Bakan 04.00 Meclis’ten çıktı fuarda bizi yalnız bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Bakan 04.00 Meclis’ten çıktı fuarda bizi yalnız bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 00:00

IF Uluslararası İstanbul Moda Fuarı’nın 11’incisine Ortadoğulu ziyaretçiler damgasını vurdu. Suriye başta olmak üzere Ortadoğulu ziyaretçiler açılışı beklemeden fuar alanına akın etti.

Haberin Devamı

IF Konseyi Başkanı Kahraman Öztürk, fuarın açılışında, tekstil-hazır giyim sektöründeki sıkıntıya dikkat çekerek, "İnatla direniyoruz" sözleriyle hükümetten yardım isteyince Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ile Başkanvekili Süleyman Orakçıoğlu, açılışı gerçekleştiren Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’i savundu.

04.00’TE MECLİS’TEN ÇIKTI: TİM Başkanvekili Süleyman Orakçıoğlu, önceki gün başlayıp, dün sabahın erken saatlerine kadar süren Anayasa oylamasına işaret ederek, "Sayın Bakanımız 04.00’te Meclis’ten çıktı, 06.00’da yola çıkıp, karayoluyla İstanbul’a geldi. Bizi fuar açılışında yalnız bırakmadı, destek verdi" dedi. TİM Başkanı Oğuz Satıcı da, "Sayın Bakanımız sürekli bu sektörle birlikte oluyor, bundan daha büyük destek olur mu?" diye sordu.

MODA-MARKA DÖNEMİ: Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de, Türkiye’nin dünyada tekstilde 8’inci, konfeksiyonda ise 4’üncü olduğunu belirterek "Yaşanan bütün sıkıntılara, aşırı değerli YTL’ye rağmen tekstilde yüzde 17, konfeksiyonda yüzde 16 ihracat artışı sağladınız. Bu kolay bir başarı değil. Bütün dünyanın takdir ettiği bir başarı" dedi. Artık bir moda-marka dönemine doğru kayış olduğunu, sektörün yeni bir açılım ve dönüşümün eşiğinde bulunduğunu kaydeden Tüzmen şunları söyledi: "Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, bu fuarın uluslararası hale geldiğini ve İstanbul’un da bir moda merkezi haline geleceğini gösteriyor. Birbirimize sarılacağız, güveneceğiz. İnanıyorum ki tekstil ve konfeksiyon sektörünün büyüklüğü 2023’te 150 milyar doları rahatlıkla aşacak."

14 ÜLKEDEN ALICI: 30’un üzerinde ülkeden ziyaretçi ve 14 ülkeden alım heyeti ağırlayan IF’i, Dış Ticaret Müşteşarlığı’nın (DTM) Alım Heyeti Programı ile Kanada, Arnavutluk, Almanya, Beyaz Rusya, BAE, Bulgaristan, Fas, Ürdün, Fransa, İngiltere, İsrail, Güney Afrika, Gürcistan gibi pekçok ülkeden satınalma ekipleri ziyaret etti. 7-9 Şubat tarihlerinde düzenlenen IF’i, DTM ve Rusya Ticaret Ateşeliği’nin desteğiyle Rus ithalatçı firma yetkilileri de ziyaret edecek. CNR Expo Fuarcılık, IF Konseyi ile İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) tarafından düzenlenen fuara 11’i yabancı 200 şirket katılırken, 4 bini yabancı 24 bin ziyaretçi bekleniyor. 40’ın üzerinde yabancı basın mensubu da fuarı izlemeye geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!