Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2005 01:06

NE DİNLEYELİM

MEHMET TEOMAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Sarah Brigthman Fly Balet

Müzisyen Mehmet Teoman seyahati yaşam tarzı haline getirenlerden. Çantası, bavulu her daim yola çıkmaya hazır, tıpkı kendisi gibi. En sevdiği tatil mekanları, daha önce görmediği, popüler olmayan ve keşfedilmeyi bekleyen yerler ve bunu ‘Ana yollar yerine tali yolları takip etmeyi tercih ediyorum’ diyerek açıklıyor. Seyahat sırasında toplama klasik müzik albümlerini yanından ayırmayan Teoman, Avare okuyucularına Sarah Brightman’ın Fly albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Sırtçantam

Aylık gezi dergisi Sırtçantam’ın bu ay dördüncü sayısı yayınlanıyor. Tatil önerileri, söyleşiler ve gezi yazılarının ağırlıklı olduğu dergi gezginler için rehber niteliğinde. 130 sayfalık Sırtçantam’da, çevreyle ilgili konular ve gezginlerin kişisel deneyimlerinden oluşan yazılar da var. Aktiviteler, kent ve kültür gezileriyle doğa sporu turları da dergiyle birlikte verilen ajandada işaretlenmiş bulunuyor. Sırtçantam’ın son sayfalarında ise dağcılık ve fotoğraf kulüpleri ile dernek ve acentelerin telefon numaraları bulunuyor. www.sirtcantam.com

SEYAHATTE NE OKUYALIM

FİRDEVS BU KİTABI ÖNERİYOR

Seni Ben Uzaklarda Sevdim


Şengül Balıksırtı/Epsilon Yayınevi

Popstar yarışmasıyla şöhreti yakalayan Firdevs sakin bir ortamda arkadaşlarıyla sohbet edip, kafa dinleyebileceği seyahatleri tercih ediyor. Onun için önemli olan gittiği yer değil kiminle gittiği. İzmir ve Kemer ise daha önce buralarda yaşaması nedeniyle favori tatil mekanları. Firdevs’in Avare okuyucularına önerisi, çok etkilendiğini söylediği Şengül Balıksırtı’nın ‘Seni Ben Uzaklarda Sevdim’ isimli kitabı.

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

LİRİKLER

XIX

önüme kırda

Böğürtlenler, kuşüzümleri

Mersinlerde taneler

Seninle göz gözeydik

Uzandığım asmalar

Seninle gölgeli

Eğildiğim kuyular

Aynalı serin esmer

Yürüdüm ak bulutlar

Pamuklandı önümde

Seninle kondu kalktı

Yanım sıra üveyikler

Necati Cumalı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!