Ben de bir insan evladıyım

Güncelleme Tarihi:

Ben de bir insan evladıyım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 00:00

İki yıl önce Serdar Şensezgin'den ayrıldığında lezbiyen olduğu iddia edilen Özhim üzüntüden felç geçirmişti.

Haberin Devamı

Söylentiler unutulmuş, tam da istediği gibi oyunculuğuyla anılır olmuşken bu konunun yeniden açılınca seksi yıldız, yine zor günler yaşadı. Hafta Sonu dergisine konuşan Özhim, “Medyada olmaya meraklı bir sürü gay var. Niye bana yükleniyorlar anlamıyorum. Ben de bir insan evladıyım. Ben de aile büyüklerimin üzülmesini istemiyorum. Bu haberler sadece beni değil, ailemi de üzüyor. Annem bu yüzden kalp krizi geçirse Allah korusun, ben de katil olacağım! İki erkek kardeşimi zor tutuyorum” diyor.

Ben de bir insan evladıyım
İki yıl önce müzisyen eşi Serdar Şensezgin’den ayrıldığında lezbiyen olduğu iddia edilen Eyşan Özhim üzüntüden felç geçirmişti. Tam da oyunculuğuyla anılır olmuşken bu konu yeniden açılınca seksi yıldız, yine zor günler yaşadı. Hafta Sonu dergisine konuşan Özhim, "Niye bana yükleniyorlar. Medyada olmaya meraklı bir sürü gay var... Ben de bir insan evladıyım. Bu haberler ailemi de üzüyor. Annem bu yüzden kalp krizi geçirse, Allah korusun, ben de katil olacağım! İki erkek kardeşimi zor tutuyorum" diyor.

Haberin Devamı

Oyunculukta bir iddianız var mı?

- Tabii ki var. 20 senede, 250’nin üzerinde reklam filmi çektim. Aynı sene içinde, aynı sektörden, farklı markalarla dahi reklam çekebiliyordum. Çünkü değişebilen bir suratım var. Her karaktere bürünebilirim... Doğru zamanda doğru işler yaptığımı düşünüyorum. Umarım yurtdışında film yapma şansına da erişirim.

Yeni projeleriniz var mı?

- Var, bazen üst üste gelen bile oluyor. İki senede iki sinema filmi çektim. İnşallah ölene kadar her sene bir filmde oynarım. Şu anda iki sinema filmi için hazırlanıyorum... "Kutsal Damacana"ya gelince... Çok komik bir film oldu. Sette her saniye kahkaha vardı. Ben orada komik biri değildim ve kendimi gülmemek için çok zor tuttum.

Türkiye’nin en cazibeli kadını seçildiniz, kendinizi cazibeli buluyor musunuz?

- Ortalarda gözükmememe rağmen beni seçmelerine şaşırdım. Bu tabii ki her kadını mutlu edebilir. Ama ben en iyi oyuncu, en iyi marka yöneticisi, en şanslı kadın gibi sıfatlandırılmayı tercih ederdim. Kendimi karizmatik buluyorum.

Haberin Devamı

Hakkınızda eşcinsellikle ilgili yakıştırmalar niye oluyor?

- İlk andan itibaren bu konularda konuşmadım, sessiz kaldım ama iki senedir peşimi bırakmıyorlar. Niye? Ben kimsenin sevgilisine asılmıyorum, para kazanmak uğruna birileriyle birlikte olmuyorum diye. Evet, bu sebepten benim evim yok, bankada milyarlarım yok, altımda arabam yok. Bu kadar çok çalışıp Türkiye’nin en çok sevilen kadınlarından biri olmamı sorguluyorlar. Başıma en çok gelen şey; benim yanıma gelen çiftlerin beni ne kadar çok sevip, beğendiklerini söylemeleri. Genelde erkekler utanıyor, sevgilisi ya da karısı kolundan tutup karşıma dikiyor. Adam heyecandan bir şey söyleyemiyor. Ben de soruyorum: "Hiç kıskanmıyor musunuz, diye?" Cevapları öyle güzel

/images/100/0x0/55eb1e62f018fbb8f8ac5c48
oluyor ki... "Siz yıllardır seviyenizi bozmadan her zaman evimizden biri oldunuz..." diyorlar. Hatta birçoğu çocuklarına benim ismimi vermiş.

Haberin Devamı

İki yıl sonra yine neden tekrar açıldı konu?

