Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

DAVET

Sana lodos demişiz

Bize alıştığın gibi gel

Güneyden koku getir

Dolu dolu bulutların önünde

Es ince ince es ılık ılık

Bir sabah kalkınca

Karları erimiş bulalım

Kabarmış bulalım tarlaları

Buralara oturmuşuz

Sevdir bize

Selam getir

Güldür bizi

Talip Apaydın

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hannah ve Son Osmanlılar/Nine Moati/Doğan Kitap

Hannah ve Son Osmanlılar, yazarlığa 1974 yılında yayımlanan romanı Mon enfant, ma mere ile başlayan Nine Moati’nin son kitabı. Konusu kısaca şöyle: XIX. yüzyıl sonunda, Akdenizli iki büyük Yahudi ailesi, İstanbullu meşhur banker Camondolar ve Tunus’tan Livorno’ya göç etmiş zengin Scemamalar... İki aile arasındaki kıskançlıklar, yakınlaşmalar, uzaklaşmalar. Dük Nessim Scemama’nın tek hayali vardır: Kızı Hannah’ı Camondo Ailesi’nden biriyle evlendirip kontes yapmak. Ama Hannah, babasının ölümünden sonra aile servetini tek başına yönetmek zorunda kalır. Yaşadığı aşk hikayesinden sonra da Livorno’dan ayrılıp önce Tunus’a, sonra Paris’e yerleşir. Konağında Doğulu bir sultan hayatı sürmeye başlar. Öte yandan, Camondolar nesillerdir, Hannah’ın büyüleyici konağının sahibi olmayı düşlemektedir.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

YELİZ YEŞİLMEN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ajda Pekkan/Aynen Öyle/DMC

Şarkıcı ve oyuncu Yeliz Yeşilmen, seyahate çıkmayı seviyor. Dinlenmek için Marmaris’i tercih ediyor. Eğlence için, arkadaşlarıyla Bodrum’a gitmeyi seviyor. Yaz tatilinin büyük kısmını ailesiyle Belek’te geçiriyor. Mardin’i merak ediyor. Yurtdışında Paris’in caddelerinde yürümeye, Singapur’da alışveriş yapmaya bayılıyor. Afrika’yı ilginç buluyor. Mısır Piramitleri’ne seyahat etmek istiyor. Yeliz Yeşilmen, Avare okuyucularına Ajda Pekkan’ın son albümü ’’Aynen Öyle’’yi öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ALP KIRŞAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Ülkü Tamer/Sinema Dedi ki.../+1 Kitap

Oyuncu ve sunucu Alp Kırşan, fırsat buldukça seyahate çıkıyor. Doğal yapısına hayran olduğu Bozcaada’yı seyahat listesinin en başında tutuyor. Şile’de dalmak ona ayrı bir zevk veriyor. İzmir’den bir türlü vazgeçemiyor. İlk fırsatta Karadeniz turuna çıkmak istiyor. Yurtdışında Almanya ve Dubai’yi seviyor. Türkiye’nin doğal güzelliklerini gittiği ülkelerde bulamadığını söylüyor. Kutupları ve Seyşel Adaları’nı da merak ediyor. Alp Kırşan, Avare okuyucularına Ülkü Tamer’in "Sinema Dedi ki..." isimli kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!