Ayna ayna söyle bana

Güncelleme Tarihi:

Ayna ayna söyle bana
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Artık şarkıcıların şarkıları ve sahne performansları kadar imajları da kıyasıya yarışıyor. Ne de olsa devir görüntü devri. Türk starların da yabancılardan geri kalır yanı yok. Her albüm ve klipte kendilerini yeniliyorlar. Peki hangisinin imajı daha oturmuş, kimin stili müzikleriyle doğru orantılı? Hataları nerede?

Haberin Devamı

Şok etmesini biliyor
MARILYN BÜLENT ERSOY

Bülent Ersoy 10 yıl aradan sonra ‘Aşktan Sabıkalı’ isimli albümünü çıkarmaya hazırlanıyor. 12 şarkıdan oluşan albümde Tarkan’la düeti müzikal olarak ön plana çıktı ama imajı en az şarkısı kadar gündemi meşgul etti. Modacı Hatice Gökçe, Bülent Ersoy’un önceki hallerine göre daha güçlü bir görüntü sergilediğine inanıyor: “Ersoy, yeni imajıyla bir heykel olmaktan çıktı. Fotoğraflarda yaşayan ve hareket edebilen biri gibi görünüyor. Bu açıdan çok sevindirici buldum. O dönemine damga vurmuş gerçek bir ikon.”
Modacı Cengiz Abazoğlu, Bülent Ersoy’u Marilyn Monson’a benzetiyor: “Yaptığı müzik göz önüne alındığında yanlış bir styling uygulaması olmuş. Ersoy’un eski teatral görüntüsü ve ihtişamlı sahne kostümleri kendisini farklı bir yerde tutuyor: Hard-rock sanatçılara benzer görüntüsü hem kendisine hem de yaptığı müziğe yakışmamış.” Gazeteci Melis Alphan da Ersoy’un imajının yaratıcılığın sınırlarını zorlayan cinste olduğu fikrinde: “Beğenin beğenmeyin, şok etmesini iyi biliyor. Onun giydiklerini bu ülkede bir Allah’ın kulunun daha taşıyamayacağı iddiasındayım. Ona hiçbir önerim yok. Bence olduğu gibi mükemmel.”

Haberin Devamı

90’lardan kalma gibi
KORSAN HÜLYA AVŞAR

Hülya Avşar iki yıl aradan sonra bir single çıkardı: ‘Geçmiş Olsun’. Single’ının klibinde korsan olan Avşar’ın imajını Cengiz Abazoğlu yakıştırmış fakat prodüksiyonu zayıf bulduğunu söylüyor: “Buna imaj demek doğru olmaz sadece klip için bir konsept uygulanmış; finalinde başarısız. Avşar’ın tek yanlışı özensizlik.” Melis Alphan ise “korsan imajı seksi diye nitelendirilebilir” görüşünde ama çok da iyimser değil: “Korsan ve dantel arasında pek ilişki kuramadım. O şapka da biraz büyük mü ne? Hülya Avşar giyinmesini bilmiyor. ‘Güzelim, ne giysem yakışır’ havasında sanırım. Ama gerçekte öyle olmuyor. Kendine bir stil danışmanı tutmalı.” Hatice Gökçe’ye göreyse çok eski bir görüntü yakalanmış: “Sanki 2011 yılında değil de 1990’lardan kalma bir görsel gibi duruyor.” Modacı Hakan Akkaya ise Hülya Avşar’ın bir tarzı olduğunu düşünmüyor: “Varsa da çok değişken olduğu için takip edemiyorum. Hülya Avşar’a tavsiyem, nasıl o kendi dalında profesyonelse kıyafetleri konusunda da bir profesyonelden yardım almalı. Üzgünüm, modaya bir şey katmıyor.”

