Barbie mi daha gerçek Lammily mi?

Güncelleme Tarihi:

Barbie mi daha gerçek Lammily mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:05

“Barbie’ler fazla ince” diyen bir sanatçı, alternatif bir bebek üretti. Lammily adlı bu bebeğin ölçüleri ortalama kadın ölçülerinden geliyor.

Haberin Devamı

Güzellik ikonu Barbie can bulup, insan olsa nasıl görünürdü? İlk cevap BBC’den gelmişti. 2009 yılında Barbie’nin ‘mükemmel’ ölçülerini insan vücuduna uyarlayan kanalın hazırladığı görsel malzemede çocuklara sunulan güzellik algısının keskin hatları netleşmiş ve bu ölçülerin ‘ulaşılamaz’ olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanatçı Nickolay Lamm oyuncak bebek piyasasına tam da bu noktadan dahil oluyor. Nasıl mı? İnternette başlattığı ‘Oyuncak Bebek Lammily’ projesiyle. Lamm, 19-25 yaş arasındaki ortalama genç kız ölçülerini temel aldı ve alternatif yaratmak için yola koyuldu. “Esas güzellik olağan ve ortalama olandadır” diyen Lamm, uç standartlardaki değerlere ulaşmaya çalışmak yerine, herkesin güzel olduğu kabulüyle yola çıkmalı diye düşünüyor. Sanatçı, Lammily bebeğin tasarımını ve örneklerini internetten de paylaştı.

Üretime geçebilmesi için gereken bütçe 95 bin dolar. Lamm, parayı denkleştirmek adına internet üzerinden kaynak yaratma kampanyası düzenliyor. 5 Mart’ta başlayan kampanya 4 Nisan’da sona erecek. Büyük destek gören Lammily bebek, süreç daha yarılanmadan hedeflenen bütçeyi dörde katladı. Şu anda 11 bin destekçiye ulaşan girişimde, 388 bin dolar toplandı. Sanatçı şimdiden önden sipariş almaya başladı. Yakında üretime geçilecek ve kasım ayında okyanusaşırı teslimatlara başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!