Ben cinselliği ucuzlatmıyorum

Güncelleme Tarihi:

Ben cinselliği ucuzlatmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Bu röportajdan sonra anladım ki, Teoman bize yıllardan beri fena halde rol yapmış! Soğuk, mesafeli, günübirlik ilişkiler yaşayan (ya da öyle görünen) bir adam kesinlikle değilmiş... Peki çoğu kişiye negatif gelen o imajın nedeni ne dersiniz... ışte ünlü rock’çının yanıtı: “Bu benim maskem.”

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerinin katıldığı bir ankette en çok sevilen kişi seçildiniz ve EtiFest kapsamında o öğrencilerle buluştunuz. O yaşlardayken kimseleri beğenmeyen, her şeyle dalga geçen gençlerin en beğendiği isim olmanın sırrı nedir?

- Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sonuç için gerçekten müteşekkirim onlara... Konserlerime de büyük ilgi gösterdiler. ETıFest kapsamında 7000 km. yol kat ettik; 10 ilde, 10 üniversitede yaklaşık 650 bin öğrenci ile buluştuk. Adana, Ankara, ızmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Trabzon ve Urfa bu seneki duraklarımızdı. Niye beni seçtiklerini ise gerçekten bilmiyorum ama tek bildiğim sevgimiz karşılıklı...
 
MÜHİM BİR ŞAHSİYET OLDUĞUMU SANMIYORUM       

Mesleğiniz nedeniyle neredeyse her adımınız olay oluyor ama sizin buna rağmen çok umursamaz bir tavrınız var. Röportaj vermekten hoşlanmıyorsunuz, televizyonlara pek çıkmıyorsunuz... Bu bir çelişki değil mi?

- Bunun birkaç nedeni var aslında... Birincisi, kendimle ilgilenmeyi ve kendimden bahsetmeyi pek sevmem. Yani, kendi ilgi alanıma girmiyorum! Kendi haricimdeki şeyler ilgimi daha çok çekiyor. Ayrıca o kadar mühim bir şahsiyet olduğumu da düşünmüyorum.

Bugünkü Teoman, yıllar önce müzik dünyasına yeni yeni girmeye hazırlanan genç Teoman’a bir şey söylemek istese, o söz ne olurdu?

- Kafana göre takıl abi!      

Sizin farklı bir tarzınız, farklı bir duruşunuz var. Beyazların içinde siyah olmak zor mu? 

- Kendimi bildim bileli bana söylenen şey, başkalarına hiç benzemediğim... Ama açıkçası ben herkesten farklı olduğumu düşünmüyorum. Sadece, hayallerimin ve doğruluğuna inandığım şeylerin peşinden gittim, prensiplerime uydum, uzlaşmadım ve kimseyi de rahatsız etmemeye, haksızlık etmemeye, iyi bir insan olmaya çalıştım. Bu saydıklarım insanı beyazlar içinde siyah yapıyorsa, sorun beyazlardadır!

BOŞVERMEN GEREKENİ UMURSAMAYACAKSIN

“Hiçbir şeyi umursamaz gibi görünüyorsunuz” dedim ya... Merak ediyorum; en çok neyi ya da neleri umursarsınız şu hayatta?


- Hiçbir şeyi umursamadığım doğru değil. Bence başkaları asıl umursamaları gerekeni değil, boşvermeleri gereken şeyleri umursuyorlar. Hayatın gerçeği, bize söylenenlerde değil, bizim hissettiklerimizin içinde gizli... Hayat, herkesin anladığı kadar...

Düet yapmadığınız kadın vokal var mı? şaka bir yana düet yapmanın nesi cazip geliyor size bu kadar?

- Hakikaten o kadar çok düet yaptım ki kadınlarla, artık espri konusu olacak galiba... Hatta sorudan anladığım kadarıyla, olmuş bile! Düet yapmanın güzel tarafları var. Bir kere eğer birbirine iyi uyarsa, kadın ve erkek sesi çok yakışıyor. Ayrıca anlatım olanaklarını artırıyor, monologdansa diyalog kullanımı anlatımı daha güçlü kılıyor.

KENDİ TARİHİM ŞARKILARA SIZIYOR

şarkılarınızda cinselliği bayağılaşmadan verebilmeyi nasıl başarıyorsunuz?


- Cinsellik, hayatın merkezinde olmasına rağmen birçok şarkıda yok! Oysa edebiyatta veya diğer sanat dallarında çok daha merkezi bir yere oturuyor. Ben şarkı yazarken hayatı anlatmaya, bunu yaparken de eksik gedik bırakmamaya çalışıyorum. Ama konu cinsellik olunca biraz daha dikkatli davranmak gerekiyor. Çünkü sulanmaya çok açık bir alan... Hem çok şey anlatıp, hem de ucuzlamamaya çalışıyorum.

Şarkılarınız için sizin günlüğünüz diyebilir miyiz? Yani bugün size eşlik ettiğimiz o dizeler, aslında sizin tarihiniz mi?

- Ben hissetmediğim hiçbir şeyi yazmam. Hissetmediğim, istemediğim şeyler bana hiçbir şey yaptıramaz, duygusal biriyimdir. Zaten elime kağıt kalem aldığımda çıkan şeyler, aklımı ve kalbimi kurcalayan şeyler oluyor. Dolayısıyla kendi tarihim şarkılara bolca sızıyor.

Şarkılarınız inanılmaz duygusal, içten ve romantik... Ama sizin bize yansıttığınız Teoman günlük yaşayan, son derece soğuk ve mesafeli bir adam. Niye bize rol yapıyorsunuz?

- İnsan tek bir rolden ibaret değil ki! Bende de birbiriyle çelişen bir sürü huy var. Bahsettiğiniz soğuk kişi, belki de benim insan ilişkilerimi kolaylaştıran maskemdir. Ama bunu kesinlikle bilinçli yapmıyorum.

Haberin Devamı

ZOR BİR İNSANIM

Aşk hayatında zor bir erkek misinizdir?

- Sadece aşk hayatında zor bir erkek olmakla kalmıyorum, zor bir insanımdır da... O huyumun kompleksiyle insanlarla arama biraz mesafe koyarım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!