Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

GÖK SÖZLÜĞÜ

Yıldızlar:
Gecenin dağılmış gerdanlığı

Samanyolu: Perilerin geceye anlattığı

Sarışın bir masalın izi

Ay: Kırık elmas

Dolanır durur karanlıkta

Öbür parçasını arar

Bulutlar: Gökyanusun avare gemileri

Yağmur: Tanrı’dan azar işitmiş

İçli bir meleğin gözyaşları

Şimşek: Göz kırpar gök

Sevgilisine, yere

Yıldırım: Tanrı’nın öfkeli telgrafı

Kar: Meleklerin serpiği konfeti

Gökkuşağı: Göğün duvağı

Çıkarıp arada bir sandığından takar

Güneş: Kundakçı, gecenin kundakçısı

İsmail UYAROĞLU



AVARE’NİN ÖNERİSİ

Markus Werner

Yamaçta

Can Yayınları


İsviçreli yazar Markus Werner’in düşünsel bir polisiye niteliğindeki Yamaçta romanı, size tuzaklar kuran, bitirdikten sonra yeniden okumaya yönelten bir kitap. Konusu kısaca şöyle; genç boşanma avukatı Clarin ve dul kalmış eski diller uzmanı Loos, bir otelin terasında tanışırlar ve şarap eşliğinde iki akşam sürecek koyu bir sohbete dalarlar. Birbirlerini hiç tanımamalarına karşın, aşk ve ölüm üstüne, hayatta önemli buldukları her şey üstüne derin bir tartışmanın içinde bulurlar kendilerini. Dost mu düşman mı olduklarına bir türlü karar veremezler, birbirlerinden hem büyülenirler hem de nefret ederler. Clarin, üçüncü akşam Loos’u boşuna bekler. Resepsiyona başvurduğunda, otelde öyle birinin kalmadığını öğrenir. Clarin, sonunda Loos’la ilgili gerçeği keşfetse de, sizi de büyük bir sürpriz beklemektedir.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

EZO SUNAL BU KİTABI ÖNERİYOR

Milan Kundera

Yavaşlık

Can Yayınları



Oyuncu Ezo Sunal, huzurlu yerlere seyahat etmeyi seviyor. Ankara’yı akrabaları olduğu için tercih ediyor. Fethiye’nin temiz havasını ve denizini beğeniyor. İlk fırsatta Karadeniz seyahati yapmak istiyor. Yurtdışında Londra’da tiyatroya gitmeyi ve yolda yüremeye bayılıyor. İki gün için bile olsa gidebileceğini söylüyor. Fransa’nın Güney sahillerinde eğlenceyi ve sakinliği birarada bulabildiğini belirtiyor. İtalya’nın kasaba hayatı hoşuna gidiyor. Jamaika ve Karayipler’i merak ediyor. Ezo Sunal, Avare okuyucularına Milan Kundera’nın "Yavaşlık" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

IŞIN KARACA BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Çeyrek

Ezginin Günlüğü

Seyhan Müzik


Şarkıcı Işın Karaca, sakin yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Kaş, Kalkan ve Kemer’in koylarında tekneyle dolaşmayı seviyor. Temiz havası olan yerlere bayılıyor. Karadeniz kıyılarını merak ediyor. Yurtdışında hayatının bir bölümünü geçirdiği Londra’nın kendisinde yerinin ayrı olduğunu söylüyor. Paris’i nefes aldığı ve dünya üzerinde hala aşk olduğunun bilincine vardığı aşk şehri olarak tanımlıyor. Annesi, oğlu ve kardeşinin yaşadığı Kıbrıs’a sık sık gidiyor. Işın Karaca, Avare okuyucularına Ezginin Günlüğü’nün "Çeyrek" albümünü öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!