Ayıktı ama yemek yiyemiyordu

Güncelleme Tarihi:

Ayıktı ama yemek yiyemiyordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

15 Grammy ödüllü, yaşayan son vokal efsanesi Tony Bennett, 70’ten fazla albüm yayınladı. Listelerde tepeye tırmanıp altın plak ödülü kazanan otuzun üstünde single’ı var.

Haberin Devamı

11 Amerikan başkanının karşısında şarkı söyleyen Bennett, son albümü Duets II’de günümüzün takdirle izlenen 17 sanatçısıyla mikrofonunu paylaştı. Geçen haftaysa beni arayıp inanılmaz canlı bir sesle sorularımı yanıtlayan Tony Bennett’le albümün kayıt aşamasını, geçmişteki bağımlılıklarını ve Amy Winehouse’u konuştuk

Yaklaşık 20 gün önce 85’inci doğumgününüzü kutladınız. Nice yıllara! Bu yaşta bu koşuşturmaya nasıl dayanıyorsunuz?
- Çok teşekkür ederim. Ben bununla yaşıyorum. Capcanlı olmayı seviyorum. Hayatımın her anında enerjik oldum.
Düet albümünüzdeki isimler harika. Andrea Bocelli’den Sheryl Crow’a, John Mayer’den Queen Latifah’ya hepsi baş tacı yapılan isimleri. Günümüzün genç isimleriyle çalışmak nasıl bir histi?
- Benimle çalışmaya evet demelerine çok sevinmiştim. Hepsi de kendi dallarında çok başarılı.
Peki çalıştığınız sanatçılar hakkında neler söyleyebilirsiniz? Sizi en çok etkileyenler kim olmuştu?
- Lady Gaga çok özel bir kadın, kendi alanındaki yaratıcılığının kelime anlamı adeta... Hatta ona kolaylıkla Picasso’nun günümüzdeki hali diyebilirim. K.D Lang’i tartışmaya bile gerek yok zaten muhteşem bir ses. Faith Hill’se gözümde kadın Frank Sinatra’dır.
17 farklı sanatçıyla nasıl kaydettiniz albümü? Hepsini stüdyonuza mı çağırdınız?
- Hayır, işin içinde ben olduğum için kabul etti çoğu. Dolayısıyla onları ayağıma getirmektense, ben onların ayaklarına gittim.

Haberin Devamı

ELVIS’TEN BİLE İYİYDİ

Peki Amy Winehouse?
- Bu lafları kimse için söylemem ama konu Amy olunca kolaylıkla ağzımdan dökülebiliyor. Bunlara inan: Amy Winehouse gelmiş geçmiş en iyi şarkıcı. Hatta Elvis ve The Beatles’dan bile daha iyi bir şarkıcılığı vardı.
Amy Winehouse’la birlikte kayıt esnasında çekilmiş bir videonuz da var. Size karşı nasıldı?
- Amy, bana karşı çok kibar ve saygılıydı. En ufak bir kişilik bozukluğu yoktu, üstelik çok bakımlı ve güzeldi. Gerçek bir sanatçı olduğunu stüdyoda anladım çünkü en ufak bir müzikal hatası olmadı şarkıyı söylerken. Çok ayıktı fakat bir sorun olduğu belliydi. Mesela yemek yiyemiyordu bu yüzden de güçten düşmüştü.
Bütün bu sorunlarının onu ölüme götürdüğünün farkında mıydı?
- Bence Amy her şeyin gayet farkındaydı.
Geçmişinizde bir dönem kokain kullandığınızı biliyoruz. Belki de Amy Winehouse’u başkalarından daha farklı bir gözle görüp neler yaşadığını anlamışsınızdır.
- Evet, 3 Ekim’de Londra’daki Palladium’da tüm sanatçıların çıktığı bir konserle 85. doğum günümü kutladım. Winehouse da orada olacaktı. Fakat konser öncesi hayatını kaybedince aynı sahneyi paylaşamadık.
Öldüğü haberini nasıl aldınız?
- Albüm kaydı bitmiş ve yoğun bir süreç tamamlanmıştı. Ben de turne hazırlıklarımı yapıyordum. Bir gün oğlum aradı ve Amy’nin ölüm haberini verdi.
O haberi aldığınızda aklınızdan ilk geçenler neler oldu?
- Ne kadar muhteşem bir sanatçıyı kaybettiğimizi düşündüm. Büyük bir vokalist olduğunu pek çok kez kanıtlamıştı. Albümümde Body And Soul’u hatasız söylemişti.
Amy Winehouse’u hangi kelimelerle tarif ederdiniz?
- Coşku, kariyer ve ulaşılamayacak bir başarı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!