- Bu haber ilk yapıldığında tamamen bir saldırı amaçlıydı... Benimle ilgili reklam yaptılar. İki sene sonra bana ısrarla bu konuda üzerime gelerek sorular soran gazeteci arkadaşıma da bunu söyledim. "Yazma, başkalarının ekmeğine yağ sürme! Yazık değil mi bana?" dedim. "Ben sufizme inanıyorum. Tanrı her yerdedir" dedim. Bu sufizm lafı, kafası sofu olanları harekete geçirdi yine. Sonrasında o arkadaş, beni arayıp, "Haklıymışsın, şimdi ne demek istediğini anladım" dedi. Medyanın daha dikkatli olması gerekiyor. Bazen bu yazılar ölümle bile sonuçlanabilir... Ben üzüntüyle felç geçirdim. Bir daha felç geçirir ve yatalak olursam bu yazıları yazan gazeteciler bana bakmak zorunda kalacaklar! Ölürsem de başları dertten kurtulamayacak. Çünkü asıl davayı o zaman açmış olacağım. Yani öldükten sonra da medyayı yerinden oynatacağım!

 Sağlık durumunuz nedir? Yeniden bir tehlike söz konusu mu?

- Doktorum, "Sinirlenme, üzülme, bu tarz haberleri okuma" diyor. Ben bu sebepten gazete okumuyorum iki senedir. Beni bıraksınlar. Medyada olmaya meraklı bir sürü gay var ya da hepimizin bildiği, tanıdığı gay’ler var. Niye onlara sormuyorlar, bana yükleniyorlar anlamıyorum. Ben de bir insan evladıyım ve ben de aile büyüklerimin üzülmesini istemiyorum. Bu haberler sadece beni değil ailemi de üzüyor. Annem bu yüzden kalp krizi geçirse, Allah korusun, ben de katil olacağım. İki erkek kardeşimi zor tutuyorum. "Abla bırak bir köşede anlatalım senin ne olduğunu" diyorlar. Tabii erkek arkadaşımı da...

Haberin Devamı

Çok bunalmış görünüyorsunuz...

- Yani yeter artık... Artık biraz pozitif olunsun. Benim, kim ve nasıl bir insan olduğum önemli olmalı, nasıl bir cinsel hayatım olduğu kimseyi ilgilendirmez. Bu tarz haberler bence özel hayata taciz anlamına geliyor. Bunun dışında hiç tacize uğramadım. Sağ olsun benim koruyucu meleklerim çoktur.

Ben de bir insan evladıyım
Kara gözlü erkekleri severim

- Seksi kıyafetleri sık giyer misiniz?

Tabii ki işle ilgili bir durum varsa, mesela özel bir geceyi sunuyorsam ya da bir TV programına gidiyorsam programın içeriğine göre giyiniyorum. Ama sokakta rahat ettiğim söylenemez. Zaten normal hayatında seksi giyinen bir kadın değilim.

- Gece gezmeyi seviyor musunuz,  nerelere gidersiniz?

Ben Taksim’de oturuyorum. Genelde arkadaşlarımla kafelere gidiyorum. Dans etmeyi çok seviyorum, bunun için Cahide’yi tercih ediyorum çünkü orada çalışanlar da arkadaşlarım. Kimse beni rahatsız etmeden eğlenebiliyorum. Güzel ve canlı müzik olduğunda Babylon ya da Vedat Sakman’ın Cezayir Sokağı’ndaki yerine gidiyorum.

Haberin Devamı

- Beğendiğiniz erkek tipi nasıldır? Birlikte olduğunuz biri var mı?

Evet, bir erkek arkadaşım var, çok mutluyum. Ama o medyadan uzak kalma hakkını kullanıyor. Ben de bu konularla medyada olmamayı tercih ediyorum. Herkesin kişisel olarak değerlendirilmesi, birlikte olduğun kişiyle yargılanılmamasından yanayım. Saygı benim için çok önemlidir. Bu konuda birbirimize saygı duyuyoruz. Uzun boylu ve kara gözlü erkekleri beğeniyorum. Ama yakışıklılık benim için ikinci planda kalır. Birlikte olacağım kişinin sosyal, akıllı, becerikli ve iyi kalpli saygılı olmasını isterim.

Daha önce "Kısık Ateşte 15 Dakika" ve "Emret Komutanım: Şah Mat" filmleriyle beyazperdeye ısınan Eyşan Özhim’in rol aldığı yeni film "Kutsal Damacana", 21 Aralık’ta 11 Avrupa ülkesiyle aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek. Özhim, senaryosu karikatürist Ahmet Yılmaz’a ait olan başrolünü Şafak Sezer’in oynadığı filmin başarılı olacağından emin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!