Atem tutem men seni, kondoma sarem seni

Güncelleme Tarihi:

Atem tutem men seni, kondoma sarem seni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2003 19:00

Ortaokul-lise çağındayız, hepimiz okumuş çocuklarız. Uzmanlık dalımız “minibüs edebiyatı”, Orhan Abi dinleyip minibüslerin, kamyonların arkasındaki sloganları ezberliyoruz. Kafa yok ki, bir iki tanesi aklımda sadece. “Kuzu kurdun, yol Fordun” gibi, “Aşıksan vur sazına, şoförsen bas gazına. Sapancalı Gazkesmez” gibi. Küçümsemeyin, bu “minibüs edebiyatı” yazım sanatının ayrı ve önemli bir dalıdır. Bu defa prezervatife uygulamışlar!

Haberin Devamı

*

Bursa Anadolu Ajansı’nın haberiydi. (ntvmsnbc.com sitesinden) Aynen araklıyorum :

AIDS’in zulmü varsa, sevenin kondomu var

Sağlık Bakanlığı’nın onayı ve UNICEF’in finansal desteğiyle hazırlanarak, Türkiye genelinde dağıtımı yapılan prezervatif tanıtıcı bir broşür, ilginç ve mizahi içerikli sloganlarla dikkati çekiyor. 

Bursa AA 

27 Mayıs 2003 - Osman Durmuş’un Sağlık Bakanlığı döneminde, Türk Eczacıları Birliği’ne bağlı Cinsel Sağlık Eğitim ve Danışma Merkezi’nin katkılarıyla bastırılan broşürde, popüler şarkı sözlerine yapılan göndermelerin yanı sıra “kamyon edebiyatı”nı çağrıştırıcı sloganlar yer alıyor.

Üniversite, hastane ve ana çocuk sağlığı merkezleri gibi yerlerde, vatandaşları prezervatif kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla ücretsiz dağıtılan broşür, “Koruyucu Meleğim Olmadan Asla” başlığını taşıyor.

Prezervatifin, istenmeyen gebeliklerden korunmanın yanı sıra insanları AIDS başta olmak üzere cinsel yolla bulaşan hastalıklardan uzak tuttuğu vurgulanan broşürde, HIV’in bulaşma yolları ve vücuda girdikten sonraki aşamaları detaylı şekilde anlatılıyor. Prezervatifin nasıl kullanılacağı ve muhafaza edileceği konusunda bilgilerin de yer aldığı broşürde, okuyucuların dikkati ise ilginç ve mizahi içerikli sloganlarla çekiliyor.

“Koruyucu Meleğim Olmadan Asla” başlıklı broşürde yer alan, her biri birbirinden ilginç sloganlardan bazıları şöyle:

* AIDS’in zulmü varsa, sevenin kondomu var
* Fidayda da Ankaralım fidayda, kondomunu taktın bir anda
* Atem tutem men seni, kondoma sarem men seni
* Kasksız girme inşaata canın yanar, kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar
* Takmak ya da takmamak, işte bütün mesele bu
* Elin adamı gidiyor fezaya, biz kondomu taktıramadık Rıza’ya
* Tak tak tak, kim olursan ol tak
* Tak tak tak beni doğru tak, ilk önce son kullanım tarihime bak, tarihim geçmişse çöpe at
* Tak kondomun hasını, çekme AIDS yasını


*

Haberin Devamı

Nasıl buldunuz?

Sokakta pazarlık ettiği travestinin “Ben AİDS’liyim haberin olsun!” uyarısına “Erkek adama bir şey olmaz!” yahut da “Atın ölümü arpadan olsun anam!” diye cevap veren bir “hedef-kitleye” böylesi lazım!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!