı şarkılara aktarabiliyor mu?
- Beni anlatmayan bir şey okuyamam. Babamla da arkadaş gibiyiz. Her şeyimi bilir. Şanslıyım ki, onun yazdığı sözlerde de ben varım.

ERKEN YAŞTA OLGUNLAŞTIM HİÇ ÇOCUKLUK ARKADAŞIM YOK

Almanya, Hollanda ve ABD gibi farklı ülkelerde yaşadınız. Bu göçebe durum üzerinizde nasıl bir etki bıraktı?

- Sekiz yaşında farklı ülkeleri gezmeye başladım. Bu yüzden erken yaşta olgunlaşmam gerekti. Hep daha derin düşünmeye çalışan, oynamak yerine yetişkinlerle sohbet eden bir çocuk oldum. Gittiğim ülkelerin dilini öğrenmek çok zordu. Tam arkadaş buluyorken taşınıyorduk. Bu yüzden hiç kalıcı çocukluk arkadaşımlarım olamadı. Tabii bu gezginliğin artı yönleri de var. Örneğin birçok farklı kültürü ve yaşam tarzlarını öğrendim. Müzikal altyapımı geliştirdim. Bir sürü yabancı dilim oldu.

Kaç dil biliyorsunuz?
- Dört buçuk.

O nasıl oluyor?
- Fransızcam bir aralar çok iyiydi. Tatillerde Fransa’ya giderdim. Şimdi tam olarak bilmiyorum. İngilizce, Flemenkçe, Almanca, Türkçe diyebiliriz.

Babanız Türk, anneniz Hollandalı. Türk örf ve âdetleriyle mi yetiştiniz?
- Bir insanı ne kadar kısıtlarsanız o kadar merak eder. Bu da ilerde dezavantajlar yaratır. Ben rahat yetiştim.

YÜZEYSELLİĞİ SEVMİYORUM KARŞIMDAKİ ERKEK DERİN OLMALI

Bir kısım dinleyici sizi sevimli, bazıları seksi buluyor...
- Ben genç kızım. Bu yüzden ikisinin karışımı diyebilirim.

Bu tip yakıştırmalar sizi kızdırıyor mu?
- Hayır. İsteyen istediği yerimi beğenebilir.

Siz kendinizde nerenizi beğeniyorsunuz?
- Küçüklüğümden beri yüzdüğüm için geniş omuzlarımı beğenirim.

Salla şarkınızın klibinde hiçbir erkek size kendini beğendiremiyor. Özelinizde öyle biri misiniz?
- Yakışıklı olmak benim için önemli değil. Çok klasik olacak ama insanın güzelliğinin kalbinde olduğuna inanıyorum. Zekâ da önemli. Karşımdakiyle derin derin konuşabilmem lazım. Kimyamın tutması çok önemli. Ayrıca bence sempatik olmak insanı güzelleştiriyor.

Nasıl tavlanırsınız?
- Ben seçilmem, seçerim.

BEŞ YAŞINDA DANS ETTİ SEKİZ YAŞINDA PİYANO ÇALDI

Atiye, Hollandalı bir anneyle Türk bir babanın kızı. Almanya’nın Bremen şehrinde doğdu. Beş yaşında bale dersleri aldı. Sekiz yaşında piyano çalmayı öğrendi. Ailesi organik tarımla uğraştığı için pek çok ülke dolaştı. 17 yaşında yaptığı Türkiye ziyareti, profesyonel müziğe atılmasını sağladı. İlk stüdyo albümü ‘Gözyaşlarım’ı 2007’de çıkardı. ‘Don’t Think’ isimli şarkısı popüler oldu; Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı’ seçildi.

137 MİLYON KİŞİ İZLEDİ ALBÜMÜ 2.5 MİLYON SATTI

Jonas kardeşler ve Demi Lovato’nun rol aldığı müzik ve dans dolu ‘Camp Rock 2: Büyük Final’ ilk kez 18 Eylül Cuma saat 09.00’da Disney Channel Türkiye’de ekrana gelecek. Gösterime ilk girdiği günden beri 137 milyondan fazla izleyiciye ulaştı ve film müzikleri Billboard 200 albümler listesinin Top 10’unda 10 hafta kaldı. Dünya çapında 2.5 milyon CD sattı. Yeni soundtrack albüm de 6 Eylül’de çıkacak. Yeni filmdeki ‘Wouldn’t Change A Thing/İstemem Değişmesin’ adlı şarkının cover’ını Atiye okuyor. Şarkının Türkçe sözlerini Seden Gürel yazdı. Parçanın klibi, ilk kez Disney Channel Türkiye’de gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!