Baba olmayı çok istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Baba olmayı çok istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 16:55

İsmail Hacıoğlu, yeni bir sinema filmiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Zeynep Çamcı ile başrolü paylaştığı “Meryem”, 20 Eylül’de vizyona girecek. Başarılı oyuncu, vizyon tarihi için gün sayarken Seninle dergisiyle buluştu; hem filmi, hem Vildan Atasever’le evliliğini hem de çocuk hayallerini anlattı.

Haberin Devamı

Oyunculuğa ilkokul yıllarında bir piyesle başlayan, bir süre Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’ne devam eden, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazanan ama ilk sınıftan ayrılan başarılı genç bir adam İsmail Hacıoğlu... Başarısı ödüllerle de tescilli... 16. Sadri Alışık Ödülleri’nde Erhan Kozan’ın “Çakal” filmi ile Yılın En İyi Erkek Oyuncusu, 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ömer Kavur’un “Karşılaşma” filmi ile Umut Veren Genç Oyuncu ödülünün sahibi olmuş.

Film tutkunları için “Bana Şans Dile”nin Çağlar’ı, “Karşılaşma”nın Osman’ı, “Anlat İstanbul”un Fiko’su, “Sınav”ın Mert’i, “Kabadayı”nın Murat’ı, “Vali”nin Sarp Uçar’ı, “Gökten 3 Elma Düştü”nün Ali’si, “Başka Semtin Çocukları”nın Veysel’i, “Sonsuz”un Volkan’ı, “Çakal”ın Akın’ı, “Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak”ın Ekin’i o... Televizyon izleyicisi ise onu “Koçum Benim”, “Bir İstanbul Masalı”, “Beyaz Gelincik”, “Sinekli Bakkal”, “Gece Sesleri” ve “Şüphe”den tanıyor, seviyor. 1984 doğumlu oyuncu, “Osmanlı Tokadı”nda de eşi Vildan Atasever ile kamera karşısına geçiyor.

TAŞDİKEN SİNEMASI YOLA ÇIKMIŞ GELİYOR
Atalay Taşdiken’in filmi “Meryem”de başrolü üstlendiniz aldınız? Öncelikle biraz bu projeden söz eder misiniz?

- Biz Atalay Abi ile başka bir proje için bir araya gelmiştik ama kısmet Murat rolüneymiş. İlk filmi “Mommo”yu izlediğimde çok etkilenmiştim. Meryem’i okuduğumda da gördüm ki, Taşdiken sineması yola çıkmış geliyor. Ucundan kenarından bu yolculuğa katıldığım için kendimi şanslı hissettim.

Film gerçek bir hayat hikayesini mi anlatıyor, yoksa kurgu mu?
- Gerçek bir hikaye. Yönetmenimiz Atalay Taşdiken’in çocukken tanık olduğu bir hikayeden yola çıkıyor.

Filmde canlandırdığınız Murat nasıl bir karakter?

- Murat, vatani görevini zor şartlarda yerine getirmiş binlerce gencimizden biri. Hikayenin kırılma noktalarında görüyoruz Murat’ı... Sonrasını anlatmak sürprizi bozmak olur. Bunu bozmamak gerektiğini düşünüyorum.

Peki sizi bu role çeken neydi? Neden kabul ettiniz?
Atalay Hoca’nın kendisi ve hikayenin gerçekliği.

Murat rolü senaryoya ne kadar katkıda bulunuyor?
- Bu film aslında Meryem’i ve Meryem’leri anlatıyor. Onların hayatlarındaki kırgınlıklar, umutlar ve onların hayatlarına dokunanların hikayesi. Murat da onlardan sadece biri.

ANADOLU İNSANININ ŞEFKATİ DERS OLARAK OKUTULMALI
Anadolu insanı hakkında ne kadar bilginiz var? Hiç oralarda bulunup gözlem yapma imkanınız oldu mu?

- Gözlem benim hayatımda zaten sürekli olan bir şey. Dolayısıyla Anadolu’yu da görme ve pek çok güzel insan tanıma şansım oldu. Bence Anadolu insanının samimiyeti ve şefkati ders olarak okutulmalı.

Film ne zaman vizyona giriyor?

- 20 Eylül’de.

Oyuncuların birçoğunun hayalinde kameranın arkasına geçmek vardır. Sizin gelecek planlarınızda böyle bir şey var mı?
- Pek sanmıyorum. Kendimi hem yazıp hem yönetecek hem de oynayacak kadar yeterli hissetmiyorum.

Günlünüzde yatan aslan sinema mı yoksa televizyon mu diye sorsam?
- Sinema. Keşke sinema filmlerinden geçinecek kadar para kazanabilsek ve hep sinema filmi yapsak.

Yeni bir televizyon projesi var mı gündemde?
- Şu an devam eden bir dizimiz var halihazırda zaten... O devam ediyor.

Eşiniz Vildan Atasever ile başka bir projede yeniden bir araya gelmeyi düşünür müsünüz?

- Bize daha önce de çok teklif gelmişti. Kısmet, TRT’de yayınlanan “Osmanlı Tokadı”nın oldu. Başka bir dizi daha olmaz ama tiyatro ya da sinema filminde bir araya gelebiliriz tabii ki!

EVLİLİK BENİ ÇOK OLGUNLAŞTIRDI
Birbirinizi mesleki anlamda ne kadar besliyorsunuz?

- Gelen projeleri birbirimize mutlaka danışırız.

Hangi konularda birbirinizi eleştiriyorsunuz?
- Kötü oynamışsak mutlaka söyleriz. Galiba birbirimizi en ağır yine biz eleştiririz.

Oyuncular zor şartlar altında en iyisini yapmaya çalışıyor. Verdiğiniz emeğin karşılığını aldığınızı düşünüyor musunuz?
- Dizilerin ne olduğunu bilerek bir işe imza atıyoruz. Bir dizi 90 dakika sürüyor. Bu nedenle çok şikayet etmeye hakkımız olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.

Yaşınızdan çok daha genç gösteriyorsunuz. Bakım, fit olma sırlarınız var mıdır?
- Hâlâ yaşımı çok küçük sanıyorlar, tahmin edemiyorlar. Bu da güzel bir şey olsa gerek. Bu meslekten uzun süre daha ekmek yiyebiliriz demek ki!

Her erkek baba olmayı düşler. Sizin düşleriniz arasında baba olmak var mı?
- Evlilik beni çok olgunlaştırdı. Tabii ki baba olmayı da çok istiyorum. Bakalım, kısmet. Bu işler biraz da kısmete bağlı. Her şeyin hayırlısı diyorum.

BEKLEYEN MASUMDUR
Çekimleri Konya’nın Akşehir ve Beyşehir ilçelerinde yapılan “Meryem”de başrolleri Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu ve Mehmet Usta Paylaşıyor. Gerçek yaşam hikayesinden uyarlanan film; 17-18 yaşlarında, güzelliğiyle tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’in 10 gün içinde evlenmesi, eşinin 6 günlük evliyken İstanbul’a gitmesiyle başlıyor. Kocasını bekleyen Meryem’in yaşadıkları filmi oluşturuyor. Filmi özetleyen cümle ise “Bekleyen masumdur”...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!