Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

Şimdi Gel

Sevdaydı bulduğum sende,
Sende buldum senden geçtim.
Terk ettim sanma sakın;
Yeni bir hızla bilendim,
Çağıldayan özgür sesinde.

Şimdi gel durdurma beni.

Çünkü sevda bir nehirdir,
Akar insan bütünlüğüne.
Türlü kollar alarak
Katar onları benliğine.
Yürekten yüreklere yönelir.

Şimdi gel dondurma beni.

Metin Altınok
Avare’nin Önerisi

Polonya’da Bir Kuş Var
Roman Gary
Agora Kitaplığı

Fransız yazar Roman Gary’nin 1945’te yazdığı Avrupa Eğitimi adlı romanı yayımlandığında Jean-Paul Sartre tarafından o güne kadar yazılmış en iyi savaş romanı olarak değerlendirilmişti. Polonya’da Alman işgali altında bağımsızlık savaşı veren bir direniş örgütünü, bu koşullarda yaşanan bir aşk öyküsünü anlatan eser Türkçe’ye Sevgi Tamgüç tarafından kazındırıldı. “Polonya’da Bir Kuş Var” adıyla yayımlandı.

Haberin Devamı

Seyahatte Ne Dinleyelim?
Uğur Arslantürkoğlu Bu Albümü Öneriyor

Foo Fighters
Wasting Light
RCA

Gece Yolcuları grubunun gitaristi Uğur Arslantürkoğlu, mesleği nedeniyle çok geziyor. Konser için gittiği şehirleri severse, bir kez de keşif için dönüyor. İki tutkusu onu seyahate yönlendiriyor: Otomobil kullanma ve su kıyısına gitme... Güzel bir göl, nehir, deniz görmek için uzun yolculuklara çıkabiliyor. Bu tutku şimdi okyanus görmeye dönüşmüş. Hedefi hepsini görmek. Yurtiçinde Datça’nın sakinliğini, Doğu Karadeniz’in yeşilliğini, kültürünü seviyor. Mardin’i, Çorum’daki Hitit şehirlerini merak ediyor. Yurtdışında ise Akdeniz’de kruvaziyer turuna çıkmak, Güney Amerika’yı boydan boya gezmek istiyor. Arslantürkoğlu, Foo Fighters’ın son albümü “Wasting Light”ı öneriyor.

Seyahatte Ne Okuyalım?
Cem Sarıoğlu Bu Kitabı Öneriyor

Lawrence Block
Bir Dizi Ölü Adam
Oğlak Yayıncılık

Gitarist ve prodüktör Cem Sarıoğlu son yıllarda tatillerinde çoğunlukla Marmaris’e gidiyor. Tenhalığını seviyor. Çocukluğunun geçtiği Bodrum hâlâ en sevdiği tatil mekanlarının başında geliyor. Sonbaharda Ege’nin az bilinen koylarını keşfetmek istiyor. Yurtdışında müzik endüstrisinin merkezlerinden California ve Londra’ya tekrar gitmek istiyor. İyi bir okuru olduğu Lawrence Block’un “Bir Dizi Ölü Adam” romanını öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!