Bayramın ücret rekortmeni Tatlıses

Güncelleme Tarihi:

Bayramın ücret rekortmeni Tatlıses
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 00:00

Ramazan Bayramı süresince Antalya’daki otel ve tatil köylerinde sahneye çıkan sanatçılar arasında en yüksek ücreti, 110 bin YTL ile İbrahim Tatlıses aldı.

Tatlıses’i, 95 bin YTL ile Sibel Can, 90’ar bin YTL ile Özcan Deniz ve Hülya Avşar, 85 bin YTL ile Ebru Gündeş izledi. Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, düzenlediği basın toplantısında, Antalya’da Ramazan Bayramı süresince 19 sanatçının otel ve tatil köylerinde izleyenlerine konser verdiklerini söyledi. Bu konserlerde sanatçı ve menajerlerinden toplam 1 milyon 123 bin 532 YTL hasılat tespiti yapıldığını belirten Sütçü, şunları kaydetti:

KAZANÇLARI BOL OLSUN: "Sanatçılarımız, sesleriyle kazandıkları ücreti çekinmeden beyan ettiler. Sanatçılarımızın kazançları bol olsun. Sanat camiasına çok önem veriyoruz. Sanatçılarımızın moralini bozmak istemiyoruz. Bir çok değerli sanatçımız, vergi ödemenin bir vatandaşlık borcu olduğunu beyan etti. Sanatçılarımızı takdir etmemiz gerekir. Bazı büyük vergi mükelleflerimiz, sesiyle para kazanan sanatçılarımız kadar bile vergi vermiyor. Bayram süresince denetlenen otel ve tatil köyleri yöneticilerimiz bu denetimlerden oldukça memnun kaldılar. Vergi ödemek kutsaldır."

3 BİN MÜKELLEFE DENETİM: Sütçü bu arada, Ramazan bayramı süresince otel, tatil köyleri, restoran ve eğlence iş yerlerinde yapılan yoğun yaygın denetimlerde 3 bin 93 vergi mükellefinin denetlendiğini bildirdi. Bu denetimler sırasında kaydı bulunmayan 20 iş yerinin kayıt altına alındığını ve vergi mükellefi yapıldığını, bu işyerlerinde 20 milyon 627 bin 294 YTL gelir tespiti yapıldığını anlatan Sütçü, diğer hizmet sektöründeki işletmelerde ise 252 bin 971 YTL gelir tespit edildiğini, vergi düzenine uymayan 563 vergi mükellefine de 119 bin 807 YTL usulsüzlük cezası verildiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!