Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

Oda Müziği
35.

Bütün gün dinliyorum gürültüsünü suların Feryat eden, Uzaklar bir başına giden kederli Deniz kuşu misali, O kuş ki dinliyor rüzgârların haykırışını suların Tekdüze sesine.

Külrengi rüzgârlar, soğuk rüzgârlar esiyor Gittiğim yere.
Dinliyorum suların sesini,
Çok derinlerde.
Her gün, her gece, dinliyorum akışlarını Bir aşağı bir yukarı.

James Joyce

Avare’nin Önerisi

Barış Uygur
Feriköy Mezarlığı’nda Randevu
İletişim Yayınları

1996’dan beri Pişmiş Kelle, Gırgır, Alarm dergilerinden sonra şu sıralar Uykusuz Dergisi’nde haftalık mizah yazıları yazan Barış Uygur’un ilk kitabı... “Feriköy Mezarlığı’nda Randevu”nun ilk bölümleri 2004 yılında Otium internet sitesinde tefrika olarak yayınlanmıştı. Süreyya Sami adlı teşkilattan ayrılmış bir polisin heyecanlı öyküsünü defterinden aktaran bu polisiyede annesinin sözünden ilk kez çıkan bir adamın da hikayesine tanık oluyoruz.

Haberin Devamı

Seyahatte Ne Dinleyelim?
Artemis Günebakanlı Bu Albümü Öneriyor

Jack White
Blunderbuss
Columbia

Fotoğrafçı ve Açık Radyo programcısı Artemis Günebakanlı, görmediği şehirlere, ülkelere seyahati tercih ediyor. Fotoğraf odaklı geziyor. Keşfetmeyi, seyahatin anlamı olarak görüyor. Şehirleri tesadüflerle tanımayı seviyor. Yurtiçinde en sevdiği tatil adresi Kaş. Denizi, tenhalığı onu çekiyor. Tuz Gölü, Mardin, Kapadokya ve Karadeniz Yaylaları’nda tüm gün fotoğraf çekip halkla sohbet ederek mutlu olabileceğini söylüyor. Yurtdışında en çok gitmek istediği şehir Amerika’da, Seattle. Nedeni müzik... Jack Kerouac okuduğundan beri trenle ABD turuna çıkmayı hayal ediyor. Günebakanlı, Avare okurlarına Jack White’ın son albümü Blunderbuss’ı öneriyor.

Seyahatte Ne Okuyalım?
Murat Durmaz Bu Kitabı Öneriyor

Hakan Günday
Az
Doğan Kitap

Işığın Yansıması grubundan Murat Durmaz’ın en sevdiği seyahat rotası, doğduğu Mersin. Deniz kokusunun içine işlediğini söylüyor. Ailesini ve dostlarını görmek için İstanbul’dan sık sık Mersin’e gidiyor. Tatilde sakin, gürültüsüz, dinlenip düşünebileceği yerleri seçiyor. Assos’u şarkılara ilham verdiği, balıklarla yüzebildiği için seviyor. Ürgüp ve peri bacaları defalarca görmekten bıkmayacağı bir başka mekan. Hasankeyf’i de görmek istiyor. Yurtdışında, Brezilya’daki Rio Karnavalı’nı, dans gösterilerini merak ediyor. Gittiğinde yerel müzikçilerle çalmak istiyor. Küba ve Türki cumhuriyetler görmek istediği diğer ülkeler. Murat Durmaz, Hakan Günday’ın “Az” adlı romanını öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!