Bahçıvanlar geri geliyor

Güncelleme Tarihi:

Bahçıvanlar geri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 01:00

1990’lı yılların ortasında rafa kaldırdığımız bahçıvan tulumlar ve tek parça takımlar, gardıroplarda darbe yaptı, yeniden gözde kıyafetler arasına girdi. Nostaljik filmlerde bıraktığımızı sandığımız bu parçalar, 2010 yazının “in” listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Haberin Devamı

Bahçıvan modeller, tek parça rengarenk tulumlar bu yaz hemen her tasarımcının koleksiyonunda baş köşede... Tercihinizi ister sportif jean’lerden yana kullanın, ister renk renk, desen desen ve tiril tiril kumaşlardan yana; onlardan kaçış yok! Siz de vücut tipinize en uygun modeli seçerek sezonun en trendy, havalı ve iddialı yüzleri arasına girebilirsiniz.
  
HER VÜCUDA UYAN BİR MODEL VAR     

Tulumlar düşündüğünüzden çok daha fazla seçenekle, çok farklı modellerle karşımıza çıkıyor üstelik... Dolayısıyla herkese olmasa da büyük bir çoğunluğa hitap edebiliyor. Yani kendi vücüt tipinize uyacak bir tulum bulmakta pek de zorlanacağınızı sanmıyorum.
Örneğin güzel ve uzun bacaklara sahip kadınlar, kısa tulumlar içinde son derece seksi görünebilirler. Bacaklarına o kadar güvenmeyenler ise geniş ve bol tulumlar seçerek modaya uyabilirler.

ABİYE ELBİSEYE ALTERNATİF

Tulumu sadece spor ve günlük bir kıyafet olarak düşünmek de büyük hata... Tulum deyip geçmeden önce Rıfat Elbaz’ın Lanvin için hazırladığı ilkbahar-yaz koleksiyonundaki tek omuz, sıvama işlemeli bej rengi tuluma bir bakın! Bu parça özel bir gecenin en şıklarından olmanızı sağlayacaktır.

Stella McCartney’nin beyaz üzerine siyah dantel, vücuda oturan kemerli modeli de aynı şekilde şık bir abiye elbiseye alternatif olabilir.
Özetle; şifon, ipek saten empirme ya da düz kumaşlarla hazırlanan tulumlarla, ilkbahar ve yaz gecelerinde romantik duruşunuzu sergileyebilir, bulunduğunuz ortamda fark yaratabilirsiniz. Bu tarz tulumlara da Etro’nun yeni koleksiyonunda rastlamak mümkün...

SPOR GİYİMDEN VAZGEÇMEYENLER

Spor giyimin ön plana çıktığı yeni sezonda, bu tarza uygun tulumlar da var. Kumaş yelpazesi penyeden jarseye kadar uzanıyor, modellerde ise kısa olanlar daha çok dikkat çekiyor.

Kombin meselesine gelince... Bu parçaları deri veya jean yelek, boyfriend ceketle tamamlayabilirsiniz.

Bohem bir tarzı tercih edenler içinse süet mini tulumları öneririm. Joseph Altuzarra’nın yeni koleksiyonundaki süet tulum benim favorilerimden...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!