Bedava elbise modası yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Bedava elbise modası yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dergilerde Hollywood'un parıltılı gecelerini yansıtan fotoğrafları incelerken içimizi çekiyoruz. Ünlü yıldızların pahalı giysilerine nasıl para yetiştirdiklerini merak ediyorsanız, işte cevabı: Çevirdikleri filmlerden milyonlarca dolar kazanıp muhteşem villalarda yaşayan yıldızlara modaevleri yeni modellerini bedava veriyor...

Jennifer Lopez'in göz kamaştıran Versace etiketli yeşil tuvaleti ve Nicole Kidman'ın Oscar gecesinde giydiği muhteşem tuvaletin satış fiyatının toplam 40 bin dolar olduğu sanılıyor. Ama bu yıldızlar, söz konusu giysiler için bir kuruş bile ödemediler. Ancak bu arada bir noktayı belirtmekte yarar var: Hollywood'da kamera karşısına geçen herkes bu bedava giyim imkanından yararlanamıyor. Sadece birinci sınıf yıldızlara, yani bu kıyafetleri satın alacak ekonomik güce sahip olanlara kıyafet bağışı yapılıyor.

80'li yılların başında ünlü moda yaratıcısı Giorgio Armani, Hollywood yıldızlarına Oscar gecelerinde giyilmek üzere ödünç kıyafet yollamaya başladı. Armani böyle bir girişimin modaevi için çok etkili bir reklam olacağına inanmıştı. Dünyanın ünlü kadınları Armani modaevinden giyinmek için sıraya gireceklerdi. Armani'nin uygulamasını hemen diğer büyük modaevleri de benimsediler. Ünlü ve zengin kadınlarla iletişim kurmak amacıyla özel bürolar açıldı.

İlk adımı Armani attı

Gianni Versace ve onun ölümünden sonra da kız kardeşi Donatella Versace, ünlü yıldızlara kıyafet hediye etmeyi bir gelenek haline getirdiler. Örneğin Donatella Versace, kendini ünlülere adadı. Özellikle de Madonna ve Gwyneth Paltrow'a model beğendirmek için büyük çaba harcıyor.

Oscar, Cannes Film Festivali, Altın Küre, Emmy geceleri gibi uluslararası önem taşıyan özel gecelerden haftalarca önce modaevlerinde büyük bir hazırlık başlıyor. Modaevleri, ödül törenlerinin yapılacağı yerlerin yakınlarındaki otellerde karargah kuruyorlar. Ödül kazanacak adaylara ve sunuculara en yeni modeller gönderiliyor ve aralarından seçim yapmaları isteniyor. Geçen yıl Gwyneth Paltrow Oscar gecesi için 278 tuvaleti inceledikten sonra bunca kıyafet arasından seçim yaptı. Bu yıl da Hilary Swank, çeşitli modaevlerinden gönderilen kıyafetleri denedi ve sonunda Randolph Duke'ün bir modelini seçti.

Eğer ünlü sanatçılar, seçtikleri kıyafetler için ücret ödemek zorunda olsalar, modaevlerinin bu çabası doğal karşılanırdı. Ama belirttiğimiz gibi modaevleri ünlü yıldızlara bedava kıyafet beğendirmek için canla başla çalışıyorlar.

Elbiseler yıldızlarda kalıyor

Ünlü yıldızların bazıları, özel gecelerde giydikleri kıyafetleri daha sonra modaevine geri gönderiyorlar. Bazıları ise bu değerli hediyeleri gardroplarına asıp, onları geri vermeyi düşünmüyorlar. Ve tabii hiç bir modacı da telefona sarılıp ‘‘ödünç verdiğimiz tuvaleti geri gönderin’’ şeklinde bir istekte bulunamıyor. Örneğin Sharon Stone, kendisine ödünç verilen kıyafetleri asla geri göndermiyor. Onun gardrobunu bedava elde ettiği kıyafetler dolduruyor. Liz Hurley'nin de gardrobundaki kıyafetlere para ödemediği biliniyor. Jennifer Lopez, kısa bir süre önce ‘‘Bana bedava tuvalet veren modacıların hepsine teşekkür ederim’’ diyerek borcunu hiç değilse bu şekilde ödemek istedi.

Müzik dünyasının ünlü sanatçıları da, modaevlerinin bedavacı müşterileri arasında yer alıyorlar. Hatta ünlü yıldızların çocuklarına da bedava kıyafetler hazırlanıyor.

Moda yaratıcısı-sinema oyuncusu işbirliği, son yıllarda ekonomik sıkıntıya düşen nmodaevlerini krizden kurtaracak mı? Bu soruya cevap vermek imkansız. Moda yaratıcıları, can havliyle ünlü yıldızlara sarılmış durumdalar. Ama modacıların krizden kurtulamaları için yıldızlar ne kadar etkili olur, o bilinmez...

Hollywood’un ünlü oyuncuları için elbise derdi yok gibi. Yıldızların birçoğu, modaevlerinden özel olarak getirtilen bedava elbiseleri giyiyorlar ve özel gecelerde o kıyafetlerle göz dolduruyorlar. Ama bu durum, sadece en yüksekteki kadın oyuncular için geçerli...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!