Bay Titanik’in büyük kumarı

Güncelleme Tarihi:

Bay Titanik’in büyük kumarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2004 00:12

Gizemli kişiliğiyle bir döneme damgasını vuran ünlü film yapımcısı Howard Hughes, nihayet beyazperdede. Ama yaşamının son 20 yılında kimseyle konuşmayan Hughes’un hayatı soru işaretleriyle dolu. Bu yüzden Hollywood, Howard Hughes’u canlandıran aktör Leonardo Di Caprio’nun büyük bir kumar oynadığını konuşuyor.

Sinema dünyasının en renkli kişisi hiç kuşkusuz Howard Hughes’du. 100 yıl önce dünyaya gelen Hughes, hem ünlü bir film yapımcısı, hem yıldız avcısı, hem iş adamı, hem de havacıydı. Ve onun sırlarla dolu yaşam öyküsü, sonunda beyaz perdeye aktarıldı.

Genç aktör Leonardo Di Caprio, kamera karşısında Howard Hughes’u canlandırdı. Titanic’in başarılı aktörü için bu film, büyük bir kumar.

Çünkü Hughes ölümünden önceki 20 yıl boyunca ne bir kişiyle konuşmuş, ne de bir fotoğraf çektirmişti. Ama genç aktör, sinemada şöhretini devam ettirebilmek için böyle bir kumarı oynamak zorundaydı.

ÜNLÜ YAPIMCI TAM BİR YILDIZ AVCISIYDI

Leonardo Di Caprio’nun filmdeki oyunculuğu çok da beğenildi. Sevgilisi Gisele Bundchen, genç oyuncuyla arasının açık olmasına rağmen, ‘Leonardo, ‘The Aviator’da Howard Hughes’u büyük bir başarıyla canlandırdı. Ona mutlaka Oscar verilmeli’ diyerek, genç oyuncuyu göklere bile çıkardı.

Genç oyuncu da doğrusu kendisine çok güveniyor.

1905 yılında dünyaya gelen Howard Hughes, bir petrolcünün oğluydu. Öğrencilik yıllarında matematikten başka hiçbir konuyla ilgilenmemişti.

Uçak yapmaya ve de uçmaya çok meraklıydı. 1924 yılında babasının ölümünden sonra bir uçak fabrikası kurmak istedi.

Bu arada Hollywood da ilgisini çekmeye başlamıştı. Utangaç, içine kapanık biri olarak tanınmasına rağmen sinema dünyası onu büyülemişti.

‘Hell’s Angels’ (Cehennem Melekleri) isimli filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi. Sessiz sinemanın ünlü oyuncularından Jean Harlow’un başrolünü oynadığı film, o dönemin en pahalı filmi oldu ve çok beğenilmesine karşın masrafını karşılayamadı.

Howard Hughes, çok başarılı bir yıldız avcısıydı. Jane Russell, Ava Gardner, Katharine Hepburn, Ginger Rogers, Lana Turner ve Lauren Bacall gibi 40’lı, 50’li yılların büyük yıldızlarını hep o keşfetti. Hughes, yıldızlaştırdığı güzellerle aşk yaşamaktan da geri kalmadı.

HAKKINDA YAZILAN KİTAP YALAN ÇIKTI

Uçak şirketleri ve film şirketleri Howard Hughes’a önceleri büyük servet kazandırmıştı ama zamanla iflasın eşiğine geldi. Ruh sağlığı da bozulmuştu. İnsanlardan korkuyor, en yakınlarının bile onu görmelerine izin vermiyordu.

Hastalık hastası olan Howard Hughes’un gizemli hayatı, yıllar yılı merak uyandırdı. Clifford Irving adında bir yazar, Hughes ile görüştüğünü iddia edip bir kitap yayınlayınca, ortalık karıştı.

Irving’in gerçekte Howard Hughes ile görüşmediği de ortaya çıkmıştı. Sinema ve havacılık dünyasının bu en önemli ismi, 1976 yılında kalp yetmezliğinden hayata veda etti.

Tam 20 yıl, Howard Hughes ile hiç kimse konuşamamış, bu süre içinde bir tek fotoğrafı bile çekilememişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!