Behzat Ç.’nin müzik versiyonu ALPER D.

Güncelleme Tarihi:

Behzat Ç.’nin müzik versiyonu ALPER D.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Son günlerde ekranlarda yeni bir klip dönüyor: Bir gece kulübünde etrafı kızlarla çevrili bir adam. Adı Alper D. Tıpkı Behzat Ç. gibi, o da soyadını açıklamıyor. İstanbul gece hayatında birçok kulüpte sahne aldıktan sonra ‘Karnaval’ ismindeki ilk albümünü çıkardı

Haberin Devamı

Alper D. Ankara doğumlu. Müzikle ilişkisi yedi yaşındayken eline karışık bir kaset geçmesiyle başladı. Bu kasette yer alan ve ismini sonradan öğrendiği ‘Informer’ şarkısının bağımlısı oldu. Sözleri kendince Türkçe’ye uyarlardı. Sonraki senelerde kendi demolarını yaptı. 13 yaşında ilk profesyonel stüdyo kaydını gerçekleştirmişti.
Sahneye ilk kez Ankara Saklıkent’te bir break dance partisinde çıktı. Ardından devamı geldi. İstanbul’da Garden 74, Discorium, Airport, Supper Club ve Rıddım gibi farklı kulüplerde R&B gecelerinde performans sergilemeye başladı. Sahnede hit şarkıları cover’ladı.

DON OMAR PARÇA HEDİYE ETTİ

Albüm yapma kararını 2010’da aldı. Albüm bittikten sonra Seyhan Müzik’ten Bülent Seyhan ile bir araya geldiler ve ilk albümü ‘Karnaval’ müzik marketlerdeki yerini aldı. Albümde dört şarkı olmasına dinleyen herkesi karnaval havasına sokacağı görüşünde:
“Reggaeton, hiphop ve reggae’nin birleşiminden oluşuyor. Fakat şarkılarımda hiphop, R&B ve pop sound’u da mevcut. Dolayısıyla bol sentez bir sound söz konusu. Bu albümün ismiyle de örtüşüyor. Sözlerin çoğu benim. Üzerimde etki bırakan hemen her şey bana bir şeyler yazdırabiliyor” Albümdeki ‘Kukla’ isimli şarkının müziğinde de ‘Dale Don Dale’ şarkısıyla tanınan Don Omar imzası var. Alper D., Omar’ın menajerine Myspace üzerinden ulaşmış: “Kendisinin beğenerek dinlediğim parçalarının başında gelen ‘Otra Noche’ parçasına cover yaptığımı ve bunu kullanmak istediğimi söyledim. Parçanın bitmiş halini ve yazdığım Türkçe şarkı sözlerinin İngilizce çevirisini istediler. Birkaç gün sonra geri dönüş aldık. Cover’ı çok beğendiklerini ve bana bedelsiz olarak verdiklerini yazmışlardı.”

Haberin Devamı

DAMSIZ ÇIKIŞ YASAK

Çıkış şarkım ‘Kulüpte Bir Gece’. Gece hayatını ve eğlenmeyi seven bir adamım. Ama kendimi alışılmış sığ kulüp adamları kategorisine dahil edemem. Arkadaş ortamımızda benim bir sloganım vardır: “Bize kulübe damsız giriş değil, damsız çıkış yasak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!