Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

YANLIZLIK

Yalnızlık, yalnızlık

Beri sen elimden tut

Geceyarısı aynalarda

Suçlu ve ezik

Gözlerim kan çanağı

Cinnete dönüşen bir dinginlik

Duruyorum karşıda

Şarap taşlaşıyor

Midemde ve beynimde

Mavi mavi tütean sigara

Giderek mora çalıyor

Yalnızlık, yalnızlık

Bari sen elimden tut

Suflör kullanma

Dost seslerini dudağında ısıtıp

Gece hep aynı gece

Karbon kağıdıyla çoğaltılmış

Gibi kara ve soluk

Ahmet Erhan

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Latife Hanım

İpek Çalışlar

Doğan Kitap


İpek Çalışlar, kitabında Latife Hanım’ı anlatıyor. Ama şimdiye kadar gördüğümüz, tanıdığımızdan başka bir Latife Hanım çıkıyor karşımıza. Kadın haklarının savunucusu, eşi karşısında sağlam duran, ona destek olan, kültürlü bir kadın. Şimdiye kadar hiç gün ışığına çıkmamış belgeler, yabancı kaynaklardan alıntılar, fotoğraflar Latife Hanım portresini daha ayrıntılı ve net çiziyor. Cumhuriyet tarihiyle birlikte Mustafa Kemal’in portresi de bir kez daha şekilleniyor. Eşiyle siyaset dahil birçok konuda tartışabilen, onunla gurur duyan, onu herkese tanıtmaktan hoşlanan bir erkek, bu kitapta ortaya çıkan. Ayrıca, Latife Hanım da Atatürk’le birlikte olduğu dönemle sınırlı kalmıyor, çocukluğu, boşandıktan sonraki yaşamı da giriyor devreye. Öyle olaylar anlatılıyor ki bu kitapta, gölgede kalmış bir aşk gözler önüne seriliyor. Gölgede kalmış bir kişilik şahlanıyor. Kitaba, kadınca bir bakış açısı egemen oluyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ARZU YANARDAĞ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Hande Yener

Apayrı

Erol Köse Prodüksiyon


Oyuncu Arzu Yanardağ Türkiye’nin pek çok yerini gezmiş. Yaz aylarında Çeşme’nin denizini, mekanlarını ve rüzgarını çok sevdiğini söylüyor. Arkadaşları da Çeşme’de olduğu için kendini buraya çok alışık hissediyor. Sakinliği, huzuru ve küçük otelleriyle Ağva’ya her fırsatta gitmeye çalışıyor. Bodrum-Gümüşlük, rahatlığı, salaş olması, huzuru ve sakinliğiyle favorilerinden. Mardin’i coğrafyası ve mimarisiyle beğendiğini, orada hiçbir şey yapmadan olmanın bile kendisine huzur verdiğini söylüyor. En kısa zamanda Karadeniz’e gitmek istiyor. Yurtdışında Yunanistan’a bayılıyor. Prag’ın mimarisi yüzünden kendini bir tablo içinde geziyor gibi hissetmiş. Küçüklüğünden beri hayali olan İtalya ve Japonya’yı da ilk fırsatta görmek istiyor. Arzu Yanardağ, Avare okuyucularına seyahatlerinde dinlemeleri için Hande Yener’in "Apayrı" albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

PINAR AYLİN BU KİTABI ÖNERİYOR

Paulo Coelho

Zahir

Can Yayınları


Şarkıcı Pınar Aylin, seyahatlerini hem dinlenmek hem eğlenmek için yapıyor. 10 yaşından beri bütün yazlarını geçirdiği Çeşme’de, kış aylarında da kendini rehabilite olmuş gibi hissettiğini söylüyor. Devre mülkü bulunduğu için eylül aylarını bozulmamış vahşi doğasını sevdiği, Kalkan’da geçiriyor. Karadeniz’in Ayder Yaylası’na bayılıyor. Önceleri konser için gittiği Mardin ve çevresinde tur yapıp burayı keşfetmeyi düşünüyor. En sık Ege ve Akdeniz bölgelerine seyahat ediyor. Yurtdışı seyahatlerinde eşi çalıştığı için Amsterdam’ın onda ayrı bir yeri var. İspanya halkını çok sıcak ve yakın buluyor. Yeşil ve mavi karışımını sevdiği için Fransız ve İtalyan Rivierası’nı beğeniyor. Maldiv’in doğal güzelliklerinde dinlendiğini söylüyor. Pınar Aylin Avare okuyucularına Paulo Coelho’nun "Zahir" kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!