Ayılana gazoz bayılana Amy Winehouse

Güncelleme Tarihi:

Ayılana gazoz bayılana Amy Winehouse
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 13:47

Şayet bir arıza olmazsa, 20 Haziran’da Küçük Çiftlik Parkı’nda bir konser verecek; sevenler bir daha sevecek, sevmeyenler zaten büyük ihtimalle orada olmayacaklarından, ayaklarına gelen bu Amy Winehouse sevgi seline kapılma fırsatıyla birlikte, son yılların en iyi konserlerinden birini izleme şansını da kaçırmış olacak.

Haberin Devamı

Bu tarihî buluşma öncesi, hep birlikte (sevenler de, sevmeyenler de, evet aynen öyle) Amy Winehouse bilgilerimizi tazeliyoruz. Karşınızda bol ünlemli, aç parantez-kapa parantezli kariyerinden satır başları ve bugüne kadar yedikleri, içtikleri, söyledikleriyle bir Grammy ve vukuat rekortmeni.

Amy Winehouse, Babylon derginin sekizinci sayısına ilham vermeye devam ediyor. Sahne üstü, perde arkası, kamera karşısı, kapı aralığı ya da umumî tuvalette, müzikal icraatları kadar elzem vukuatları ile de ünlü bir kısım müzisyen, sayfa XX’te derginin disiplin kuruluna çıkıyor.

/images/100/0x0/55ea5fabf018fbb8f87bc1e0
Çakışan sahneler, zor seçimler… Eğrisi, doğrusu ve Kanye West’i ile yazın ilk büyük uluslararası müzik festivali geride kaldı. Bir hayalperestin Coachella günlüğünü sayfa XX’te çekinmeden okuyun. Yaz boyunca yurtta ve cihanda coşkuyla kutlanacak diğer müzik festivallerini de, kaçırılmaması gerekenleri ile sayfa XX’te elinizle koymuş gibi bulun. Tatil ya da düğün, davet planlarınızı yapmadan önce, mutlaka göz atmanızı, önemle tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Bir nesil “cover” grupların müziği ile eğlendi. İyi mi etti, kötü mü etti? Cover müzik konusuna kapsamlı bakış, Türkiye’den örnekleriyle sayfa XX’te.

Türkiye’den bir Cirque de Soleil, dünyadan bir John Lennon geçti; İstanbul’da Salt açıldı, Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nde Mengü Ertel sergisi yapıldı; Michael Moore Amsterdam’dan kalktı İstanbul’a geldi, biz İstanbul’dan kalktık, dar sokakları, eski köprüleri ve bienali ile ünlü bir şehre gittik: nüfusundan yüzölçümüne ve tabiî başka özelliklerine, Venedik hakkında bilmek istediğiniz her şeyi sayfa XX’te topladık. Doğu Londra sokaklarını Necdet Şahin ve Deniz Harut ile dolaşıp, arkamızda ekmek kırıntıları bıraktık. Bir dahaki sefere, yerleri tespitli hâlde biliyoruz: ikinci el kıyafetler Beyond Retro’dan, en sıkı plaklar Rough Trade’den… Beş çayları zaten şirketten…

Haberin Devamı

Londra’nın doğusundan, Türkiye’nin batısına…

Şimdi rahat bir nefes alın… Yaz, geldi. Nihayet!

Çok yakında, Babylon Aya Yorgi’de görüşmek üzere…

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!