Haberin Devamı

Deneysel ama apartma
HOSTES HANDE YENER

Yeni albümü ‘Teşekkürler’i geçen hafta çıkaran Hande Yener albüm lansmanına ‘Havaalanı’ şarkısından yola çıkarak hostes kıyafetiyle çıktı. Cengiz Abazoğlu, tüm stil çalışmalarının yaptığı müzikle örtüştüğünü ve ortaya güçlü görüntüler çıktığını, bütün kadın vokallere örnek olduğunu söylüyor. Melis Alphan, Hande Yener’in bu imajını çok zorlama buluyor: “Farklı olma adına deneysel takılıyor. Ama hep ondan bundan apartma. Biraz yabancı yıldızların tarzlarına öykünmeyi bırakıp kendi gerçek tarzını arayıp bulsa, kendisi için daha hayırlı olacak.” Hatice Gökçe ise Hande Yener’in çizgisini çok başarılı buluyor: “Tarzını güncelleme konusunda da bana kalırsa çok başarılı. Yalnız tek sorun bu güncellemeyi çok sık yapması.” Modacı Hakan Akkaya da Yener’in Türkiye’de en cesur davranan kadınlardan biri olduğunu anlatıyor: “En büyük şansı kaliteli müziği. Moda hatalarını bile bu sayede kapatabiliyor. Ama artık moda tasarım öğrencilerinin bitirme tezi projelerindeki kostümleri giymemeli.”

Haberin Devamı

O pantolonları bütün dünya giyiyor
DAR PANTALON SİNAN AKÇIL

Sinan Akçıl bu yaz kendi albümüyle perde arkasından kameraların önüne geçti. Özellikle dar kesim, renkli pantolonları konuşuldu. Cengiz Abazoğlu Sinan Akçıl’ın vücut proporsiyonuna uygun, sezonun trendlerini kendine yakıştırarak uyguladığı görüşünde: “Fiziği düzgün, gençlere iyi bir örnek.” Melis Alphan da Akçıl’ın kendine güvenli duruşu ve göbeksiz oluşunu beğeniyor ama eksi yanını da ekliyor: “Dede hırkasını 80’ler taşlaması jean’le buluşturuşu, bir de yetmez gibi altına kovboy çizme geçirmesi... Uyumsuzluğun uyumuna karşı değiliz ama o uyumu yakalamak da her yiğidin harcı değil.” Hakan Akkaya, Akçıl’ın şu an tüm dünyada herkesin giydiği pantolonları tercih ettiği fikrinde: “Sahnedeki insanların her zaman sokaktaki insanlardan biraz farklı giyinmeli. Akçıl’ı sıradan buluyorum.”

Haberin Devamı

Baştan ayağa poz
PIRILTILI MURAT BOZ

Murat Boz da tarzı ve cesur kıyafetleriyle diğer pop şarkıcılarından ayrılıyor. Cengiz Abazoğlu sezonun hitlerini düzgün fiziğinden dolayı çok iyi yansıttığı görüşünde. Melis Alphan en azından vücut tipini bilip ona göre giyindiğini söylüyor: “Ama gönül isterdi ki renkli ve parlak blazer’ları arabeskçilerle sınırlı tutabilelim. Murat Boz baştan ayağa poz. Bir tarzı olduğundan şüpheliyim.” Hatice Gökçe ise Boz’un güçlü bir görüntüye sahip olduğu görüşünde: “Giydiği şeyleri çok iyi taşıyor. Kıyafetleri rahatsız etmiyor. Ne renk ne de pırıltılı tasarımlar olumsuz bir imaj çizmiyor.” Hakan Akkaya, Boz’un giydiği pırıltılı takımlarda bir yanlışlık görmüyor: “Sonuçta Murat işadamı değil, sahneye çıkıyor. Ama tarzını biraz arada kalmış buluyorum. Tarz oturtmak hep aynı olmak değil.”

Haberin Devamı

PEKİ YA MAKYAJLARI

Kryolan Ürün Müdürü ve profesyonel makyaj sanatçısı Tuğçe Dilaverler yorumladı:
* BÜLENT ERSOY: Makyajda hedeflenen siyah rengi ön plana çıkarmak için fondöten renginin açık olması son derece doğru bir tercih. Fakat bu uygulamayla yüzdeki anatomik oranlar yok edilmiş.
* HÜLYA AVŞAR: Kusursuz anatomik orantısıyla her makyaj sanatçısının makyaj yapmak isteyeceği yüze sahip. Fakat her güzelde olduğu gibi yüzünün makyaj hilelerine ihtiyaç duyacağı bazı minik kusurlar var. Örneğin dudakları daha belirgin olabilirdi.
* HANDE YENER: Farklılığının başında marjinal makyaj uygulamaları geliyor. Renkleri ve uygulama tekniklerini sonuna kadar zorlaması takdir edilesi. Fakat son albüm lansmanına hostes kılığında çıktığı görüntülerde bu başarıyı pek göremedik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!