Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 00:00

Doğan Hızlan seçti

AVARENİN ŞİİRİ

YILGIN

Bir sargın umut yakaladım onu kuşandım
Serin mavi bir gökyüzü buldum onu kuşandım
Denize doğru sokaklar gördüm onları da kuşandım
Üstlerine üstlük seni kuşandım
Tedirgindim namussuzdum deli deliydim
Uslandım
Üç dilim kavun kestim birini ben yedim
Kavundan üç dilim kestim birini yedim
Birini sana ayırdım kadın al birini sen ye
Sabah olsun sabah olsun ilk işim bu
Öbürünü götürüp civcivlere vereceğim
Senin bir yönün var orada durur yaşarım
Bir de acun var ben içindeyim
Ben içindeyim tüm itlikler sahanda yumurtalar onun içinde
Orospular içinde Hurşit Bey içinde sen içindesin
Üç dilim kavun kestim birini sen ye
Kabuğunu at Hurşit Bey’i at itlikleri at
Durup durup sana sesleniyorum

Turgut Uyar

AVARENİN ÖNERİSİ
Doğu Batı
Salman Rushdie
Can Yayınları

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rushdie’nin Doğu ve Batı’nın hikayeleri birleştiğinde ne gibi sonuçlar doğurduğunu anlattığı dokuz öykünün yer verildiği kitap, ilk kez 1994’te yayımlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde yeniden basılan kitapta edebiyat tarihinin kadim şahsiyetleriyle popüler kültürün, masallarla tarihin, fantastikle gerçekliğin kesiştiği dokuz hikâye yer alıyor. Hikaye kahramanları, Doğu ile Batı’nın karşılaştığı noktalarda bir o yana bir bu yana çekilmenin sancısını yaşıyor.


SEYAHATTE NE OKUYALIM

ARIN KUŞAKSIZOĞLU BU KİTABI ÖNERİYOR

Bernard Shaw
Ölümsüzlüğün Sırrı
Salyangoz Yayınları

Kül grubunun solisti Arın Kuşaksızoğlu, ailesi Sapanca’da yaşadığı için fırsat buldukça onları ziyaret ediyor. Tatil kavramı ona biraz uzak. Güneş, deniz ve içecekler ilgisini çekmiyor. Onun için tatil sevdikleriyle dolu bir ev. Huzur bulduğu ve bundan başka bir şey düşünmediği ortamları tercih eden felsefe mezunu solist ilk fırsatta tarihsel dokunun kültürel kökenin eşsiz olduğunu düşündüğü Mardin’e gitmeyi planlıyor. İzmir’i hiç görmediğini söylediği kişiler çok şaşırdığı için zaman bulduğunda bu şehre gitmek istiyor. Yurtdışında geleneği ve teknolojiyi beraber yaşadığını düşündüğü Japonya’yı ve doğasını çok güzel bulduğu İskandinavya’yı merak ediyor. Kuşaksızoğlu, Avare okuyucularına Bernard Shaw’ın Ölümsüzlüğün Sırrı adlı kitabını öneriyor.


SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SERKAN FİDAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Dire Straits
On Every Street
Vertigo / Warner Bros

Prodüktör Serkan Fidan’ın işinin büyük bölümü seyahat. Çanakkale’den İzmir’e karayoluyla gitmeyi, yol boyunca pek güzellik barındıran Eskişehir-Bursa otoyolundan geçmeyi seviyor. Favori tatil mekanı Datça. Ulaşımı pek kolay olmadığı için tatilcilerin istila etmediği Datça’da huzuru buluyor. Fidan’ın Türkiye’de görmediği yer neredeyse kalmamış. Cep telefonunu kullanamadığı için Kaz Dağları’na, sakinliği, serinliği ve lezzetli balıkları için Foça’ya ve Doğu Karadeniz’e devamlı gitmek istiyor. Yurtdışı tercihiyse Amsterdam. Brezilya’nın tümünü, İspanya’da Barselona kentini çok merak ediyor. Serkan Fidan, Avare okurlarına, otomobil kullanırken her zaman dinlediği Dire Straits’in On Every Street albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!