Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2005 01:51

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

ÜSTÜNE

Kuşlar geçer bulutun üstünden,

Yağmur yağar bulutun üstüne.

Kuşlar geçer trenin üstünden,

Yağmur yağar trenin üstüne.

Kuşlar geçer gecenin üstünden,

Yağmur yağar gecenin üstüne.

Ve ay gelir, kuşlar nereye giderse...

Güneş doğar yağmurun üstüne.


ORHAN VELİ

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Deniz Taşları

Yiğit Okur / Can Yayınları


Yiğit Okur’un yeni romanı Deniz Taşları Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e geçilen karışık dönemde bir konakta yaşananları ve güçlü bir aşk hikayesini anlatıyor. Konak sakinlerinin kendi aralarındaki ilişki ve çekişmeleri, psikolojik durumlarını ve yaşantılarını da anlatan roman Can Yayınları etiketiyle piyasaya çıktı.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

FUNDA ARAR BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Can Kırıkları

Şebnem Ferah

Pasaj Müzik


Müzisyen Funda Arar seyahatlere özellikle arkadaş grubuyla çıkmayı seviyor. Çalışmalarının yoğunluğu yüzünden son iki senedir çok sık seyahat edemeyen sanatçı, yurtiçinde gittiği her yerin başka bir özelliğinden etkilendiği için ayrım yapamıyor. Yurtdışında favorisi ise Paris. Ruh haline göre kimi zaman eğlence amaçlı gezileri, kimi zaman da tarihi yerlere yaptığı kültür gezilerini tercih eden Arar, seyahatte daha çok dünya müziklerini dinliyor. Avare okurlarına önerisi ise Şebnem Ferah’ın Can Kırıkları adlı albümü.

NE OKUYALIM

ORKUN UÇAR BU KİTABI ÖNERİYOR

Mona Lisa

William Gibson

Altın Kitaplar

Metal Fırtına’nın yazarlarından olan, yazdığı devam kitabı ve Asi adlı romanıyla da tanınan yazar Orkun Uçar, kendini tam bir ev kuşu olarak tanımlamasına rağmen son dönemde imza günleri nedeniyle çok sık seyahate çıktığını söylüyor. Yurtdışına henüz çıkmayan yazarın yurtiçinde seyahat etmeyi sevdiği yerler Bodrum, Side, Göcek, Bartın, İnkum ve Çanakkale. Eğlence, dinlenme ve kültürel faaliyetlerin bir arada olduğu seyahatleri daha çok seven Uçar, gittiği coğrafyaların farklılıklarını ve insanlarını görmek istiyor. Uçar Avare okurlarına William Gibson’ın Mona Lisa adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!