Baba Zula

Güncelleme Tarihi:

Baba Zula
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 12:14

Bronx Pi
26.05.2011
22:00

Haberin Devamı

NE KADAR: Tam: 28,50 TL, Öğrenci: 18,50 TL

Türkiye'de belli bir tür içine dahil edemeyeceğimiz tek grup olan BaBa Zula genç dinleyicileri ile buluşmak için 26 Mayıs Perşembe akşamı bir kez daha BronxPi Sahne’de!

1996 yılında Derviş Zaim’in Tabutta Rövaşata adlı filmine müzik yapmak üzere Levent Akman ve Murat Ertel tarafından kurulan gruba darbukada Coşar Kamçi eşlik ediyor. Geleneksel halk müziğinden beslenen ve müzikal köklerini aldıklarını çağdaş müzikle birleştiren grup, 2011’e geldiğimizde İngiltere’dan Japonya’ya, Kanada’dan Avrupa’nın birçok ülkesine giderek ülkemizin müzik elçisi olacağından habersizdi elbet.

Bir yanda funk, diğer yanda elektronik var bestelerinde ama hepsinin beslendiği nokta memleket topraklarında yapılan müzik, ortaya çıkan ise türkçe saykedelik.

Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Barış Manço, Moğollar’dan etkilendikleri kadar Jimi Hendrix, Bob Marley, Santana, The Doors’dan da esinlenen BaBa Zula’nın sahne performansları da takdire şayan. Dans ve teatral ögelerle müziklerini ve düşüncelerini görsel olarak da desteklerken seyirciyle tek vücut oluyor ve adeta şamanik bir ayin sunuyorlar.

Hafta ortasında şehrin kaosuna bir dur demek ve mola vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Persembe günü Bronx Pi Sahne’ye bekliyoruz!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!