Ayrılan ikizlerin evde ilk geceleri

Güncelleme Tarihi:

Ayrılan ikizlerin evde ilk geceleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

İkizler Seda Nur ile Sema Nur, dün Prof. Dr. Daver Yeker, çocuk cerrahı Dr. Ebru Yeşildağ ile hemşire Fikriye Kurtuluş tarafından evlerinde kontroldan geçirildi.

CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi'nde ameliyatla ayrılan yapışık ikizler Seda Nur ile Sema Nur, ilk kez kaldıkları evlerini yadırgadılar. Ayırma ameliyatını koordine eden Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Daver Yeker, dün bir doktor ve hemşireyle birlikte 500 Evler'deki evlerinde ikizleri kontrolden geçirdi. İkizlerin bütün geceyi ağlayarak geçirdiğini öğrenen Prof. Dr. Yeker, ‘‘Hastaneyi özlemişler’’ diye espri yaptı.

14 aylık ikizlerin bütün gece huysuzluk yaptığını ve ağladığını belirten anne Kezban Alkan, ‘‘Hiç böyle yapmazlardı. Şaşırdık. Eşim Hasan biriyle, ben diğeriyle ilgilendim’’ dedi. İkizlerin bir süre daha evlerinde yapılacak ziyaretlerle izleneceğini belirten Prof. Dr. Yeker, ‘‘Bunlar bizim bebeklerimiz. İçimiz rahat edene kadar ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Ev hayatına uyum gösterene kadar asistan arkadaşlarımız ev ziyaretleri yapacaklar. Koruyucu aşılarının yapılması için hastaneye de davet edeceğiz’’ dedi.

ZİYARET YASAK Muayene ettikleri ikizlerin genel durumlarının iyi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yeker, ‘‘Amacım kızların ev ortamı görmekti. Ev iyi hazırlanmış. Eve ziyaretçi, komşu kabul edilmiyor. Bağışıklık sistemleri henüz çok güçlü değil. Normal insanları hasta etmeyen mikroorganizmalar ikizleri hasta edebilir’’ dedi.

Karın ve göğüslerinden yapışık olarak doğan ikizler, 13 Haziran'da 17 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla ayrılmışlardı. Bir süre yoğun bakımda tutulan ikizler, ameliyat edildikten 86 gün sonra geçtiğimiz perşembe taburcu edilmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!