Bahar Ankara'ya müzikle gelecek

Güncelleme Tarihi:

Bahar Ankaraya müzikle gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2006 14:57

Ankara hem kış mahmurluğunu hem de siyaset yorgunluğunu müzikle üzerinden atacak. Sevda- Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 23'üncü Uluslararası Ankara Müzik Festivali 4 ile 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Dünyanın dört yanından sanatçı ve toplulukların katılacağı festivalin sürprizi ise Joanne Shenandoah eşliğinde gösterilerini sahneleyecek olan Kızılderililer.

Haberin Devamı

Bu yılki festival programı tam da bahara yaraşır şekilde cıvıl cıvıl ve çok renkli. Tanzanyalı grup "Afrikali" Afrika kıtasının doğal müziği ile dansını, haziran ayında başlayacak Avrupa turnesi öncesi ilk kez Ankaralılarla paylaşacak.

“Lazio’nun şarkıcısı” Luigi Cinque, Akdeniz folk müziğini grubuyla seslendirirken, usta gitarist Erkan Oğur ise Telvin grubu ve Hollandalı trompetçi Eric Vloeimans ile folklorik kökenli müziği, doğaçlamalarla kendi deyimiyle şeffaflaştırıp, saflaştıracak. Yıldız İbrahimova’nın 30. Sanat Yılı Konseri de Türk ve Bulgar müzisyenlerin etnik renklerdeki beraberliği olacak.

Festivalin Kenya, Gabon, Fas, Yunanistan, Fildişi Sahili ve Fransız Guenalı sanatçılardan oluşan dans topluluğu O More ise kimlikler üzerine bir çalışma sunacak. Dans, vücutlar, kültürler, sosyal ilişkiler ayrımcılığı karşısında ortak bir dil: savaşma içgüdüsü.

Haberin Devamı

Compangnie Gang Peng dans topluluğu uzak kültürlerin ortak yönünü bulan, sınırları aşan bir dans sergileyecek.

Bu etnik renklerin yanısıra Kahire Senfoni Orkestrası ve İdil Biret, müzik camiasının yıldızlarından Jerusalem Quartet, Türk bestecilerin eserlerini de seslendirecek olan Klasik-Avangard Oda Orkestrası, Pelin Halkacı-Ruşen Güneş keman-viyola ikilisi, Küba’dan ödüllü bir koro Exaudi, başarılı piyanistlerimizden Burçin Büke, Achim Fiedler yönetimindeki Festival Strings Lucerne, Bilkent Akademik Senfoni Orkestrası ile büyük yorumcu çelist Misha Maisky ve tanınmış piyanist Jean-Philippe Collard konserleri Ankara festivallerinin alışılmış etkinliklerinden.

Tanınmış caz ikilisi Tuck&Patti’nin de bir konser vereceği festivalde, Kiev Balesi “Don Kişot’u sahneleyecek.

Festival biletleri mart ayının ikinci yarısında biletix üzerinden satışa sunulacakb
23. Uluslararası Ankara Film Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://www.ankarafestival.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!